Általános Szerződési Feltételek

Az AvonleaMedia.com weboldal (továbbiakban: „Weboldal”) az Avonlea Média Kft. tulajdona (továbbiakban: „Kereskedő”, illetve „Szolgáltató”), az Avonlea Média Kft. üzemelteti (továbbiakban: „Üzemeltető”).

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Weboldalunknak, figyelmesen olvassa el általános szerződési feltételeinket (ÁSZF), és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és magára nézve kötelezőnek ismeri el. Jelen szerződés kizárólag elektronikus formában kerül elfogadásra és megkötésre (online adásvételi szerződés: olyan adásvételi szerződés, amelynek értelmében a vállalkozás egy honlapon vagy egyéb elektronikus eszközön keresztül kínál megvételre valamilyen árut, és a fogyasztó az adott honlapon vagy egyéb elektronikus eszközön keresztül rendeli meg azt), nem minősül írásba foglalt szerződésnek, nem kerül egyedileg iktatásra, továbbá postázásra, valamint magatartási kódexre nem utal.

A Weboldal működésével, az egyes termékek megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a jelen Általános Szerződési Feltételekben, valamint a Weboldalon megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

Jelen szerződés az alábbiakról rendelkezik:

 1. Üzemeltetői adatok ismertetése
 2. Tárhelybiztosító (hoszting) szolgáltató adatok ismertetése
 3. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre, a kínált termékek kategóriabesorolása
 4. A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk
 5. Rendelés lépéseinek bemutatása
 6. Szállítási feltételek
 7. Szállítási díjaink
 8. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
 9. Fizetési feltételek
 10. Szavatossági információk, tudnivalók
 11. Az elállás joga, az elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató
 12. Adatkezelési információk, adatbiztonság
 13. Panaszügyintézés
 14. Záró rendelkezések
1. Üzemeltetői adatok
Cégnév: Avonlea Média Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Avonlea Média Kft.)
Képviselő: Kozák Zsolt ügyvezető
Székhely: 1032 Budapest, Bécsi út 52. 1. emelet 19.
Telephely és egyben levelezési cím: 1046 Budapest, Ugró Gyula sor 15. 2. emelet 14.
Adószám: 12452459-2-41
Cégjegyzékszám: 01-09-935033
Cégjegyzékét vezeti: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: 4518/2010
Szerződés és kapcsolattartás nyelve: magyar
Elektronikus elérhetőség, ügyfélszolgálat: informacio kukac avonleamedia.com
Telefonos elérhetőség: +36 20 2549718
Szállítási partner megnevezése: GLS Hungary Kft.
Személyes átvételi lehetőség: Hotelinfo Kft., 1056 Budapest, Váci utca 78-80.
Megrendelések feldolgozása: 4 munkanapon belül megkezdődik, munkanapokon történik 8-20 óra között
Megrendelések teljesítésének átlagos ideje: 2-3 munkanap
Weboldal domain: avonleamedia.com
2. Tárhelybiztosító (hoszting) szolgáltató adatai
Cégnév: Hetzner Online GmbH
Székhely: Industriestr. 25, 91710 Gunzenhausen, Germany
Elektronikus elérhetőség: info kukac hetzner.com
Telefonos elérhetőség: +49 9831 505-0
3. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre, a kínált termékek kategóriabesorolása
A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetőek meg. Az átvétel házhoz szállítással vagy személyes átvétellel történhet. Weboldalunkon keresztül a Sullivan Entertainment filmjei vásárolhatóak meg díszdobozos DVD-kiadásokban, illetve könyveket értékesítünk.

A Weboldalon belépőjegyeket (a továbbiakban: Belépőjegy) is értékesítünk az általunk rendezett rajongói összejövetelekre, úgynevezett Váratlan utazás-találkozókra (a továbbiakban: Rendezvény). A Weboldalon a Rendezvényekről készült videofelvételek is megvásárolhatóak.

A kínált termékek és szolgáltatások az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

 • DVD-k
 • könyvek
 • rendezvények
 • rendezvények videofelvételei

A termékek és szolgáltatások Weboldalon feltüntetett árai tartalmazzák a törvényben előírt ÁFA-t, azonban termékek esetében nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. Az egyes termékek jellemzőit az adott termék melletti részletes ismertető tartalmazza.

4. A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk
A megrendelések automatikus visszaigazolása haladéktalanul, de legkésőbb a rendelés leadásától számított 48 órán belül e-mailben történik. A visszaigazolás megküldésével egyidejűleg megküldésre kerül a jelen ÁSZF is (a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet 18. § rendelkezésének megfelelően). Amennyiben 48 órán belül nem kap rendeléséről visszaigazolást, úgy a vonatkozó jogszabály alapján (ld: az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 6. § (2) bek.) a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól. A megrendelések feldolgozása (számla elkészítése) 4 munkanapon belül megkezdődik, erről e-mailben tájékoztatjuk. A teljesítési határidő (szállítási idő) a visszaigazolástól számított 5 munkanap (átlagos teljesítési idő a visszaigazolástól számított 2-3 munkanap).

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek, ez esetben az illusztráció tényét külön jelezzük.

Kereskedő fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések részbeni vagy teljes visszautasítására. Visszautasításra különösen akkor kerülhet sor, ha a megrendelt termék beszerzésére a külföldi partnernél felmerülő ok miatt nincs lehetőség, vagy akkor, ha ismételt kiszállítás kérése esetén nem történik meg az előre utalás (ld 8. pont). Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. Amennyiben a megrendelés visszautasításra kerül, a termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén a teljes vételár, illetve részteljesítés esetén a túlfizetett összeg visszautalásra kerül a megrendelőnek.

5. A rendelés menete
 1. A megvásárolni kívánt termék oldalán a számlázási adatok megadása.
 2. Szállítási mód kiválasztása, szállítási adatok megadása.
 3. Fizetési mód kiválasztása.
 4. A rendelés ellenőrzése: a megrendelés leadása előtt még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, javíthatja az esetleges adatbeviteli hibákat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével.
 5. A „Rendelés leadása” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését.
 6. Online bankkártyás fizetés választása esetén a fizetés végrehajtása.
 7. E-mailben a megrendelés elküldését követő 2 órán belül visszaigazolást kap.

A szerződési nyilatkozatának megtételekor – azaz a megrendeléssel – Ön kifejezetten tudomásul veszi, hogy nyilatkozata fizetési kötelezettséget von maga után.

Kérjük, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a megrendelt termék. Különösen fontos a telefonszám és az e-mail-cím pontos megadása, ezek hiányában meghiúsulhat a kapcsolatfelvétel és a megrendelés teljesítése. Amennyiben nem kap 1-2 órán belül automatikus visszaigazolást e-mailben, úgy ellenőrizze postafiókjához tartozó tárhely telítettségét, esetleg a kéretlen levelek (spam) gyűjtésére szolgáló mappát. A hibásan megadott adatokból származó szállítási problémákért a Kereskedő semmilyen felelősséget nem vállal, az emiatt keletkező költségek teljes egészében a megrendelőt terhelik.

Amennyiben a rendelés leadását követően veszi észre, hogy adatbeviteli hiba miatt tévesen adott meg adatokat (pl. hibás szállítási cím, téves darabszám) úgy a módosításra telefonon vagy e-mail útján mindaddig lehetősége van, míg a megrendelt termékeket a futárnak, illetve személyes átvétel esetén partnercégünknek át nem adjuk.

6. Szállítási feltételek
A weboldalunkon keresztül megrendelt termékek háromféle módon vehetők át:

 • futáros házhoz szállítással
 • személyes átvétellel GLS CsomagPontban
 • személyes átvétellel Budapesten, partnercégünknél

A megrendelt termékek házhoz szállítását a GLS Futárszolgálat (http://www.gls-hungary.com/) végzi. A személyes átvételre az ország több száz GLS CsomagPontjában, illetve Budapesten partnercégünkön (Hotelinfo Kft.) keresztül van lehetőség.

A megrendeléskor kiválasztott fizetési mód szerint a terméket a csomag átvételekor a futárnak vagy a GLS CsomagPont ügyintézőjének kell kifizetni vagy banki átutalással, bankfiókban befizetéssel, illetve bankkártyás fizetéssel előre teljesíteni. A csomag értékének előre történő kiegyenlítésére esetén a házhoz szállítás díja kedvezőbb. A megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján megjelenített „Összesen” összeg minden költséget tartalmaz.

A raktárunkban levő termékek szállítási határideje a megrendelés automatikus visszaigazolásától számított 5 munkanap. A szállítás itt jelzett határideje előre utalás esetén az átutalás megérkezésétől, azaz a Kereskedő pénzforgalmi számláján való jóváírástól számítandó. Amennyiben olyan terméket rendel, amely a rendeléskor nincs raktáron, azt utánrendeléssel megrendeljük. Ilyenkor a rendelés közben az utánrendelés tényére felhívjuk a figyelmét. Amennyiben a rendelést nem tudjuk a vállalt határidőre teljesíteni, e-mailben értesítést küldünk.

Egyes termékek esetében lehetőség van előrendelésre, amikor a termék nincs a raktárunkban. Ilyen esetekben a szállítási határidő általában 2-3 hét, a termék adatlapján nyújtunk tájékoztatást a raktárunkba érkezés várható időpontjáról. Amennyiben ugyanazon megrendelés alkalmával raktáron levő és előrendelhető termékeket is rendel, úgy valamennyi megrendelt termék szállítási határideje az előrendeléses termék(ek) szállításának határidejéhez igazodik, együtt kerülnek kiszállításra. Ettől eltérő igényét kérjük, jelezze e-mailen vagy telefonon, készséggel állunk rendelkezésére.

Kérjük, a csomagot kézbesítéskor a futár vagy a GLS CsomagPont ügyintézője jelenlétében szíveskedjen megvizsgálni, a termékeken észlelt esetleges sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Partnercégünknél való személyes átvétel esetén szintén vizsgálja meg a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Futáros házhoz szállítás esetén az Ön által megadott e-mail-címre értesítést küldünk a kézbesítés várható időpontjáról. A megrendelt csomag kézbesítése munkanapokon 8 és 17 óra között történik. (Ennél pontosabb szállítási időpont megadására nincs lehetőség, az minden esetben a kiszállítást végző GLS Futárszolgálattól függ.) Kérjük, hogy olyan szállítási címet jelöljön meg a megrendelésénél, ahol napközben elérhető. (Ha például ebben az időszakban nem tartózkodik lakcímén, szállítási címként célszerű – amennyiben van rá lehetősége – munkahelyi címet megadni.) A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg.

Személyes átvételre GLS CsomagPontban az adott CsomagPont nyitvatartási idejében az értesítést követő munkanaptól számítva 5 munkanapon belül van lehetőség érvényes személyi okmány bemutatásával. A GLS SMS-ben és/vagy e-mailen értesíti Önt a csomagfeladás után. Az utánvét fizetési lehetőség minden átvételi ponton megoldott, valamint bankkártyával is fizethet számos üzletben, amelyek címeit a GLS CsomagPont lista tartalmazza.

Budapesti személyes átvételre partnercégünknél, a Hotelinfo Kft. üzletében (1056 Budapest, Váci utca 78-80., telefon: +36 1 266 3741) hétfőn és szerdán 9:00 és 15:00 óra között, kedden 11:00 és 16:00 óra között, csütörtökön és pénteken 12:00 és 18:00 óra között van lehetőség. A rendelés feldolgozásáról és az átvétel lehetőségéről az Ön által megadott e-mail-címre értesítést küldünk. Kérjük, személyes átvételhez hozza magával a megrendelés azonosítóját, valamint személyazonosító okmányát. A rendelés feldolgozása után 2 órán belül átvehető a csomag. Arról, hogy rendelése mikortól vehető át, e-mailben értesítést küldünk.

DVD rendelése esetén a rendelés feldolgozása után 2 órán belül, de maximum 5 munkanapon belül átvehető a csomag. A könyvet tartalmazó rendelések 5 munkanapon belül kerülnek átadásra az átvevőhelynek, ezt követően lehetséges a személyes átvétel. Arról, hogy mikortól vehető(k) át a megrendelt termék(ek), e-mailben értesítést küldünk.

Külföldre kizárólag a következő országokba áll módunkban rendelést teljesíteni a futárszolgálat segítségével: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

A Weboldalon keresztül megrendelt Belépőjegyek digitális formában készülnek el, azokat szállítási költség nem terheli, e-mailben kerülnek kiküldésre a Vásárló megadott e-mail-címére.

A Weboldalon keresztül megrendelt Rendezvény videofelvételek digitális formában érhetőek el, azokat szállítási költség nem terheli, e-mailben kerülnek kiküldésre a Vásárló megadott e-mail-címére a hozzáférésükhöz szükséges elérések.

7. Szállítási díjaink
Szállítási díjunk magyarországi futáros házhoz szállítás vagy GLS CsomagPontban történő átvétel esetén bankkártyás fizetéssel vagy előre utalással: 2480 Ft.

Szállítási díjunk magyarországi futáros házhoz szállítás vagy GLS CsomagPontban történő átvétel esetén utánvétes fizetéssel vagy bankfiókban történő befizetéssel: 3280 Ft.

Külföldre a futáros házhoz szállítás díja országonként eltérő.

 • Ausztria, Csehország, Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovénia: 5565 Ft
 • Belgium, Bulgária, Hollandia, Lengyelország, Luxemburg, Németország: 5880 Ft
 • Dánia, Egyesült Királyság, Franciaország, Írország, Olaszország: 8610 Ft
 • Észtország, Görögország, Finnország, Lettország, Litvánia, Portugália, Spanyolország, Svédország: 9450 Ft

Személyes, partnercégünk irodájában történő átvétel esetén szállítási díjat nem számítunk fel.

Belépőjegyek, Rendezvény videofelvételek vásárlása esetén szállítási díjat nem számítunk fel.

Belépőjegyek, Rendezvény videofelvételek vásárlása esetén bankfiókos befizetéskor a befizetés költsége: 800 Ft.

8. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
Amennyiben készpénzes utánvétet választott futáros kiszállítással, kérjük, kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak (azaz a megrendelt termék és a szállítás) díját a futárnak! A futár általi kétszeri sikertelen kézbesítési kísérlet után újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban elindítani! Az elállási jog gyakorlása esetén a megrendelő (fogyasztó) viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli.
9. Fizetési feltételek
A Weboldalon keresztül megrendelt termékekért az alábbi módokon fizethet.

 • készpénzzel vagy egyes GLS CsomagPontokban bankkártyával az áru átvételekor (utánvét)
 • banki átutalással a rendelés leadása után (banki előreutalás)
 • bankfiókban készpénz befizetésével a rendelés leadása után (bankfiókos befizetés)
 • online bankkártyás fizetéssel a rendelés közben (MasterCard, Visa, Visa Electron, illetve Maestro bankkártyát fogad el a fizetőrendszerünk.)

Banki előreutaláskor, illetve bankkártyás fizetés esetén nem számítunk fel külön díjat a fizetésre. Banki átutaláskor, bankfiókos befizetéskor a megrendelés azonosítóját írja be az utalás, befizetés „közlemény” rovatába. Hibásan kitöltött átutalások esetén (nem szerepel vagy rosszul szerepel a rendelési azonosító) nem vállalunk felelősséget a rendelés teljesítésére. Ilyen esetben az átutalt összeget utalási költséggel csökkentve visszautaljuk.

Banki előreutalás vagy bankfiókos befizetés választása esetén, amennyiben a rendelés értéke nem érkezik be számlánkra a rendelés leadásától számított 3 napon belül, figyelmeztető e-mail üzenetet küldünk. Ha a rendelés ellenértéke a rendelés leadásától számított 5 napon belül sem érkezik meg a Kereskedő számlájára, úgy a rendelést töröljük, melyről szintén e-mailben értesítést küldünk.

Személyes, partnercégünk irodájában történő átvétel esetén előzetes fizetés (banki átutalás, bankfiókos befizetés vagy online bankkártyás fizetés) szükséges, a csomag átvételekor nincs lehetőség fizetésre.

Külföldre szállítás esetén utánvétes, bankfiókban való befizetéses, illetve banki átutalásos fizetésre nincs mód, a rendelés értékét rendeléskor kell kiegyenlíteni online bankkártyás fizetéssel, forintban.

10. Szavatossági információk, tudnivalók
Weboldalunkon keresztül kizárólag új termékek kerülnek értékesítésre. A termékek eredeti gyári csomagolásban, sértetlenül kerülnek feladásra a címzett részére. A forgalmazott termékekre a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően felelősséget vállalunk. Amennyiben a megvásárolt termék bizonyíthatóan már hibásan került kézbesítésre, úgy azt kérésére kicseréljük.A hibás teljesítésre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései irányadók, különösen a Hatodik Könyv VI. cím XXIV. fejezet rendelkezései.A kötelezett, azaz a Kereskedő hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem teljesít hibásan a kötelezett, ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.

Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül a fogyasztó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen.

1. Kellékszavatossági jogok

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Kereskedő hibás teljesítése esetén a Kereskedővel szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Kellékszavatossági igénye alapján Ön választása szerint
a) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Kereskedő számára – másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva – aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével Önnek okozott érdeksérelmet; vagy
b) az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a Kereskedő költségére Ön is kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a Kereskedő a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a Ptk. vonatkozó rendelkezésének megfelelően (megfelelő határidőn belül, az Ön érdekeit kímélve) nem tud eleget tenni, vagy ha Önnek a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

Ön a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a Kereskedőnek megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a Kereskedő adott okot vagy az áttérés egyébként indokolt volt.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után késedelem nélkül, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért Ön a felelős. Az Ön kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el. A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a Kereskedővel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Kereskedő nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Kereskedőt terhelik. Kicserélés vagy elállás esetén Ön nem köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – a jelen pont 1. alpontjában meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. A termékszavatosság vonatkozásában gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után késedelem nélkül, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért Ön a felelős. Az Ön termékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy
a) a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta;
b) a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető vagy
c) a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

A hibás teljesítésre vonatkozó részletesebb jogszabályi rendelkezések a hibás teljesítés oldalon találhatók.

11. Az elállás joga, az elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató
A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet rendelkezései alapján a fogyasztót (megrendelőt) elállási jog illeti meg az alábbiak szerint. A távollévők között kötött szerződés esetén (azaz a jelen szerződés hatálya alatti megrendelés esetén) a fogyasztót (megrendelőt) indokolás nélküli elállási jog illeti meg. Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől.

Az elállási határidő, a termék átvételének napjától számított 14 nap. Átvételi (kézhezvételi) időpont házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja, ami a futártól kapott nyugtával igazolható. (Tájékoztatásul közöljük, hogy az elállást határidőben érvényesítettnek tekintjük, ha a fogyasztó az elállásról szóló nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi, azaz a tizennegyedik napon közölt elállás is érvényesen közöltnek tekintendő.)

A kormányrendelet teljes, hatályos szövege az elállási jog oldalon is megtalálható.

Amennyiben élni kíván elállási jogával, kérjük, jelezze az 1. pontban megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban vagy telefonon.

Az elállási jogot Ön
a) az 1. számú mellékletben található nyilatkozat-minta felhasználásával vagy
b) az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján
gyakorolhatja.

Az elállási jogot határidőben érvényesítettnek tekintjük, ha Ön nyilatkozatát a jelen általános szerződési feltételekben meghatározott határidő lejárta előtt elküldi. Ennek igazolása Önt terheli.

A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

Az elállási jog gyakorlásának postai úton való írásbeli bejelentése esetén annak postára adásának időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a fogadott telefonhívás napját. Postai úton történő bejelenés esetén kérjük, feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát.

Az Kereskedő eljárása megrendelői elállás esetén:

 • Tizennégy napon belül visszatérítjük az Ön által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.
 • Az Önnek visszajáró összeget az Ön által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon térítjük vissza. Az Ön kifejezett beleegyezése alapján a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhatunk, de Önt ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terheli.
 • Ha Ön kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, nem vagyunk kötelesek visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.
 • Mindaddig visszatartjuk az itt meghatározott összeget – tekintettel arra, hogy termék adásvételére irányuló szerződés kerül megkötésre a felek között -, amíg Ön a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a Kereskedőt a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza.

Az Ön kötelezettségei, költségei, felelőssége elállás esetén:

Elállás esetén Ön köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha Ön a terméket a határidő lejárta előtt elküldi. A megrendelt terméket postai úton vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza cégünk telephelyére (1046 Budapest, Ugró Gyula sor 15. 2. emelet 14.) vagy személyesen is leadhatja partnercégünknél (személyes átvételi pont, 1056 Budapest, Váci utca 78-80., telefon: +36 1 266 3741) hétfőn és szerdán 9:00 és 15:00 óra között, kedden 11:00 és 16:00 óra között, csütörtökön és pénteken 12:00 és 18:00 óra között.

Ön kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a termék visszaküldésével kapcsolatban felmerült költségek elállás esetén tehát a megrendelőt terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint a cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni.

Kérjük, kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a megrendelőt terheli! A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet 29. § (1) bekezdésének i) pontjának rendelkezése alapján az elállási jog nem gyakorolható lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta, azaz a Weboldalunkon keresztül rendelt DVD vásárlása esetén elállási jogával csak akkor élhet, ha a csomagolást még nem bontotta fel.

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően videokamerával rögzítésre kerül küldeménye kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges, későbbiekben felmerülő jogvita elkerülése érdekében kerül sor.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet 29. § (1) bekezdésének l) pontjának rendelkezése alapján az elállási jog nem gyakorolható, ha a Rendezvényre szóló Belépőjegy egy adott időpontra (adott napra, határnapra) szól. Ebben az esetben nem áll módunkban sem a Belépőjegyet visszaváltani, sem a vásárlás értékét visszatéríteni. Ez alól kivételt képez a Rendezvény elmaradása, mely esetben a Belépőjegy teljes értéke visszatérítendő.

12. Adatkezelési információk és adatbiztonság
Üzemeltető a személyes adatokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli, részletesebb információk az adatvédelmi oldalon találhatók.
13. Panaszügyintézés
Az esetleges panaszok bejelentésére a jelen ÁSZF 1. pontjában meghatározott elérhetőségeken van lehetőség.A vásárló panaszát szóban (telefonon) vagy írásban jelentheti be (levélben vagy elektronikus levélben). A panaszügyintézés helye a Kereskedő telephelye (1046 Budapest, Ugró Gyula sor 15. 2. emelet 14.). Nem minősül panasznak, ha a vásárló a Weboldal működésével, tevékenységével kapcsolatosan tájékoztatást, állásfoglalást kér. A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszt a Kereskedő egyedi azonosítószámmal látja el.A Kereskedő a szóbeli panaszt lehetőség szerint azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, illetve ha a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Kereskedő a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát a vásárlónak megküldi, egyebekben pedig a következő pont szerint jár el.

A panaszt – amennyiben az előző pont szerinti megoldásra nincs lehetőség – a Kereskedő – törvény eltérő rendelkezése hiányában – harminc napon belül írásban megválaszolja. A válaszhoz a Kereskedő csatolja a panaszról felvett, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A § (5) bekezdése rendelkezése szerinti jegyzőkönyvet is.

A panasz elutasítása esetén a Kereskedő írásban tájékoztatja a vásárlót a jogorvoslati lehetőségekről, azaz tájékoztatja arról, hogy panaszával – annak jellege szerint – mely hatóság vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti. (Békéltető testület: tartós alapon létrejött, a fogyasztói jogviták alternatív vitarendezési eljárás keretében történő rendezésével foglalkozó szervezet, amelyet a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényben meghatározott szerv (személy) nyilvántartásba vett.) A tájékoztatásban megjelöli az illetékes hatóság, illetve a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét.

Az esetlegesen felmerülő fogyasztói jogvita esetén a Kereskedő az egyeztetés sikertelensége esetén a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi a békéltető testületi eljárást.

A békéltető testületről részletes tájékoztatás található a következő weboldalon: Tájékoztató a békéltető testületről.

14. Záró rendelkezések
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései az irányadók.Megrendelésének a Weboldalon keresztül leadásával elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a Kereskedő általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit. Kereskedő fenntartja a jogot az ÁSZF egyoldalú módosítására. Az ÁSZF módosítása esetén az új szerződési feltételek a Weboldalon közzétételre kerülnek. A módosítás közzétételekor már folyamatban lévő megrendelésekre a megrendeléskori feltételek érvényesek.

Jelen általános szerződési feltételek dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez és megtekintéséhez kattintson ide.


ÁSZF verziószám: 3.6
hatályos: 2022. november 24. napjától visszavonásig (2022. november 24. napjával az ÁSZF 3.5-ös változata hatályát veszti.)

1. számú melléklet

Elállási nyilatkozatminta
(a szerződéstől való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett: Avonlea Média Kft.
1046 Budapest, Ugró Gyula sor 15. 2. emelet 14.

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében: /kérjük, itt szíveskedjen megjelölni azt a terméket, amely vonatkozásában az elállási joggal élni kíván/

Átvétel időpontja: /kérjük, szíveskedjen megjelölni mikor vette át a terméket/ ………………..

A fogyasztó(k) neve: …………………………………..

A fogyasztó(k) címe: …………………………………..

A fogyasztó(k) aláírása: /kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén/ ……………………………..

Kelt:………………., 20…… év …………….. hónap …………….. nap