Gyakran ismételt kérdések2022-03-26T17:21:42+01:00

Gyakran ismételt kérdések

Miért kötelező a telefonszámomat megadni a rendelés leadásánál?2020-05-09T14:50:17+02:00

Azért, hogy probléma esetén a futár tudjon egyeztetni veled. Telefonszám hiányában, ha a futár bármilyen okból nem találja a szállítási címet, nem fog tudni tőled segítséget kérni, meghiúsulhat a kézbesítés. Nekem is szükséges a telefonszámod, amennyiben a rendeléseddel kapcsolatban valamiért gyorsan fel kellene vennem veled a kapcsolatot.

Kérlek, hogy lehetőleg mobilszámot adj meg!

Természetesen szükséges a telefonszámod akkor is, ha SMS-es előértesítést vagy telefonos értesítést kérsz a futártól.

Lehet-e külföldre is rendelni?2022-03-03T15:35:18+01:00

Igen, lehet. Ezekbe az országokba tudom vállalni a kiszállítást a következő szállítási költségekkel:

  • Ausztria, Csehország, Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovéniába: 5565 Ft
  • Belgium, Bulgária, Hollandia, Lengyelország, Luxemburg, Németország: 5880 Ft
  • Dánia, Egyesült Királyság, Franciaország, Írország, Olaszország: 8610 Ft
  • Észtország, Görögország, Finnország, Lettország, Litvánia, Portugália, Spanyolország, Svédország: 9450 Ft

A Brexit óta az Egyesült Királyságba nem tudom vállalni a szállítást.

Hol találom meg a rendeléssel kapcsolatos részleteket, szállítási feltételeket, költségeket?2020-05-19T01:49:46+02:00

A weboldal működésével kapcsolatos minden feltétel, részlet pontosan le van írva az Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF). Sajnos sokan talán korábbi rossz tapasztalatok miatt azt gondolják, hogy az ÁSZF csak egy kisbetűkkel írt 25 oldalas jogi maszlag, ami csak a kereskedő érdekeit védi, de ez nem így van. Minden értékesítést folytató weboldalnak kötelező a működési feltételeit egy dokumentumban összegyűjtenie. Én is így tettem. Az ÁSZF-ben vannak ugyan jogi frázisok, de ezeket a törvény követeli meg. Ugyanakkor pontosan össze van benne szedve minden, ami a rendeléshez szükséges a rendelés lépéseitől kezdve a szállítási feltételeken és árakon keresztül a vásárló jogaiig. (Igen, a vásárlónak is vannak természetesen jogai.) A dokumentum olvashatóságát tartalomjegyzék segíti. Tehát nagyon javaslom minden vásárlónak az ÁSZF átolvasását, mely mindössze 10 percet vesz igénybe.

Mikor kapom meg a rendelt terméket? Melyik nap, hánykor szállítja ki a futár?2020-05-19T01:52:35+02:00

Rendeléstől számított 5 munkanapon belül (átlagosan 2-3 munkanapon belül) leszállítom a rendelt terméket. (Kivéve a Váratlan utazásaim című könyv előrendelési kampánya. A kampányban a rendelés leszállításáig hosszabb időt kell várnod.) A futár munkanapokon napközben 8-17h között szállítja ki a rendelést, ezért kérlek, olyan címet adj meg szállítási címnek, ahol napközben elérhető vagy. A kiszállítás pontos időpontjára nincs ráhatásom, az a futártól függ. Automatikus e-mailben tájékoztatlak arról, ha a csomagot átadtam a futárnak. A csomag kézbesítése az átadás utáni munkanapon esedékes.

Kérhetsz SMS-es előértesítést a szállítás várható időpontjáról, illetve kérhetsz telefonos értesítést is. Ez esetben 1 órával a kézbesítés előtt felhíva futár.

Nem tartózkodom otthon napközben, nem tudok megadni olyan címet, ahol elér a futár. Mit tegyek?2021-09-23T17:42:05+02:00

Ha a közeledben van GLS Csomagpont, kérheted oda is a csomagot. Ott személyesen tudod átvenni.

Munkahely, kollégium, recepció is megadható, a futár bárhová kiviszi a csomagot, nem kötelező lakáscímet megadnod. Esetleg kérj meg nyugdíjas szomszédot, ismerőst, rokont, hogy vegye át a csomagot. A rendeléshez külön adható meg számlázási cím és szállítási cím, így a kettő teljesen különböző is lehet. A futár egyébként sikertelen kézbesítés esetén második alkalommal is megpróbálja kézbesíteni a csomagot, tehát ha első alkalommal valami közbejön, még nincs semmi veszve. Persze ilyenkor célszerű egyeztetni a futárral. Értesítőt szokott a címen hagyni, amin szerepel a telefonszáma.

Szeretnék a futárral telefonon egyeztetni, mi a futár telefonszáma?2020-05-19T01:54:39+02:00

Sajnos nem tudom megmondani a futár saját telefonszámát. A GLS Hungary központi száma: +36-29-886-700 náluk lehet érdeklődni a csomag sorsáról a szállítási azonosító ismeretében. (Ez az azonosító nem keverendő össze a rendelési azonosítóval.) A szállítási azonosítót automatikus e-mailben megküldöm akkor, amikor a csomag elkészült és azt átadtam a futárnak. A csomag átadása után csak másnap reggel érdemes érdeklődni, mert a szállítmány csak az éjszaka kerül be a GLS rendszerébe, csak ezután tudnak róla információval szolgálni.

Kérem hívjanak fel, hogy pontosan mikor érkezik a csomag, de legalább a futár érkezése előtt fél órával! Nem tudom egész nap a futárt várni.2020-05-19T01:55:28+02:00

Egyrészt a pontos kiszállítást én sem tudom, az a futáron múlik, másrészt e-mailben automatikus értesítőt küldök, ha a futár átvette a csomagot, annak kézbesítése a következő munkanap esedékes. A futár a kézbesítés reggelén SMS-ben értesítés küld a várható érkezéséről egy 3 órás időablakon belül, amennyiben megrendeléskor az SMS-es értesítés opciót kérted. Illetve akkor telefonál oda egy órával a kézbesítés előtt, ha megrendeléskor a telefonos értesítés opciót kérted.

Ha nem tartózkodsz otthon, megpróbálja a szomszédnak leadni a csomagot, céges cím esetén amennyiben lehetőség van rá, a portán hagyja, ha a portás ismeri és el tudja érni a címzettet stb. Ha nem tudsz a szállítási címen tartózkodni, kérd meg a szomszédot, a portást, a kollégát, hogy vegye át helyetted a rendelést. De akkor sem történik probléma, ha meghiúsul az első kézbesítés. Ilyen esetben a futár másodjára is próbálkozik, és általában értesítőt hagy a helyszínen a telefonszámával, hogy lehessen vele egyeztetni.

Milyen értesítéseket kapok a megrendelésem állapotáról?2020-05-19T01:58:00+02:00

Weboldalam több értesítőt (e-mailt) is kiküld.

  • Közvetlenül a megrendelés után automatikus visszaigazolást küldök a megrendelésről, amiben minden adat szerepel a rendelési azonosítóval együtt. Erre kell hivatkoznod, ha bármi probléma van a rendeléssel, és emiatt fel kell velem venni a kapcsolatot. Ha nem érkezik ilyen értesítő pár percen, esetleg 1-2 órán belül, akkor a megrendelés szinte biztosan nem sikerült, ilyenkor célszerű felvenni velem a kapcsolatot. Persze az is lehet, hogy az e-mail-címed nem stimmel, azért nem érkezik meg a visszaigazolás.
  • Amint feldolgoztam a rendelést, összeállítottam a csomagot újabb e-mailt küld a rendszer jelezve, hogy a csomag készen áll arra, hogy átadjam a futárnak.
  • Végül a futárnak átadáskor is küldök ki értesítést, az e-mailben szerepel a szállítási azonosító és a GLS telefonszáma. Probléma esetén ezen azonosító segítségével lehet a csomagnak utánakérdezni.
  • Banki előreutalás esetén e-mailt küldök, amikor megérkezett a rendelés ára az Avonlea Média számlájára.
Személyesen is át lehet venni a csomagokat?2020-05-19T01:59:32+02:00

Igen. Futárcégem, a GLS Futárszolgálat ún. CsomagPontjain keresztül az ország több száz pontján átvehető a rendelésed.

Személyes átvételnél mikor mehetek a rendelésért?2020-05-19T02:01:29+02:00

A GLS CsomagPontok nyitvatartási idejéről kérlek, tájékozódj ezen az oldalon keresztül!

Banki előreutalás esetén mikor kell fizetni?2020-05-19T02:04:48+02:00

Praktikusan minél előbb, mert ilyen esetekben csak akkor küldöm ki a csomagot, ha az utalás megérkezett a számlámra. A 24 óráig nem fizető vásárlóknak figyelmeztetést küldök, amennyiben 3 nappal a rendelés leadása után sem érkezik be a fizetés, úgy törlöm a rendelésüket. Az azonnali fizetési rendszer segítségével hétvégén és ünnepnapon is lehet utalást indítani és az utalás pár másodperc alatt át is megy.

Szeretnék módosítani a rendelésemen másik szállítási cím, egyéb miatt.2020-05-19T02:06:16+02:00

A vásárló sajnos nem tud módosítani a rendelésén. Ilyen esetben, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot (rendelési azonosító szükséges ehhez), és én módosítom a rendelésed.

Mennyibe kerül a szállítás Magyarországon belül?2020-05-19T02:10:17+02:00

A szállítási díj magyarországi futáros házhoz szállítás vagy GLS CsomagPontban átvétel esetén bankkártyás fizetés vagy előre utalás esetén: 1490 Ft. Amennyiben utánvéttel fizetsz, a pénzbeszedés miatt annak költsége magasabb: 2190 Ft.

Mi történik akkor, ha szállítás közben megsérül a rendelésem?2020-05-09T14:29:59+02:00

Jegyzőkönyvet kell ilyen esetben felvetetni a futárral és nem szabad átvenni a csomagot. Ezzel és a jogaiddal kapcsolatban az ÁSZF-ben találsz információkat. Minden vásárlónak javaslom, hogy a futár előtt nyissa ki a csomagot és ellenőrizze a termék épségét!

Online bankkártyás fizetéssel kapcsolatos kérdések2017-01-26T00:46:13+01:00

Online bankkártyás fizetés esetén ezen az oldalon kaphatsz választ kérdéseidre.

Go to Top