Váratlan utazásaim című könyv2022-01-19T12:55:07+01:00

Váratlan utazásaim

Avonlea világa egy rajongó szemével

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben.

A Váratlan utazásaim című könyv egy halomba rakva

Ha szereted a századforduló békebeli, idilli világát,
ha elvarázsolt gyerekkorod kedvenc sorozata, a Váratlan utazás, jó helyen jársz!

A Váratlan utazásaim című könyv egy halomba rakva

Váratlan utazásaim

Avonlea világa egy rajongó szemével

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Kedvenc sorozatod a Váratlan utazás?

Szereted a századforduló világát, a bájos Avonlea történeteit? Nekem gyerekkorom meghatározó sorozata volt. A húgommal néztük szombat esténként az MTV 2-es csatornán. Gyakorlatilag a gyerekszereplőkkel együtt nőttem fel.

Sara és a dadus az állomáson

Ha te is a 90-es években láttad először, akkor azóta megnézted vagy nyolcszor az összes részét. Igazam van? 😊 Ha épp adja valamelyik csatorna, próbálsz lehuppanni a tévé elé, akár csak pár percre is, picit félbeszakítva a házimunkát, hogy egy-egy jelenetet megnézz belőle. Aztán persze ott ragadsz a tévé előtt. Így van, ugye?

Mindegy melyik epizódról van szó, fejből idézed a legjobb párbeszédeket. Néha csak úgy megy a háttérben, közben főzöl vagy egyéb házimunkát végzel, de jó hallani Hetty néni zsörtölődését vagy Felix jópofa beszólásait. Jó egy kicsit kiszakadni, elmenekülni a való világból a sorozat segítségével egy álomvilágba.

A King család esküvői képe Olivia esküvője után

Az is lehet, hogy már évek óta nem láttad a Váratlan utazást, csak nosztalgikus emlékként él az emlékezetedben. Viszont még mindig emlékszel a szőke, mindig bajba keveredő Sara Stanley-re, Felicityre, aki már 13 évesen is a háztartást akarta vezetni, vagy a szigorú Hetty nénire, aki legidősebb nővérként határozottan irányította a King család életét.

Gyerekkoromban engem is teljesen elvarázsolt a sorozat világa. Igaz, 20-25 évvel ezelőtt még nem is volt annyi tévécsatorna, mint manapság, nem volt internet, Youtube, nem voltak közösségi oldalak sem. Egészen más élmény volt akkor leülni a tévé elé szombat esténként, és várni az újabb epizódot Sarával és Hetty nénivel.

Hamar magával ragadott a sorozat bája, családias hangulata, a kedves, szórakoztató történetek, a karakterek, a zene és a gyönyörű táj. Néhány rész után beleszerettem Avonlea lakóinak történeteibe. Tegyük hozzá, mindig is szerettem a családi filmeket, sorozatokat.

A King család esküvői képe Olivia esküvője után
Anne Shirley vár a Bright River állomáson

Elvarázsolt ez a világ, de 25 évvel ezelőtt még semmit nem tudtam a sorozat hátteréről. Akkor még arról sem hallottam, hogy egy híres kanadai írónő, Lucy Maud Montgomery regényein alapul. A történetekben az írónő a saját élményeit, életét írta meg.

Arról sem volt fogalmam, hogyan kapcsolódik egy másik családi filmhez, az Annához, ami Anne Shirley, a vörös hajú árva kalandos történetéről szól. Azt sem tudtam, hogy a történetek kitalált vagy létező helyszínen játszódnak-e.

Anne Shirley vár a Bright River állomáson

Egyszerűen csak beszippantott a sorozat hangulata, kiszakított a hétköznapok, a középiskola néha kicsit szürke világából szombat esténként.

Amikor aztán jobban utánanéztem a Váratlan utazásnak és kiderült, hogy a Prince Edward-sziget egy létező hely Kanadában, elkezdtem arról álmodozni, hogy egyszer jó lenne megnézni, felfedezni a lebilincselő helyszíneket, ahol a sorozat játszódik. Sőt milyen jó lenne találkozni a szereplőkkel, színészekkel!

Álmodoztam, de nem gondoltam volna, hogy ezek az álmok egyszer valóra fognak válni…

Talán azok közé tartozol, akik szeretik a századforduló békebeli, idilli világát. Talán eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen jó is lenne eljutni a Szigetre, megnézni a gyönyörű tájakat, ahol Hetty néni, Sara és Avonlea lakói éltek. Megnézni a Rózsa-lakot, a King-tanyát, Avonlea templomát, Zöld Ormot. Futkározni azokon a gyönyörű mezőkön, miközben belekap a szél a hajadba, hallgatni a Sziget partjait nyaldosó óceán moraját.

Gyerekek futnak a mezőn

Beavatlak a sorozat kulisszatitkaiba

Évekkel ezelőtt ezek az álmok számomra valósággá váltak. Egy nemzetközi rajongói találkozó alkalmával eljutottam Kanadába, Torontóba. Meg tudtam látogatni több forgatási helyszínt is, színészekkel is találkoztam.

Később a Prince Edward-szigetre is eljutottam egy nagyobb utazás keretén belül. Jártam még a Fehér Homok Szállóban is.

A repülőjegyedet nem tudom kifizetni Kanadába, de az élményeimet, tapasztalataimat meg tudom osztani veled. Közelebb tudom hozni neked a sorozat, illetve Avonlea világát.

Tudok neked mutatni gyönyörű képeket, mesélni sztorikat a színészekről, a forgatásokról, a sorozat világáról. El tudom neked mesélni egy rajongó történetét, akinek az álmai a sorozattal kapcsolatban valóra váltak. Egy olyan rajongó történetét, aki akár te is lehetnél. Sőt talán nagyon is hasonlóak, rokonlelkek vagyunk.

A Fehér Homok Szálló

Azok közé tartozol, akiket a mai napig a tévé elé szegez a Váratlan utazás sokadik ismétlése? Bármikor ki tud szakítani a mai rohanó világból? Szeretsz nosztalgiázni? Kellemes emlékeket ébreszt benned a mai napig gyerekkorod kedvenc sorozata? Érdekel egy olyan (idő)utazás, amivel újra átélheted a sorozat felfedezésének élményét? Ha így van, a legjobb helyen jársz!

Képzeld el, hogy olyan kulisszatitkokat, érdekességeket tudhatsz meg a Váratlan utazásról, amikre mindig is kíváncsi voltál! Az igazi rajongókat kedvenc sorozatuk háttere is érdekli, a színészek, a forgatási helyszínek, a sorozat mögötti sztorik.

Vajon létezik Avonlea városa valahol igazából is? Vajon megtalálhatóak még azok a forgatási helyszínek, ahol a készítők a felvételeket felvették? Milyen emberek lehetnek a színészek? A Gus Pike-ot alakító színész az életben is olyan sármos és úriember, mint az általa alakított fiatalember? És vajon tud olyan szépen hegedülni, mint Gus? Vajon a King család birtoka, tanyája létező helyszín? Tényleg olyan gyönyörű a Prince Edward-sziget, ahogy Lucy Maud Montgomery megírta? Vajon ott forgatták a sorozatot? Zöld Orom csak az írónő fantáziájának szülötte vagy valóban létező épületről van szó?

Ezeket a kérdéseket meg tudom válaszolni neked.

Kozák Zsolt vagyok,

Kozák Zsolt portré

több mint 20 éve a Váratlan utazás nagy rajongója. Én készítem és üzemeltetem az Avonlea.hu oldalt, a sorozat egyik legnagyobb, magyar nyelvű rajongói weboldalát. A 22 ezer követővel rendelkező Váratlan utazás Facebook-oldalnak és az 1900 tagot számláló Váratlan utazás-rajongók Facebook-csoportnak is én vagyok az adminisztrátora.

Cégem, az Avonlea Média Kft. hozta be Magyarországra az Anna – Anne of Green Gables DVD-csomagot és a Váratlan utazás első évad DVD-csomagot.

Többször jártam Kanadában, számos forgatási helyszínre eljutottam, többek között a híres King-tanyára, a Zöld Oromnak használt épülethez vagy Avonlea templomához. Sőt jártam a Prince Edward-szigeten is, ahol a Váratlan utazás játszódik.

Az elmúlt évek alatt szerveztem a magyar rajongóknak Váratlan utazás-találkozókat, de jártam nemzetközi találkozókon is. Több színészt is megismertem, találkoztam a Gus Pike-ot alakító Michael Mahonennal, az Oliviát megformáló Mag Ruffmannel, sőt még magával Hetty nénivel is, vagyis Jackie Burroughs színésznővel.

Nagyon jó kapcsolatot építettem ki a sorozatot készítő Sullivan Entertainmenttel, valamint a filmsorozat atyjával, Kevin Sullivannel.

A Váratlan utazással kapcsolatban nem csak magyar, de nemzetközi szinten is olyan tapasztalatra tettem szert, mellyel nagyon kevesen rendelkeznek. Élményeimet a 2020. augusztus 13-án megjelent Váratlan utazásaim című könyvemben tárom a sorozat rajongói elé.

A könyv

Könyvemben több mint 20 évnyi tapasztalatomat szedtem össze Váratlan utazás, Avonlea és Anne Shirley témakörben. Közel 7 évet dolgoztam a megírásán, illetve a kiadási folyamaton, amit teljes mértékben felügyeltem.

Szerettem volna, ha a kiadvány a legjobb minőségben és formában jelenik meg. Nem spóroltam se időn, se energián azért, hogy egy olyan átfogó anyagot tudjak neked, a Váratlan utazás magyar rajongójának adni, amit megérdemelsz.

Ez nem csak egy rajongói könyv: itt visszalapozhatod magad a gyerekkorodba.

A Váratlan utazásaim című könyv borítója

A könyv 492 oldalból áll, ezzel a legrészletesebb, legátfogóbb információforrás a Váratlan utazással kapcsolatban. Magyar nyelven ilyen részletes írással sehol máshol nem találkozhatsz, de megkockáztatom, hogy a könyvem nemzetközi szinten is egyedülálló, hiszen más nyelven sem jelent meg hasonló könyv.

Rajongói szemszögből mutatja be a sorozatot, Avonlea világát. Garantálom, hogy olyan kérdésekre kapsz választ, amik téged, mint a sorozat rajongóját érdekelnek.

383 színes fotó található a könyvben, így vizuálisan is közelebb tudom hozzád vinni a sorozatot, a színészeket, a tájakat, a forgatási helyszíneket.

Kiváló minőségű nyomdai papírból készült, emiatt gyönyörűek benne a fotók és nem sárgulnak meg a lapjai évek múlva sem. Kemény borítója van, cérnafűzéssel rendelkezik, így nem esik pár nap után darabjaira. Évek múlva is anélkül tudod forgatni, hogy kihullanának belőle a lapok.

Valódi fotók a könyvről

Miről is szól pontosan a könyvem?

A könyv műfaja nehezen besorolható, alapvetően a nemzetközi Váratlan utazás-találkozókra való utazásaim adják a gerincét, így talán útikönyv. Élménybeszámolókat tartalmaz a nemzetközi rajongói összejövetelekről, ezen beszámolók közé szőttem be nagyon sok információt a forgatási helyszínekről, a színészekről, forgatási kulisszatitkokról, a sorozat hátteréről. Jártam a Prince Edward-szigeten, a szigetről is írok elég részletesen.

Az egésznek egy hátteret ad a sorozat körül kialakult magyar és nemzetközi rajongói közösség. Írok a könyvben a sorozat alapjait jelentő művekről, illetve az azokat megalkotó Lucy Maud Montgomery kanadai írónőről is. Megjelenik benne Anne Shirley karaktere is, illetve az L. M. Montgomery Anne-könyveiből készült filmekre is hivatkozom, mivel van kapcsolódás a Váratlan utazás és az Anne-filmek között.

Olvasók mondták a könyvről

„Letehetetlen könyv! Magával ragad, akár csak a filmek és a filmsorozat. Szép, tetszetős a kivitel, minőségi a papír, és a könyv kiállítása is. Jó kézbe venni a súlya ellenére is! Élmény olvasni. Egy rajongónak tökéletes ajándék. KÖSZÖNÖM! :)”

Zsuzsanna

„Csodásak a kiegészítők!! A könyv pedig egészen fantasztikus!!  Könyvtárosként rengeteg könyvet fogtam már a kezemben, és bizton állíthatom, ez a könyv fantasztikus minőségben készült, rendkívül igényes a kiállítása. A komoly súly is jelzi, hogy nagyon minőségi papírra is van nyomtatva. Belelapozni is öröm! A rengeteg fotó, a sok-sok fejezet remek időtöltést ígér az elkövetkező napokra! Nagyon köszönöm, Zsolti!!!”

Claudia

„Minden tiszteletem ezért a nagy teljesítményért, csodás nyomot hagy vele a világban, én pedig hálásan köszönöm, hogy egy ilyen esszenciáját őrizhetem ennek a mesebeli történetnek és világnak! ☺️”

Kata

„Megérkezett a maximális rajongói boldogság csomagom ☺️. Súlyát tekintve semmiképpen sem könnyű olvasmány, viszont kifogástalan a csomagolás, a dedikálás, a kézzel írt képeslap, minden… ennyire még sosem érte meg semmi a pénzét. Köszönöm! Még az illata is szuper, de komolyan. Úgy érzem magamat, mint régen karácsonykor.”

Orsi

„Nagyon tetszett a könyv! Nagyszerűen ötvöződik benne a Váratlan utazás sorozattal kapcsolatos érdekességek, kulisszatitkok, a magyar rajongói közösség kialakulásának, változásának története, és nagyszerű útikönyv is Kanada azon részeiről, amik kötődnek a sorozathoz. Nagyszerű képekkel illusztrálva! Én nagy élvezettel olvastam el. A könyv kivitele is igényes, csak ajánlani tudom, azoknak is, akik nem találkoztak még ezzel a sorozattal.”

János

„Zsolt fantasztikus mesélő, köszönöm Neki, hogy elkészítette ezt a könyvet és ezáltal én is eljuthattam Kanadába és átélhettem az élményeit. ”

Katalin

„Zsolt maximalizmusa, igényessége a kezdetektől az érkezésig nyomon követhető volt. Érdemes volt várni, egy letehetetlen, gyönyörű könyvet kaptam, nem is szólva a kiegészítőkről. ”

Gabi

„Ez egy igazi többször lapozgatós, olvasós album. Ötvöz sok mindent. A rajongói visszaemlékezést, a sorozat érdekességeit, a kulisszák mögötti információkat. Útikönyv és napló is emellett. Aki kanadai utazásra adná a fejét, annak nagyon jó segítség lehet. Illetve akár “fejlődés regény”-ként is felfogható, ahogy bemutatja, a szerző sorozat rajongó tinédzserből hogyan válik a magyarországi Váratlan-utazás rajongóinak lelkévé.

Ami mellett nem mehetünk el még szó nélkül, az maga a KÖNYV szépsége – a belső tartalom mellett. Az album jelleget a minőségi papír és a remek fotók erősítik. A könyv mérete is tekintélyt parancsoló, nem lehet csak úgy egy kézben tartani, és mondjuk akárhol olvasni… Asztal és két kéz kell hozzá, ami szintén az albumos jellegét erősíti.

Az Anne-sorozatról szóló részt külön köszönöm, mivel nekem Anne a szívem csücske. A könyvjelzőt szintén, ami méltó helyére kerül majd az Anne-sorozat könyveiben.”

Mónika

„Fantasztikusan megírt, jól összeszedett, mindenre kiterjedő írás. Élmény olvasni. Aki szereti az Anne vagy a Váratlan utazás sorozatot, vagy csak Avonlea világát, annak sok pluszt tud adni a könyv és csak ajánlani tudom.”

Anita

„Sosem jártam Kanadában, nem találkoztam a sorozat szereplőivel, készítőivel, viszont a könyv olvasása közben végig olyan érzésem volt, mintha én is részese lettem volna mindannak, amit a szerző átélt. Élmény volt elolvasni.”

Ildikó

„Nagyon tetszik a könyv, a kiegészítők, főleg a térkép, gyönyörűek. Megérte a fáradozást. Sokkal több minden benne van a könyvben, mint amit vártam. A rengeteg fénykép, a részek címei összeszedve és a szereplőkről is van leírás. A saját élményeid pedig egyedivé teszik az egészet.

Örülök, hogy megvettem. ”

Róbert

„A csomagot napra pontosan megkaptam sértetlenül. A könyv csodaszép és súlyos. :) A kiegészítőkkel együtt precíz és igényes. A videók izgalmasan érdekesek (szerk. a Maximális rajongói élmény csomag részei a videók és a linkek). A linkek óriási segítséget fognak jelenteni, ha majd egyszer Kanadába utazunk. Azon gondolkozok, hogy a színes térképet és a családról a képeslapot be fogom kereteztetni és kiteszem a falra, mert olyan jó érzéssel tölt el, ha rájuk nézek. Szóval nagyon gratulálok a könyvhöz, állati sok meló van benne, de megérte, mert a sok magyar rajongónak elképesztően nagy örömet okoztál.”

Éva

„A könyv többet nyújtott számomra, mint vártam. Évek óta nem vettem könyvet, de tudtam hogy ezt nem hagyhatom ki. És milyen jól tettem, hogy megrendeltem. Egy élmény.”

Krisztián

„Mindenkinek ajánlom Zsolt könyvét, aki szereti a Váratlan utazást, mert valósággal elröpít Kanadába, a forgatási helyszínekre. Olvasás után úgy érzed, mintha te magad is jártál volna ott. Rengeteg kulisszatitok és sok fénykép teszi teljessé az élményt.”

Rebeka

„A könyv egy régi álmom beteljesülése. Nem vagyok fanatikus, de imádom a sorozatot. Mindent, ami kapcsolatos ezzel szívesen olvasok. Már kiskoromban elvarázsolt a történet, majd 30 éve és ez az érzés nálam egy életre szól. Vágytam egy ilyen jellegű könyvre, hogy valaki összefoglalja ezt a szép világot egy borító alatt és így a részese legyek. Köszönöm, kedves Zsolt, gratulálok a sok fáradozásáért! Egy gyerekkori álmom vált valóra!”

Andrea

4 ajándék a könyv mellé

Azt írtam, hogy szeretném neked a legjobbat adni, egy átfogó anyagot Avonlea, illetve a Váratlan utazás világáról. Nem csak egy könyv készült el… A könyv mellé szeretnék adni neked néhány ajándékot INGYEN.

1. ajándék: térkép

Most ajándékba kapsz egy térképet Avonlea és környékéről. A térkép egy amerikai rajongó munkája alapján készült természetesen az ő engedélyével. Kicsit átdolgoztam, így részletesebb, pontosabb lett. De a legfontosabb, hogy sokkal nagyobb felbontásban, nyomdai minőségben készült el.

Színes, jó minőségű papírra nyomva 35×50 centiméteres méretben fogod megkapni!

A térkép értéke: 2000 Ft

Avonlea térkép
Forgatási helyszín tervrajz

2. ajándék: forgatási helyszín tervrajz

A fentebb említett térkép egy rajzolt, a könyvek, a leírások és a filmsorozat alapján összerakott változat. De vajon milyen lehetett az a forgatási helyszín, ahol a készítők Avonlea városát felépítették?

Meg tudom neked mutatni, mert van egy hivatalos, magyarra fordított tervrajzom Sullivanéktől a díszletek elhelyezkedéséről.

A tervrajz értéke: 1000 Ft

Forgatási helyszín tervrajz

3. ajándék: képeslapok

Megtetszett a Fehér Homok Szálló? Szeretnél róla egy szép képeslapot emlékbe? Tetszik Zöld Orom épülete is?

A könyv mellé most ingyen kapsz egy gyönyörű fotót a Fehér Homok Szállóról, vagyis a Dalvay by The Sea Hotelről. Sőt a Prince Edward-szigeten található eredeti Zöld Orom házról is adok egy szép képeslapot.

A képeslapok értéke: 500 Ft

Ajándék könyvjelző

4. ajándék: könyvjelző

Valamit majdnem elfelejtettem: ha már könyvről van szó, dukál mellé egy szép könyvjelző is. Természetesen a könyvjelzőt is ingyen, ajándékba kapod.

A könyvjelző értéke: 500 Ft

Ajándék könyvjelző

Mennyibe kerül a könyv?

Egy fiatal lány olvassa a Váratlan utazásaim című könyvet

Mennyiért tudsz hozzájutni a Váratlan utazásaim című könyvhöz?

A könyv ára 9 990 Ft, a mellé csomagolt ajándékok együttes értéke 4 000 Ft. Ezeket most ingyen kapod, de ennyibe kerülnének. Így a teljes csomag értéke összesen: 13 990 Ft.

Egy egyedülálló könyvcsomagról beszélünk, egy minőségi könyvről. Ilyen átfogó információforrással, ilyen részletes írással sehol nem találkozhatsz. A könyvem  nem csak Magyarországon, de nemzetközi szinten is egyedülálló. Egy ilyen különleges ajánlatot természetes, hogy nem lehet kihozni a tucatkönyvek árszínvonalán. De neked nem kell érte 13 990 Ft-ot fizetned.

Ezt a csomagot most az ajándékokkal együtt 9 990 Ft-ért tudod megrendelni.

Már több, mint 1395 példányt vásároltak meg belőle a magyar rajongók!

Melyik csomagot küldhetem? Válassz!

Kétféle csomagot hoztam létre neked, hogy választani tudj. Ha nem vagy egy átlagos rajongó, mindenképpen a Maximális rajongói élmény csomagot javaslom. Abban kapod meg mindazt a komplex Váratlan utazás-élményt, ami egy igazi, vérbeli sorozatrajongónak jár. Abból tudod meg a legtöbbet kedvenc sorozatodról.

Ha úgy gondolod, neked most elég a könyv és a mellé járó 4 ingyenes ajándék, akkor az Avonlea világa alapcsomag lesz neked a jó választás.

Avonlea világa alapcsomag

A csomag tartalma:

 • Váratlan utazásaim című könyv (492 oldal, 383 színes fotó, kemény borító, cérnakötés)

 • ajándék #1: Avonlea térképe (35×50 cm-es színes térkép)

 • ajándék #2: tervrajz a díszletekről (35×50 cm-es fekete-fehér tervrajz)

 • ajándék #3: képeslapok: Fehér Homok Szálló, Zöld Orom ház

 • ajándék #4: gyönyörű könyvjelző

A csomag értéke: 13 990 Ft

A csomag ára:
9 990 Ft

Maximális rajongói élmény csomag

A csomag tartalma:

 • minden az Avonlea világa alapcsomagból (könyv, ingyenes ajándékok), plusz:

 • kimaradt fejezetek letölthető PDF-ben

 • Kanada 2019 prezentáció videó

 • John Welsman előadás videó
 • AvCon 2004 videók
 • linkgyűjtemények
 • további könyvjelzők
 • további szép képeslapok

 • személyre szóló dedikálás
 • a térkép hajtogatásmentes csomagolása

A csomag értéke: 20 290 Ft

A csomag ára:
11 990 Ft

Szállítási, fizetési információk

A könyv raktáron van, pár napon belül szállításra kerül.

Hetente 2 alkalommal szállítok a futárral, így pár napon belül megkapod a rendelést.

A rendelésedet a GLS futárszolgálat fogja házhoz szállítani. Illetve magyarországi rendelés esetén kérheted GLS CsomagPontra is a kiszállítást. Szállítás előtt fogok küldeni értesítést emailben.

Mennyibe kerül a szállítás?

Magyarországi címre 1490 Ft a szállítási költség, ha előre fizetsz. Az utánvétes kiszállítás drágább, 2190 Ft.

Magyarországon kívülre országonként eltérő a szállítási díj. Az Európai Unión belülre tudok csomagot küldeni. A pontos díjról a Gyakran ismételt kérdések részben, illetve a megrendelő űrlapon tudsz tájékozódni.

Hogyan tudsz fizetni?

Három módon tudod kifizetni a rendelésed: rendeléskor bankkártyával, rendelés után átutalással vagy a futárnak az átvételkor utánvéttel. Javaslom, hogy válaszd a bankkártyás fizetést. Az a legkényelmesebb, legegyszerűbb és legbiztonságosabb fizetési forma.

Az utánvétes szállítás díja magasabb, mintha kártyával vagy utalással fizetnél. Ennek oka, hogy a pénz beszedése nekem is extra költséggel jár.

Amennyiben nem magyarországi szállítást választasz, úgy csak bankkártyás fizetésre van lehetőséged.

Több példányt, csomagot szeretnél rendelni?

A megrendelő űrlappal egyszerre csak egy csomag rendelése lehetséges. Amennyiben több csomagot szeretnél rendelni, úgy kérlek, többször add le a rendelésed. A könyv nehéz, a csomag relatíve nagy, nem tudok több könyvet egy csomagban szállítani.

Maradt kérdésed a szállítással vagy a fizetéssel kapcsolatban?

A Gyakran ismételt kérdések részben további információkat találsz.

Nem tudsz dönteni a csomagok között? Hadd segítsek!

Nézzük meg részletesebben, hogy mit kaphatsz a Maximális rajongói élmény csomaggal, ha a komplex rajongói élményre vágysz ! A következő kiegészítőket tartalmazza a csomag.

1. kiegészítő: kimaradt fejezetek

A könyv méretét szerettem volna 500 oldal alatt tartani. Ezért 2 fejezetet kivettem belőle, és így lett végül 492 oldalas. Ezeket a fejezeteket PDF formában megkapod.

A kimaradt fejezetek:

 • Hogyan készült a könyv? – 3 oldal
 • Utazási tippek (autóbérlés, autózás) – 5 oldal
 • Utazási tippek (ételek, italok, költségek) – 9 oldal

A kimaradt fejezetek értéke: 1000 Ft

Kimaradt fejezetek PDF-ben
Részlet látszik Kozák Zsolt prezentációjából egy videólejátszón

2. kiegészítő: Kanada 2019 prezentáció videó

2019-ben ismét Kanadában jártam egy pár napot. A könyvemmel kapcsolatban, illetve a barátaim miatt utaztam ki. Ha már kint jártam, meglátogattam több forgatási helyszínt is. A 2019-es utazásomról egy rajongói összejövetelen, egy Váratlan utazás-találkozón számoltam be több magyar rajongónak. A prezentációról egy másfél órás videó készült. Most lehetőséged van ehhez a videóhoz hozzáférni.

Hogyan jutottam be a King-tanyára, ami évek óta elhagyatott? Vajon a sorozatban látható templom áll még? Létezik a híd, ahol Anne és Gilbert csókolóztak? A videóból ezekre a kérdésekre választ kapsz.

A videó értéke: 1000 Ft

Részlet látszik Kozák Zsolt prezentációjából egy videólejátszón

3. kiegészítő: John Welsman előadás videó

Ha nem most találkozol velem először, hanem esetleg követed a tevékenységemet, akkor hallhattál arról, hogy a Váratlan utazás egyik zeneszerzője, John Welsman 2019 novemberében Budapesten járt.

Szerveztem egy összejövetelt ezen alkalomból a magyar rajongóknak. John pedig egy lenyűgöző előadást tartott arról, hogy szerez sorozatokhoz zenét. Az előadása végen pedig a rajongók kérdéseire válaszolt. Fantasztikusan jól sikerült a rendezvény, az előadásról készült magyar felirattal ellátott 1 órás videóhoz adok neked hozzáférést.

A videó értéke: 1000 Ft

Részlet látszik John Welsman prezentációjából egy videólejátszón
AvCon 2004-es videók

4. kiegészítő: AvCon 2004 videók

A Váratlan utazásaim könyv gerincét a kanadai nemzetközi rajongói összejövetelek, az Avonlea Conventionök adják. Valami azt súgja, szívesen megnéznéd, hogy egy ilyen összejövetel hogyan zajlott. Igazam van?

Amikor kint jártam, főleg fotóztam, akkoriban a mobiltelefonok nem voltak még annyira erősek, mint manapság. Van azért pár kis felbontású, de még élvezhető videóm a 2004 AvConról. Ezek a videók az Avonlea.hu weboldalon elérhetőek voltak korábban, de aztán a Flash technológia bedöglésével már évek óta nem működnek az oldalon. Ebben a csomagban egyelőre csak azoknak teszem elérhetővé a videókat, akik a legtöbbet akarják megtudni a sorozatról.

A videócsomag értéke: 500 Ft

AvCon 2004-es videók

5. kiegészítő: linkgyűjtemény

De nem csak nekem vannak videóim. A Youtube-on számos videót töltöttek fel rajongók vagy akár Sullivanék az elmúlt évek során. Talán nem is tudod, milyen sok hasznos tartalom, videó létezik, csak egy kicsit keresgélni kell. Csináltam neked egy listát a neten, pontosabban a Youtube-on fellelhető érdekesebb anyagokból, hogy neked már ne kelljen a kereséssel bajlódnod.

Ha olvastad a könyv tartalomjegyzékét, akkor észrevehetted, hogy számos forgatási helyszínt, rajongónak érdekes helyet gyűjtöttem össze a könyv függelékében. Ezekhez a helyszínekhez weboldalak, Google Maps térképek is tartoznak. Nem kell azzal bajlódnod, hogy ezeket egyesével beírod a böngésződbe: kapsz tőlem egy listát, egy weboldalt, ahol az összes forgatási helyszín linkje össze van gyűjtve.

Sőt nem csak a forgatási helyeket, de a könyvben megtalálható összes linket kigyűjtöttem neked egy weboldalra, hogy ne kelljen vacakolnod a beírással.

Elment jó pár óra munkám ezekre a gyűjteményekre, de neked már csak kattintanod kell!

A linkgyűjtemény értéke: 1000 Ft

Linkgyűjtemény

6. kiegészítő: további könyvjelző

Készítettem neked egy plusz könyvjelzőt. Így a hangulatodtól függően tudod hol az egyik, hol a másik könyvjelzőt használni, ha a könyvet olvasod. Vagy ha van barátnőd, ismerősöd, aki szereti a sorozatot, akár ajándékba is adhatod neki ezt a második könyvjelzőt.

A könyvjelző értéke: 500 Ft

7. kiegészítő: további szép képeslapok

Több szép fotót is készítettem kanadai utazásaim során, további két képeslap is kerül ebbe a csomagba.

A képeslapok értéke: 500 Ft

Személyre szóló dedikálás

8. kiegészítő: személyre szóló dedikálás

Szeretnéd, ha dedikálnám neked a könyvet? Ha élsz az ajánlatommal, személyre szabott üzenettel írom alá neked a könyvet.

A dedikáció értéke: felbecsülhetetlen 😊

Személyre szóló dedikálás

9. kiegészítő: térkép és tervrajz hajtogatásmentes csomagolása

Ugye emlékszel még a gyönyörű térképre és a tervrajzra, amiket ajándékként megkapsz? Alapesetben ezeket összehajtogatva kapod meg. Sajnos négyfelé kell hajtanom, csak úgy férnek el a csomagban. Ha nem szeretnéd, hogy össze legyenek hajtva, feltekerve, majd egy papírhengerbe csomagolva is meg tudom oldani a szállítást. Ebben a csomagban a térképet és a tervrajzot hajtogatásmentesen kapod meg.

Az extra csomagolás értéke: 800 Ft

Papírcső csomagoláshoz

Kockázatmentes Olvasás Garancia – 100%-os pénzvisszafizetés 40 napig

Attól tartasz, hogy esetleg nem lesz elég jó a könyv? Félsz megvenni, mert mi van, ha nem írok benne elég jól? Nem akarod kockáztatni a pénzed? Semmi gond!

Nem kell sietned, nyugodtan olvasd el a könyvem. 40 napig eldöntheted, hogy tetszik-e vagy sem. Nincs kockázat! Ha úgy gondolod, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem tetszik az írásom, visszaadom a könyv árát.

100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalok 40 napig.

Csak küldd vissza a könyvet, nem kérdezek semmit. A 4 ajándékot ebben az esetben is megtarthatod, azokat ajándékba adom, nem kell őket visszaküldened.

Apróbetűs helyett: A garancia teljeskörűen az Avonlea világa alapcsomagra vonatkozik. Ha a Maximális rajongói élmény csomagot veszed, amiben digitális anyagok is vannak, azok esetében jellegüknél fogva nem tudom a visszatérítést megoldani. A könyvre ebben a csomagban is vonatkozik a garancia, de a többi elemre nem. Természetesen a Maximális rajongói élmény csomag esetében is visszaküldheted a könyvet 40 napig, ha nem tetszik. Ez esetben az Avonlea világa alapcsomag árát térítem meg neked. A visszaszállítás költségét neked kell állnod, viszont a kiszállítás költségét is visszatérítem.

Gyakori kérdések, megnyugtató válaszok

Nem tudom, hogy nekem való-e ez a könyv. A neten rengeteg dolgot olvastam már a Váratlan utazásról angolul is, magyarul is. Miben ad ez a könyv többet a neten megtalálható információknál?2021-09-23T17:32:08+02:00

Sok információt lehet találni a neten angolul a sorozatról. Viszont a könyvben több saját kutatómunka is van a témában, sokat kérdeztem személyesen Kevin Sullivantől is. Illetve az egész könyv egy rajongó szemszögéből mutatja be a sorozatot. Olyan kérdésekre ad választ egy helyen, amikre egy sorozatrajongó kíváncsi lehet. Biztos vagyok benne, hogy a legolvasottabb rajongó is talál benne olyan információt, ami kiegészíti a neten korábban olvasott anyagokat.

Azonkívül a könyv egy teljesen más formátum, mint egy Facebook-poszt vagy egy weboldal, blogposzt. Nagy mennyiségű információt rendszerezve képekkel illusztrálva egy könyvben jól meg lehet osztani másokkal.

Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy neked való-e a könyvem, olvasd el a témában írt blogposztomat: Vajon neked szól a Váratlan utazásaim című könyvem?

Melyik kiadó gondozásában jelent meg a könyv?2021-09-23T17:33:26+02:00

Nagy kiadó helyett magánkiadásban jelent meg a Váratlan utazásaim. A saját cégem, az Avonlea Média Kft. adta ki és forgalmazza is.

Mely könyvesboltokban kapható?2021-09-23T17:35:28+02:00

A Váratlan utazásaim nem kapható könyvesboltokban, csakis online. A bolti terjesztés nagyon megnövelné a terjesztési költségeket, ezért nem indultam el abba az irányba. Nem valószínű, hogy könyvesboltban valaha is kapható lesz.

Engem csak a könyv érdekel, a többi, mellé adott extra és kiegészítő nem. Megvehetem csak a könyvet is magában?2020-05-09T13:16:04+02:00

Ez esetben az Avonlea világa alapcsomag a jó választás neked. Abban csak a könyv van. A mellé rakott ajándékok ingyen vannak, azokért nem kell fizetned.

A legtöbbet szeretném kihozni a könyvből, a legteljesebb élményt szeretném!2021-09-23T17:36:49+02:00

Akkor neked a Maximális rajongói élmény csomagot ajánlom. Abban a könyv mellett olyan kiegészítők is helyet kaptak, amikkel még mélyebben el tudsz merülni Avonlea világában.

Nem tetszik a könyv, élnék a garanciával. Tényleg visszakapom a könyv árát?2022-01-11T19:25:16+01:00

Igen. Amennyiben nem tetszik a könyv, kérlek, jelezd a kapcsolat oldalon, hogy a visszaküldést le tudjuk egyeztetni. A visszaküldés költsége téged terhel, de az Avonlea világa alapcsomag árát és az alap szállítási költséget visszafizetem neked. Tehát 9990 Ft-ot, plusz a szállítási költséget fizetem vissza.

Ha élek a garanciával, vissza kell küldenem az ajándékokat?2020-05-09T13:18:43+02:00

Nem! Azokat ajándékba adtam, ajándékot pedig nem kérek vissza. 😊 Csak a könyvet kell visszajuttatnod, az ajándékokat megtarthatod.

Élnék a garanciával, a Maximális rajongói élmény csomagot vettem. Mit küldjek vissza és mennyi pénzt kapok vissza?2022-01-11T19:25:54+01:00

Mivel ebben a csomagban digitális tartalom is van, amit nem tudok visszavenni, így ebben a csomagban is csak a könyvre vonatkozik a garancia. Csak a könyvet küldd vissza! Az ajándékokat megtarthatod. A Maximális rajongói élmény csomag kiegészítő kellékeit szintén megtarthatod, azok árát nem tudom visszafizetni. A könyv árát, tehát 9990 Ft-ot, plusz a szállítási költséget fizetem vissza.

Itt valami turpisság van… Miért éri neked meg 40 napig visszaadni a könyv árát úgy, hogy még az ajándékokat is megtarthatom?2020-06-02T14:35:43+02:00

Nem éri meg! De azt nem szeretném, hogy neked kockáztatnod kelljen, azért találtam ki ezt a garanciát. Te semmit nem kockáztatsz, csak én. Én viszont bízom annyira a könyvemben, hogy lesz olyan jó és tetszeni fog, és nem fogod visszakérni a pénzed. Szerintem nem sokan fognak élni ezzel a garanciával, így be tudom vállalni.

Mennyibe kerül a szállítás?2020-06-11T13:07:42+02:00

Magyarországi címre 1490 Ft a szállítási költség, ha előre fizetsz. Az utánvétes kiszállítás drágább, 2190 Ft. Magyarországon kívülre országonként eltérő a szállítási díj. Kérlek, nézd meg a vonatkozó részt a GYIK-ben!

Hogyan tudok több csomagot rendelni egyszerre?2020-08-13T22:08:36+02:00

A megrendelő űrlappal egyszerre csak egy csomag rendelése lehetséges. Ennek az az oka, hogy akkora és olyan súlyos a könyv (1,5 kg), hogy csak egyet tudok egy csomagban összecsomagolni.

Amennyiben több csomagot szeretnél rendelni, úgy kérlek, a könyv oldaláról indulva a megfelelő csomagot kiválasztva többször add le a rendelésed.

Mikor kapom meg a rendelést, a könyvet?2020-11-07T10:24:20+01:00

A könyvből van raktáron, nem kell heteket várnod a beszerzésére. Forgalomtól függően dolgozom fel a megrendeléseket. Jelenleg az a helyzet, hogy hétfőn és csütörtökön adom oda az összejött rendeléseket a futárnak. (Ha több rendelés jön be, akkor ennél sűrűbben is fel tudom dolgozni a rendeléseket.) A futár az átadást követő munkanap szállít, tehát általában kedden és pénteken. A megrendelés feldolgozásáról és a futárnak átadásról értesítelek emailben.

Miért kötelező a telefonszámomat megadni a rendelés leadásánál?2020-05-09T14:50:17+02:00

Azért, hogy probléma esetén a futár tudjon egyeztetni veled. Telefonszám hiányában, ha a futár bármilyen okból nem találja a szállítási címet, nem fog tudni tőled segítséget kérni, meghiúsulhat a kézbesítés. Nekem is szükséges a telefonszámod, amennyiben a rendeléseddel kapcsolatban valamiért gyorsan fel kellene vennem veled a kapcsolatot.

Kérlek, hogy lehetőleg mobilszámot adj meg!

Természetesen szükséges a telefonszámod akkor is, ha SMS-es előértesítést vagy telefonos értesítést kérsz a futártól.

Nem tetszik a könyv, élnék a garanciával, milyen címre küldhetem vissza?2020-05-09T14:09:21+02:00

Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot ezen az oldalon keresztül, hogy a visszaszállításban segíthessek.

Miért nincs mód személyes átvételre?2020-05-09T15:00:49+02:00

Jelenleg a személyes átvételt nem tudom megoldani. A futárcég rugalmas, többször is megpróbálja a kézbesítést, illetve lehetőséged van változtatni a szállítási címen vagy csomagpontra kérni, ahol te magad tudod átvenni személyesen.

Lehet-e külföldre is rendelni?2021-09-23T17:40:12+02:00

Igen, lehet. Ezekbe az országokba tudom vállalni a kiszállítást a következő szállítási költségekkel:

 • Ausztria, Csehország, Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovéniába: 4830 Ft
 • Belgium, Bulgária, Hollandia, Lengyelország, Luxemburg, Németország: 5040 Ft
 • Dánia, Egyesült Királyság, Franciaország, Írország, Olaszország: 7665 Ft
 • Észtország, Görögország, Finnország, Lettország, Litvánia, Portugália, Spanyolország, Svédország: 8190 Ft

A Brexit óta az Egyesült Királyságba nem tudom vállalni a szállítást.

Nem szállítasz abba az országba, ahol én lakom. Most hogyan rendeljek?2020-06-02T14:09:06+02:00

Sajnos nem tudok a Föld minden országába szállítani a magas szállítási költségek miatt. Azokba az országokba tudod megrendelni a könyvcsomagjaimat, amikbe még értelmezhető összegbe belefér a szállítás. Ha olyan országban élsz, ahová nem szállítok, próbáld egy magyar ismerősödet megkérni, hogy rendelje magyar címre. Aztán vele beszéld meg, hogy tudja neked eljuttatni.

Mi van akkor, ha most megrendelem, de később a kiszállításig megváltozik a szállítási címem?2020-09-06T11:52:16+02:00

Ha elrontottad a szállítási címet vagy meggondolod magad, a visszaigazoló emailben kapott linken keresztül tudsz módosítani a szállítási címen a rendelés feldolgozásáig. Amint feldolgozom a rendelésed, a kiszállítás előtt fogsz kapni egy emailt a futártól, ahol még szintén változtathatsz a kiszállítási címen.

Mikor kapok értesítést a kiszállítás pontos dátumáról?2020-08-13T22:15:50+02:00

Fogok küldeni egy emailt, amikor feldolgozom a rendelést, aztán egyet, amikor átadom a futárnak. Ezután még a futárcég is fog küldeni emailt, amikor feldolgozta a rendelést és beidőzítette a kiszállítást. Ekkor még lesz lehetőséged módosítani a szállítási címen, de akár a szállítás időpontján is. A kiszállítás másnap történik meg, ha a másnap hétköznapra esik.

Nem tartózkodom otthon napközben, nem tudok megadni olyan címet, ahol elér a futár. Mit tegyek?2021-09-23T17:42:05+02:00

Ha a közeledben van GLS Csomagpont, kérheted oda is a csomagot. Ott személyesen tudod átvenni.

Munkahely, kollégium, recepció is megadható, a futár bárhová kiviszi a csomagot, nem kötelező lakáscímet megadnod. Esetleg kérj meg nyugdíjas szomszédot, ismerőst, rokont, hogy vegye át a csomagot. A rendeléshez külön adható meg számlázási cím és szállítási cím, így a kettő teljesen különböző is lehet. A futár egyébként sikertelen kézbesítés esetén második alkalommal is megpróbálja kézbesíteni a csomagot, tehát ha első alkalommal valami közbejön, még nincs semmi veszve. Persze ilyenkor célszerű egyeztetni a futárral. Értesítőt szokott a címen hagyni, amin szerepel a telefonszáma.

Mi történik akkor, ha szállítás közben megsérül a rendelésem?2020-05-09T14:29:59+02:00

Jegyzőkönyvet kell ilyen esetben felvetetni a futárral és nem szabad átvenni a csomagot. Ezzel és a jogaiddal kapcsolatban az ÁSZF-ben találsz információkat. Minden vásárlónak javaslom, hogy a futár előtt nyissa ki a csomagot és ellenőrizze a termék épségét!

Milyen módon fizethetek a rendelésemért?2020-06-12T02:35:55+02:00

Három módon tudod kifizetni a rendelésed: rendeléskor bankkártyával, rendelés után átutalással vagy a futárnak az átvételkor utánvéttel. Javaslom, hogy válaszd a bankkártyás fizetést. Az a legkényelmesebb, legegyszerűbb és legbiztonságosabb fizetési forma. Az utánvétes szállítás díja magasabb, mintha kártyával vagy utalással fizetnél.

Amennyiben nem magyarországi szállítást választasz, úgy csak bankkártyás fizetésre van lehetőséged.

Nem szeretek bankkártyával fizetni, nem biztonságos.2020-05-21T22:40:52+02:00

A bankkártyás vásárlás a tévhitekkel ellentétben a legbiztonságosabb fizetési mód. Én nem férek hozzá a kártyaadataidhoz, csak az OTP látja azokat, mivel a fizetés az OTP Bank SimplePay rendszerén keresztül zajlik. A böngésződ át lesz irányítva a bank oldalára, és csak a banknak kell megadnod a kártyád adatait.

Mondhatod, hogy semmilyen weboldalon nem szoktad megadni a kártyád adatait, mert mi van, ha valami kamu oldalról van szó és ellopják az adataidat. Az OTP Bank az egyik legnagyobb magyar bank. Nem egy ismeretlen bankhoz irányítalak át, hanem egy nagy bank oldalán kell fizetned.

Ez a weboldal sem kamu, nem egy ismeretlen ember vagyok, aki a előjött a semmiből. 20 éve foglalkozom a Váratlan utazással, árultam a sorozat első évadát DVD-n, most pedig a könyvemet szeretném eladni. Eszemben sincs visszaélni a 20 év alatt felépített bizalommal és pár ezer forintért kockáztatni bármit is. Vagyis nem áll szándékomban néhány ember pénzével meglépni. Illetve kamu fizetős oldalakra sem foglak irányítani.

Online bankkártyás vásárlások esetében létezik egy úgynevezett chargeback, azaz visszahívási lehetőség minden banknál. Ez annyit takar, hogy ha bármilyen illetéktelennek tűnő tranzakciót észrevesz a vásárló, akkor kérheti a visszahívását az összegnek. Vagyis, ha például én többet vonnék a kártyádról vagy esetleg nem kapnád meg a megrendelt könyvet, reklamálhatsz a bankodnál. A bank kivizsgálja a panaszt és ha jogos, kamatostul adja vissza a pénzed. Banki átutalásnál ilyen lehetőség nincs, ott ki vagy szolgáltatva a kereskedőnek, rajta múlik, hogy probléma esetén az elutalt összeget visszautalja vagy sem.

Semmi okod arra, hogy ne használd a bankkártyád, nyugodtan fizesd ki vele a megrendelést.

Hány napom van az átutalást rendezni?2020-06-13T03:08:32+02:00

5 napod van a megrendelést utalással kiegyenlíteni. Mivel Magyarországon működik az azonnali utalás rendszere, bármikor indítod el az utalást, az pár másodperc alatt beérkezik az Avonlea Média számlájára. Azt javaslom, a megrendelés és a visszaigazoló levél megérkezése után azonnal utald is át az összeget. Amennyiben a megrendelés után 5 napon belül nem érkezik be a rendelés összege, úgy a megrendelésed törlésre kerül. Erről értesíteni foglak és természetesen lehetőséged van új rendelést leadni.

Miért drágább az utánvét, mint a kártyás fizetés vagy az utalás?2020-05-09T15:12:57+02:00

Utánvét esetén a futár szedi be a rendelés értékét, ami a futárcégnek plusz szolgáltatás, plusz költség. Ráadásul az utánvétek kezelése nekem is extra munka, extra adminisztráció. Az utánvét a szállításon kívül egy extra szolgáltatás, aminek így magasabb díja van. Javaslom a sokkal egyszerűbb és gyorsabb kártyás fizetést vagy átutalást.

Nem bízom benned. Mi van, ha kifizetem utalással vagy kártyával és aztán lelépsz a pénzemmel?2020-05-09T14:22:58+02:00

20+ éve foglalkozom a Váratlan utazással, azóta létezik a weboldalam. Ez alatt számos rendezvényt szerveztem a magyar rajongóknak. 10+ éve megvan az Avonlea Média Kft. nevű vállalkozásom. Az Avonlea Média árult már könyveket, Anna-, majd Váratlan utazás DVD-csomagokat. Nem érdekem, hogy pár ember pénzével lelépjek. Eszemben sincs a 20+ éve felépített bizalommal visszaélni.

Ha még mindig nem győztelek meg, akkor fizess bankkártyával. Bankkártyás vásárlás esetén lehetőséged van egy úgynevezett chargeback eljárást indítani, amennyiben nem teljesítem a megrendelést. Ez esetben a bankod visszafizeti a megrendelés összegét, és tőlem majd ő hajtja be. Soha nem merült még fel a lehetősége sem ilyen eljárásnak, a könyveket, DVD-ket minden megrendelőnek mindig leszállítottam.

Nem Magyarországra kérem a kiszállítást? Miért csak kártyás fizetéssel tudok fizetni?2020-05-09T14:21:55+02:00

A nekem külföldinek minősülő kiszállítás drágább, kockázatosabb tranzakció. Ezért utánvétre nincs lehetőség. A külföldről indított utalásokkal pedig vannak rossz tapasztalataim, illetve azoknak komoly költsége is lehet, így azokkal nem szeretnék vesződni. A kártyás fizetés a leggyorsabb, legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás minden félnek.

Mi történik akkor, ha utánvéttel rendeltem, hozza a futár, de nincs nálam készpénz?2020-05-09T15:15:18+02:00

A futárnál általában szokott lenni kártyaleolvasó is, így kártyával is tudsz fizetni. Ha nincs kártyád vagy nem megoldható az azzal való fizetés, a futárral kell egyeztetni és kiviszi a rendelést egy másik alkalommal.

Go to Top