Gyakran ismételt kérdések2018-07-08T12:36:38+02:00

Gyakran ismételt kérdések

Hol találom meg a rendeléssel kapcsolatos részleteket, szállítási feltételeket, költségeket?2016-12-30T18:22:41+01:00

A webáruház működésével kapcsolatos minden feltétel, részlet pontosan le van írva az Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF). Sajnos sokan talán korábbi rossz tapasztalatok miatt azt gondolják, hogy az ÁSZF csak egy kisbetűkkel írt 25 oldalas jogi maszlag, ami csak a kereskedő érdekeit védi, de ez nem így van. Minden webáruháznak kötelező a működési feltételeit egy dokumentumban összegyűjtenie, mi is így tettünk. Az ÁSZF-ünkben vannak ugyan jogi frázisok, de ezeket a törvény követeli meg, ugyanakkor pontosan össze van benne szedve minden, ami a rendeléshez szükséges a rendelés lépéseitől kezdve a szállítási feltételeken és árakon keresztül a vásárló jogaiig. (Igen, a vásárlónak is vannak természetesen jogai.) A dokumentum olvashatóságát tartalomjegyzék segíti. Tehát nagyon javasoljuk minden vásárlónknak az ÁSZF átolvasását, mely mindössze 10 percet vesz igénybe.

Mikor kapom meg a rendelt terméket? Melyik nap, hánykor szállítja ki a futár?2017-04-11T02:34:54+02:00

Rendeléstől számított 5 munkanapon belül (átlagosan 2-3 munkanapon belül) leszállítjuk a rendelt terméket. A futár munkanapokon napközben 8-17h között szállítja ki a rendelést, ezért kérjük, olyan címet adj meg szállítási címnek, ahol napközben elérhető vagy. A kiszállítás pontos időpontjára nincs ráhatásunk, az a futártól függ. Ha a rendelési megjegyzésben üzensz a futárnak, az üzenetet átadjuk neki. Sajnos azt már nem tudjuk garantálni, hogy a futár be is tartja a kérést. Automatikus e-mailben tájékoztatunk arról, ha a csomagot átadtuk a futárnak, a csomag kézbesítése az átadás utáni munkanapon esedékes.

Kérhetsz SMS-es előértesítést a szállítás várható időpontjáról, illetve kérhetsz telefonos értesítést is. Ez esetben 1 órával a kézbesítés előtt felhíva futár.

Nem tartózkodom otthon napközben, nem tudok megadni olyan címet, ahol elér a futár. Mit tegyek?2017-01-26T00:24:53+01:00

Munkahely, kollégium, recepció is megadható, a futár bárhová kiviszi a csomagot, nem kötelező lakáscímet megadnod. Esetleg kérj meg nyugdíjas szomszédot, ismerőst, rokont, hogy vegye át a csomagot. A rendeléshez külön adható meg számlázási cím és szállítási cím, így a kettő teljesen különböző is lehet. A futár egyébként sikertelen kézbesítés esetén második alkalommal is megpróbálja kézbesíteni a csomagot, tehát ha első alkalommal valami közbejön, még nincs semmi veszve. Persze ilyenkor célszerű egyeztetni a futárral. Értesítőt szokott a címen hagyni, amin szerepel a telefonszáma.

Szeretnék a futárral telefonon egyeztetni, mi a futár telefonszáma?2017-01-26T00:28:30+01:00

Sajnos nem tudjuk megmondani a futár saját telefonszámát. A GLS Hungary központi száma: 06-1-802-0265, náluk lehet érdeklődni a csomag sorsáról a szállítási azonosító ismeretében. (Ez az azonosító nem keverendő össze a rendelési azonosítóval.) A szállítási azonosítót automatikus e-mailben megküldjük akkor, amikor a csomag elkészült és azt átadtuk a futárnak. A csomag átadása után csak másnap reggel érdemes érdeklődni, mert a szállítmány csak az éjszaka kerül be a GLS rendszerébe, csak ezután tudnak róla információval szolgálni.

Miért kötelező a telefonszámomat megadni?2017-04-11T02:37:13+02:00

Azért, hogy probléma esetén a futár tudjon egyeztetni Veled. Telefonszám hiányában, ha a futár bármilyen okból nem találja a szállítási címet, nem fog tudni Tőled segítséget kérni, meghiúsulhat a kézbesítés. Nekünk is szükséges a telefonszámod, amennyiben a rendeléseddel kapcsolatban valamiért gyorsan fel kellene vennünk Veled a kapcsolatot.

Kérjük, hogy lehetőleg mobilszámot adj meg!

Természetesen szükséges a telefonszámod akkor is, ha SMS-es előértesítést vagy telefonos értesítést kérsz a futártól.

Kérem hívjanak fel, hogy pontosan mikor érkezik a csomag, de legalább a futár érkezése előtt fél órával! Nem tudom egész nap a futárt várni.2017-01-26T00:34:48+01:00

Egyrészt a pontos kiszállítást mi sem tudjuk, az a futáron múlik, másrészt e-mailben automatikus értesítőt küldünk, ha a futár átvette a csomagot, annak kézbesítése a következő munkanap esedékes. A futár a kézbesítés reggelén SMS-ben értesítés küld a várható érkezéséről egy 3 órás időablakon belül, amennyiben megrendeléskor az SMS-es értesítés opciót kérted. Illetve akkor telefonál oda egy órával a kézbesítés előtt, ha megrendeléskor a telefonos értesítés opciót kérted. Ha nem tartózkodsz otthon, megpróbálja a szomszédnak leadni a csomagot, céges cím esetén amennyiben lehetőség van rá, a portán hagyja, ha a portás ismeri és el tudja érni a címzettet stb. Ha nem tudsz a szállítási címen tartózkodni, kérd meg a szomszédot, a portást, a kollégát, hogy vegye át helyetted a rendelést. De akkor sem történik probléma, ha meghiúsul az első kézbesítés. Ilyen esetben a futár másodjára is próbálkozik, és általában értesítőt hagy a helyszínen a telefonszámával, hogy lehessen vele egyeztetni.

Milyen értesítéseket kapok a megrendelésem állapotáról?2017-01-26T00:36:00+01:00

Weboldalunk több értesítőt (e-mailt) is kiküld.

  • Közvetlenül a megrendelés után automatikus visszaigazolást küldünk a megrendelésről, amiben minden adat szerepel a rendelési azonosítóval együtt. Erre kell hivatkoznod, ha bármi probléma van a rendeléssel, és emiatt fel kell velünk venni a kapcsolatot. Ha nem érkezik ilyen értesítő pár percen, esetleg 1-2 órán belül, akkor a megrendelés szinte biztosan nem sikerült, ilyenkor célszerű felvenni velünk a kapcsolatot. Persze az is lehet, hogy az e-mail-címed nem stimmel, azért nem érkezik meg a visszaigazolás.
  • Amint feldolgoztuk a rendelést, összeállítottuk a csomagot újabb e-mailt küld a rendszerünk jelezve, hogy a csomag készen áll arra, hogy átadjuk a futárnak.
  • Végül a futárnak átadáskor, illetve a partnercégünkhöz átszállításkor (személyes átvétel) is küldünk ki értesítést, az e-mailben szerepel a szállítási azonosító és a GLS telefonszáma. Probléma esetén ezen azonosító segítségével lehet a csomagnak utánakérdezni.
  • Banki előreutalás esetén e-mailt küldünk, amikor megérkezett a rendelés ára a számlánkra.
Személyesen is át lehet venni a csomagokat?2017-01-26T00:39:25+01:00

Igen, kétféle módon is. Futárcégünk, a GLS Futárszolgálat ún. CsomagPontjain keresztül az ország több száz pontján átvehető a rendelés, illetve partnercégünk, a Hotelinfo Kft. segítségével személyes átvételre is van lehetőség Budapesten belül a Váci utcában. Személyes átvétel esetén is a weboldalunkon keresztül kell előre leadnod a rendelésed. Amennyiben budapesti partnercégünknél szeretnéd átvenni azt, úgy a megrendelést átutalással vagy bankkártyás fizetéssel előre ki is kell fizetned, mivel partnercégünknél nincs készpénzkezelés. A GLS CsomagPontokon keresztül utánvéttel is átvehető a rendelés.

Személyes átvételnél mikor mehetek a rendelésért?2017-01-26T00:41:26+01:00

Partnercégünk nyitvatartási ideje alatt (hétfőn és szerdán 9:00 és 15:00 óra között, kedden 11:00 és 16:00 óra között, csütörtökön és pénteken 12:00 és 18:00 óra között) bármikor lehet menni a rendelésért, amint az átvehető állapotba került. Erről a tényről e-mailes értesítést küldünk. Kérjük, csakis ezután indulj el az átvételi helyre. A GLS CsomagPontok nyitvatartási idejéről kérjük, tájékozódj.

A személyes átvételért nem tudok nyitvatartási idő alatt elmenni. Mi a teendő?2017-01-26T00:42:13+01:00

A személyes átvételre csak nyitvatartási idő alatt van lehetőség. Amennyiben nem tudsz elmenni a csomagért, kérd meg egy ismerősöd, barátod. Ha megrendelés előtt úgy látod, hogy nem megfelelő a nyitvatartási idő a személyes átvételhez, úgy élj a kiszállítás lehetőségével, kérd a rendelést munkahelyi címedre.

Banki előreutalás esetén mikor kell fizetni?2016-12-30T17:55:23+01:00

Praktikusan minél előbb, mert ilyen esetekben csak akkor küldjük ki a csomagot, ha az utalás megérkezett a számlánkra. Akciós ajánlatok esetén (ide értendő az előrendelés is!) az utalásnak az akció lejártáig meg kell érkeznie számlánkra, ellenkező esetben nem tudjuk az akciós árat garantálni. A 4 napig nem fizető vásárlóinknak figyelmeztetést küldünk, amennyiben 8 nappal a rendelés leadása után sem érkezik be a fizetés, úgy töröljük a rendelésüket.

Szeretnék módosítani a rendelésemen másik szállítási cím, egyéb miatt.2017-01-26T00:43:47+01:00

A vásárló sajnos nem tud módosítani a rendelésén. Ilyen esetben vedd fel velünk a kapcsolatot (rendelési azonosító szükséges ehhez), és mi módosítjuk a rendelésed.

Mennyibe kerül a szállítás?2017-03-21T23:53:06+01:00

Szállítási díjunk magyarországi futáros házhoz szállítás vagy GLS CsomagPontban átvétel esetén: 1290 Ft.

Ausztriába, Romániába, Szlovákiába és Szlovéniába történő szállítás esetén a díj 6200 Ft értékhatártól függetlenül, maximum 2 kg-os súlyig. 2 kg-nál nagyobb súlyú küldemény esetén a szállítási díj súlytól és a kiszállítási helytől függ, egyedi megállapodás alapján.

Személyes (partnercégünk irodájában történő) átvétel esetén szállítási díjat nem számítunk fel.

Mi történik akkor, ha szállítás közben megsérül a rendelésem?2017-01-26T00:45:40+01:00

Jegyzőkönyvet kell ilyen esetben felvetetni a futárral és nem szabad átvenni a csomagot. Ezzel és a jogaiddal kapcsolatban szintén az ÁSZF-ben találsz információkat. Minden vásárlónknak javasoljuk, hogy a futár előtt nyissa ki a csomagot és ellenőrizze a termék épségét!

Online bankkártyás fizetéssel kapcsolatos kérdések2017-01-26T00:46:13+01:00

Online bankkártyás fizetés esetén ezen az oldalon kaphatsz választ kérdéseidre.