Biztonság

Weboldalamon nagy hangsúlyt fektetek a biztonságra. Az oldal kizárólag biztonságos csatornán, SSL-titkosítás által védett úgynevezett https protokollon keresztül böngészhető.

Olyan ez, mint amikor az amerikai filmekben az elnökkel védett telefonvonalon lehet beszélni, amit nem tud lehallgatni a KGB. A telefonvonal itt a https protokoll a böngésződ és a weboldalt kiszolgáló szerver között.

A webszerver erős, 2048 bites kulcsméretű titkosítást használ a böngésző és a webszerver közötti csatorna titkosítására. Ezáltal a weboldalon megadatott adataid (pl. vásárlásnál a neved, email-címed) a böngésződtől a szerverig titkosított, védett formában jutnak el, azokhoz illetéktelen nem tud hozzáférni.

A Google is erősen javasolja a protokoll használatát minden weboldal üzemeltetőjének, hogy a látogatók böngészési adatai biztonságban legyenek.

Hogyan tudod ellenőrizni, hogy titkosított a kapcsolat?

Nézd meg a böngésző címsávját! Egy lakat ikon jelzi általában a böngészőkben, hogy a kapcsolat biztonságos. A Google Chrome-ban például így néz ki a böngészősáv:

A lakat ikon jelzi a biztonságos kapcsolatot

A lakat ikon jelzi a biztonságos kapcsolatot

Biztonságos vásárlás bankkártyával

Weboldalamon keresztül vásárolva bankkártyával is fizethetsz. Kártyaelfogadó partnerem, az OTP SimplePay weboldala is titkosított csatornán böngészhető.

A bankkártyás vásárlás a tévhitekkel ellentétben a legbiztonságosabb fizetési mód. Én nem férek hozzá a kártyaadataidhoz, csak az OTP látja azokat, mivel a fizetés az OTP Bank SimplePay rendszerén keresztül zajlik. A böngésződ át lesz irányítva a bank oldalára, és csak a banknak kell megadnod a kártyád adatait.

Az OTP Bank az egyik legnagyobb magyar bank. Az ő nevük garancia arra, hogy a fizetési megoldás biztonságos.