Váratlan utazásaim

Avonlea világa egy rajongó szemével

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben.

A Váratlan utazásaim című könyv egy halomba rakva

Ha szereted a századforduló békebeli, idilli világát,
ha elvarázsolt gyerekkorod kedvenc sorozata, a Váratlan utazás, jó helyen jársz!

A Váratlan utazásaim című könyv egy halomba rakva

Váratlan utazásaim

Avonlea világa egy rajongó szemével

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Kozák Zsolt vagyok,

Kozák Zsolt portré

több mint 25 éve a Váratlan utazás nagy rajongója. Én készítem és üzemeltetem az Avonlea.hu oldalt, a sorozat egyik legnagyobb, magyar nyelvű rajongói weboldalát. A 22 ezer követővel rendelkező Váratlan utazás Facebook-oldalnak és a 2000 tagot számláló Váratlan utazás-rajongók Facebook-csoportnak is én vagyok az adminisztrátora.

Cégem, az Avonlea Média Kft. hozta be Magyarországra az Anna – Anne of Green Gables DVD-csomagot és a Váratlan utazás első évad DVD-csomagot.

Többször jártam Kanadában, számos forgatási helyszínre eljutottam, többek között a híres King-tanyára, a Zöld Oromnak használt épülethez vagy Avonlea templomához. Sőt jártam a Prince Edward-szigeten is, ahol a Váratlan utazás játszódik.

Az elmúlt évek alatt szerveztem a magyar rajongóknak Váratlan utazás-találkozókat, de jártam nemzetközi találkozókon is. Több színészt is megismertem, találkoztam a Gus Pike-ot alakító Michael Mahonennal, az Oliviát megformáló Mag Ruffmannel, sőt még magával Hetty nénivel is, vagyis Jackie Burroughs színésznővel.

Nagyon jó kapcsolatot építettem ki a sorozatot készítő Sullivan Entertainmenttel, valamint a filmsorozat atyjával, Kevin Sullivannel.

A Váratlan utazással kapcsolatban nem csak magyar, de nemzetközi szinten is olyan tapasztalatra tettem szert, mellyel nagyon kevesen rendelkeznek. Élményeimet a 2020. augusztus 13-án megjelent Váratlan utazásaim című könyvemben tárom a sorozat rajongói elé.

A könyv

Könyvemben több mint 20 évnyi tapasztalatomat szedtem össze Váratlan utazás, Avonlea és Anne Shirley témakörben. Közel 7 évet dolgoztam a megírásán, illetve a kiadási folyamaton, amit teljes mértékben felügyeltem.

Szerettem volna, ha a kiadvány a legjobb minőségben és formában jelenik meg. Nem spóroltam se időn, se energián azért, hogy egy olyan átfogó anyagot tudjak neked, a Váratlan utazás magyar rajongójának adni, amit megérdemelsz.

Ez nem csak egy rajongói könyv: itt visszalapozhatod magad a gyerekkorodba.

A Váratlan utazásaim című könyv borítója

A könyv 492 oldalból áll, ezzel a legrészletesebb, legátfogóbb információforrás a Váratlan utazással kapcsolatban. Magyar nyelven ilyen részletes írással sehol máshol nem találkozhatsz, de megkockáztatom, hogy a könyvem nemzetközi szinten is egyedülálló, hiszen más nyelven sem jelent meg hasonló könyv.

Rajongói szemszögből mutatja be a sorozatot, Avonlea világát. Garantálom, hogy olyan kérdésekre kapsz választ, amik téged, mint a sorozat rajongóját érdekelnek.

383 színes fotó található a könyvben, így vizuálisan is közelebb tudom hozzád vinni a sorozatot, a színészeket, a tájakat, a forgatási helyszíneket.

Kiváló minőségű nyomdai papírból készült, emiatt gyönyörűek benne a fotók és nem sárgulnak meg a lapjai évek múlva sem. Kemény borítója van, cérnafűzéssel rendelkezik, így nem esik pár nap után darabjaira. Évek múlva is anélkül tudod forgatni, hogy kihullanának belőle a lapok.

Valódi fotók a könyvről

Miről is szól pontosan a könyvem?

A könyv műfaja nehezen besorolható, alapvetően a nemzetközi Váratlan utazás-találkozókra való utazásaim adják a gerincét, így talán útikönyv. Élménybeszámolókat tartalmaz a nemzetközi rajongói összejövetelekről, ezen beszámolók közé szőttem be nagyon sok információt a forgatási helyszínekről, a színészekről, forgatási kulisszatitkokról, a sorozat hátteréről. Jártam a Prince Edward-szigeten, a szigetről is írok elég részletesen.

Az egésznek egy hátteret ad a sorozat körül kialakult magyar és nemzetközi rajongói közösség. Írok a könyvben a sorozat alapjait jelentő művekről, illetve az azokat megalkotó Lucy Maud Montgomery kanadai írónőről is. Megjelenik benne Anne Shirley karaktere is, illetve az L. M. Montgomery Anne-könyveiből készült filmekre is hivatkozom, mivel van kapcsolódás a Váratlan utazás és az Anne-filmek között.

Olvasók mondták a könyvről

„Letehetetlen könyv! Magával ragad, akár csak a filmek és a filmsorozat. Szép, tetszetős a kivitel, minőségi a papír, és a könyv kiállítása is. Jó kézbe venni a súlya ellenére is! Élmény olvasni. Egy rajongónak tökéletes ajándék. KÖSZÖNÖM! :)”

Zsuzsanna

„Csodásak a kiegészítők!! A könyv pedig egészen fantasztikus!!  Könyvtárosként rengeteg könyvet fogtam már a kezemben, és bizton állíthatom, ez a könyv fantasztikus minőségben készült, rendkívül igényes a kiállítása. A komoly súly is jelzi, hogy nagyon minőségi papírra is van nyomtatva. Belelapozni is öröm! A rengeteg fotó, a sok-sok fejezet remek időtöltést ígér az elkövetkező napokra! Nagyon köszönöm, Zsolti!!!”

Claudia

„Minden tiszteletem ezért a nagy teljesítményért, csodás nyomot hagy vele a világban, én pedig hálásan köszönöm, hogy egy ilyen esszenciáját őrizhetem ennek a mesebeli történetnek és világnak! ☺️”

Kata

„Megérkezett a maximális rajongói boldogság csomagom ☺️. Súlyát tekintve semmiképpen sem könnyű olvasmány, viszont kifogástalan a csomagolás, a dedikálás, a kézzel írt képeslap, minden… ennyire még sosem érte meg semmi a pénzét. Köszönöm! Még az illata is szuper, de komolyan. Úgy érzem magamat, mint régen karácsonykor.”

Orsi

„Nagyon tetszett a könyv! Nagyszerűen ötvöződik benne a Váratlan utazás sorozattal kapcsolatos érdekességek, kulisszatitkok, a magyar rajongói közösség kialakulásának, változásának története, és nagyszerű útikönyv is Kanada azon részeiről, amik kötődnek a sorozathoz. Nagyszerű képekkel illusztrálva! Én nagy élvezettel olvastam el. A könyv kivitele is igényes, csak ajánlani tudom, azoknak is, akik nem találkoztak még ezzel a sorozattal.”

János

„Zsolt fantasztikus mesélő, köszönöm Neki, hogy elkészítette ezt a könyvet és ezáltal én is eljuthattam Kanadába és átélhettem az élményeit. ”

Katalin

„Zsolt maximalizmusa, igényessége a kezdetektől az érkezésig nyomon követhető volt. Érdemes volt várni, egy letehetetlen, gyönyörű könyvet kaptam, nem is szólva a kiegészítőkről. ”

Gabi

„Ez egy igazi többször lapozgatós, olvasós album. Ötvöz sok mindent. A rajongói visszaemlékezést, a sorozat érdekességeit, a kulisszák mögötti információkat. Útikönyv és napló is emellett. Aki kanadai utazásra adná a fejét, annak nagyon jó segítség lehet. Illetve akár “fejlődés regény”-ként is felfogható, ahogy bemutatja, a szerző sorozat rajongó tinédzserből hogyan válik a magyarországi Váratlan-utazás rajongóinak lelkévé.

Ami mellett nem mehetünk el még szó nélkül, az maga a KÖNYV szépsége – a belső tartalom mellett. Az album jelleget a minőségi papír és a remek fotók erősítik. A könyv mérete is tekintélyt parancsoló, nem lehet csak úgy egy kézben tartani, és mondjuk akárhol olvasni… Asztal és két kéz kell hozzá, ami szintén az albumos jellegét erősíti.

Az Anne-sorozatról szóló részt külön köszönöm, mivel nekem Anne a szívem csücske. A könyvjelzőt szintén, ami méltó helyére kerül majd az Anne-sorozat könyveiben.”

Mónika

„Fantasztikusan megírt, jól összeszedett, mindenre kiterjedő írás. Élmény olvasni. Aki szereti az Anne vagy a Váratlan utazás sorozatot, vagy csak Avonlea világát, annak sok pluszt tud adni a könyv és csak ajánlani tudom.”

Anita

„Sosem jártam Kanadában, nem találkoztam a sorozat szereplőivel, készítőivel, viszont a könyv olvasása közben végig olyan érzésem volt, mintha én is részese lettem volna mindannak, amit a szerző átélt. Élmény volt elolvasni.”

Ildikó

„Nagyon tetszik a könyv, a kiegészítők, főleg a térkép, gyönyörűek. Megérte a fáradozást. Sokkal több minden benne van a könyvben, mint amit vártam. A rengeteg fénykép, a részek címei összeszedve és a szereplőkről is van leírás. A saját élményeid pedig egyedivé teszik az egészet.

Örülök, hogy megvettem. ”

Róbert

„A csomagot napra pontosan megkaptam sértetlenül. A könyv csodaszép és súlyos. :) A kiegészítőkkel együtt precíz és igényes. A videók izgalmasan érdekesek (szerk. a Maximális rajongói élmény csomag részei a videók és a linkek). A linkek óriási segítséget fognak jelenteni, ha majd egyszer Kanadába utazunk. Azon gondolkozok, hogy a színes térképet és a családról a képeslapot be fogom kereteztetni és kiteszem a falra, mert olyan jó érzéssel tölt el, ha rájuk nézek. Szóval nagyon gratulálok a könyvhöz, állati sok meló van benne, de megérte, mert a sok magyar rajongónak elképesztően nagy örömet okoztál.”

Éva

„A könyv többet nyújtott számomra, mint vártam. Évek óta nem vettem könyvet, de tudtam hogy ezt nem hagyhatom ki. És milyen jól tettem, hogy megrendeltem. Egy élmény.”

Krisztián

„Mindenkinek ajánlom Zsolt könyvét, aki szereti a Váratlan utazást, mert valósággal elröpít Kanadába, a forgatási helyszínekre. Olvasás után úgy érzed, mintha te magad is jártál volna ott. Rengeteg kulisszatitok és sok fénykép teszi teljessé az élményt.”

Rebeka

„A könyv egy régi álmom beteljesülése. Nem vagyok fanatikus, de imádom a sorozatot. Mindent, ami kapcsolatos ezzel szívesen olvasok. Már kiskoromban elvarázsolt a történet, majd 30 éve és ez az érzés nálam egy életre szól. Vágytam egy ilyen jellegű könyvre, hogy valaki összefoglalja ezt a szép világot egy borító alatt és így a részese legyek. Köszönöm, kedves Zsolt, gratulálok a sok fáradozásáért! Egy gyerekkori álmom vált valóra!”

Andrea

A könyv sajnos elfogyott…

A könyvből 1500 példányt gyártattam, és elfogyott az összes példány. A könyvem újranyomtatását nem tervezem.

Viszont valamilyen formában szeretném elérhetővé tenni a jövőben. Vannak ötleteim, terveim, de még nincs kidolgozva a pontos koncepció. Amennyiben érdekel a könyvem és a jövőben valamilyen más konstrukcióban szívesen megvásárolnád, kérlek, a lenti űrlapon regisztrálj! Ha a pontos megoldást kidolgozom, értesíteni foglak.

Kérlek, add meg a keresztneved és az email-címedet!

Kérlek, add meg a keresztnevedet!
Kérlek, add meg az email-címedet!
Megismertem az az Adatkezelési tájékoztatót, és hozzájárulok az abban részletezett jogszerű adatkezeléshez.