Váratlan utazásaim című könyv (PDF változat)2022-11-21T23:55:55+01:00

Váratlan utazásaim

Avonlea világa egy rajongó szemével

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben.

A Váratlan utazásaim című könyv egy halomba rakva
Érdekelnek a részletek!

Ha szereted a századforduló békebeli, idilli világát,
ha elvarázsolt gyerekkorod kedvenc sorozata, a Váratlan utazás, jó helyen jársz!

A Váratlan utazásaim című könyv egy halomba rakva

Váratlan utazásaim

Avonlea világa egy rajongó szemével

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Érdekelnek a részletek!

Kedvenc sorozatod a Váratlan utazás?

Szereted a századforduló világát, a bájos Avonlea történeteit? Nekem gyerekkorom meghatározó sorozata volt. A húgommal néztük szombat esténként az MTV 2-es csatornán. Gyakorlatilag a gyerekszereplőkkel együtt nőttem fel.

Sara és a dadus az állomáson

Ha te is a 90-es években láttad először, akkor azóta megnézted vagy nyolcszor az összes részét. Igazam van? 😊 Ha épp adja valamelyik csatorna, próbálsz lehuppanni a tévé elé, akár csak pár percre is, picit félbeszakítva a házimunkát, hogy egy-egy jelenetet megnézz belőle. Aztán persze ott ragadsz a tévé előtt. Így van, ugye?

Mindegy melyik epizódról van szó, fejből idézed a legjobb párbeszédeket. Néha csak úgy megy a háttérben, közben főzöl vagy egyéb házimunkát végzel, de jó hallani Hetty néni zsörtölődését vagy Felix jópofa beszólásait. Jó egy kicsit kiszakadni, elmenekülni a való világból a sorozat segítségével egy álomvilágba.

A King család esküvői képe Olivia esküvője után

Az is lehet, hogy már évek óta nem láttad a Váratlan utazást, csak nosztalgikus emlékként él az emlékezetedben. Viszont még mindig emlékszel a szőke, mindig bajba keveredő Sara Stanley-re, Felicityre, aki már 13 évesen is a háztartást akarta vezetni, vagy a szigorú Hetty nénire, aki legidősebb nővérként határozottan irányította a King család életét.

Gyerekkoromban engem is teljesen elvarázsolt a sorozat világa. Igaz, 20-25 évvel ezelőtt még nem is volt annyi tévécsatorna, mint manapság, nem volt internet, Youtube, nem voltak közösségi oldalak sem. Egészen más élmény volt akkor leülni a tévé elé szombat esténként, és várni az újabb epizódot Sarával és Hetty nénivel.

Hamar magával ragadott a sorozat bája, családias hangulata, a kedves, szórakoztató történetek, a karakterek, a zene és a gyönyörű táj. Néhány rész után beleszerettem Avonlea lakóinak történeteibe. Tegyük hozzá, mindig is szerettem a családi filmeket, sorozatokat.

A King család esküvői képe Olivia esküvője után
Érdekel a könyv!
Anne Shirley vár a Bright River állomáson

Elvarázsolt ez a világ, de 25 évvel ezelőtt még semmit nem tudtam a sorozat hátteréről. Akkor még arról sem hallottam, hogy egy híres kanadai írónő, Lucy Maud Montgomery regényein alapul. A történetekben az írónő a saját élményeit, életét írta meg.

Arról sem volt fogalmam, hogyan kapcsolódik egy másik családi filmhez, az Annához, ami Anne Shirley, a vörös hajú árva kalandos történetéről szól. Azt sem tudtam, hogy a történetek kitalált vagy létező helyszínen játszódnak-e.

Anne Shirley vár a Bright River állomáson

Egyszerűen csak beszippantott a sorozat hangulata, kiszakított a hétköznapok, a középiskola néha kicsit szürke világából szombat esténként.

Amikor aztán jobban utánanéztem a Váratlan utazásnak és kiderült, hogy a Prince Edward-sziget egy létező hely Kanadában, elkezdtem arról álmodozni, hogy egyszer jó lenne megnézni, felfedezni a lebilincselő helyszíneket, ahol a sorozat játszódik. Sőt milyen jó lenne találkozni a szereplőkkel, színészekkel!

Álmodoztam, de nem gondoltam volna, hogy ezek az álmok egyszer valóra fognak válni…

Talán azok közé tartozol, akik szeretik a századforduló békebeli, idilli világát. Talán eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen jó is lenne eljutni a Szigetre, megnézni a gyönyörű tájakat, ahol Hetty néni, Sara és Avonlea lakói éltek. Megnézni a Rózsa-lakot, a King-tanyát, Avonlea templomát, Zöld Ormot. Futkározni azokon a gyönyörű mezőkön, miközben belekap a szél a hajadba, hallgatni a Sziget partjait nyaldosó óceán moraját.

Gyerekek futnak a mezőn
Érdekel a könyv!

Beavatlak a sorozat kulisszatitkaiba

Évekkel ezelőtt ezek az álmok számomra valósággá váltak. Egy nemzetközi rajongói találkozó alkalmával eljutottam Kanadába, Torontóba. Meg tudtam látogatni több forgatási helyszínt is, színészekkel is találkoztam.

Később a Prince Edward-szigetre is eljutottam egy nagyobb utazás keretén belül. Jártam még a Fehér Homok Szállóban is.

A repülőjegyedet nem tudom kifizetni Kanadába, de az élményeimet, tapasztalataimat meg tudom osztani veled. Közelebb tudom hozni neked a sorozat, illetve Avonlea világát.

Tudok neked mutatni gyönyörű képeket, mesélni sztorikat a színészekről, a forgatásokról, a sorozat világáról. El tudom neked mesélni egy rajongó történetét, akinek az álmai a sorozattal kapcsolatban valóra váltak. Egy olyan rajongó történetét, aki akár te is lehetnél. Sőt talán nagyon is hasonlóak, rokonlelkek vagyunk.

A Fehér Homok Szálló

Azok közé tartozol, akiket a mai napig a tévé elé szegez a Váratlan utazás sokadik ismétlése? Bármikor ki tud szakítani a mai rohanó világból? Szeretsz nosztalgiázni? Kellemes emlékeket ébreszt benned a mai napig gyerekkorod kedvenc sorozata? Érdekel egy olyan (idő)utazás, amivel újra átélheted a sorozat felfedezésének élményét? Ha így van, a legjobb helyen jársz!

Képzeld el, hogy olyan kulisszatitkokat, érdekességeket tudhatsz meg a Váratlan utazásról, amikre mindig is kíváncsi voltál! Az igazi rajongókat kedvenc sorozatuk háttere is érdekli, a színészek, a forgatási helyszínek, a sorozat mögötti sztorik.

Vajon létezik Avonlea városa valahol igazából is? Vajon megtalálhatóak még azok a forgatási helyszínek, ahol a készítők a felvételeket felvették? Milyen emberek lehetnek a színészek? A Gus Pike-ot alakító színész az életben is olyan sármos és úriember, mint az általa alakított fiatalember? És vajon tud olyan szépen hegedülni, mint Gus? Vajon a King család birtoka, tanyája létező helyszín? Tényleg olyan gyönyörű a Prince Edward-sziget, ahogy Lucy Maud Montgomery megírta? Vajon ott forgatták a sorozatot? Zöld Orom csak az írónő fantáziájának szülötte vagy valóban létező épületről van szó?

Ezeket a kérdéseket meg tudom válaszolni neked.

Érdekel a könyv!

Kozák Zsolt vagyok,

Kozák Zsolt portré

több mint 25 éve a Váratlan utazás nagy rajongója. Én készítem és üzemeltetem az Avonlea.hu oldalt, a sorozat egyik legnagyobb, magyar nyelvű rajongói weboldalát. A 22 ezer követővel rendelkező Váratlan utazás Facebook-oldalnak és a 2000 tagot számláló Váratlan utazás-rajongók Facebook-csoportnak is én vagyok az adminisztrátora.

Cégem, az Avonlea Média Kft. hozta be Magyarországra az Anna – Anne of Green Gables DVD-csomagot és a Váratlan utazás első évad DVD-csomagot.

Többször jártam Kanadában, számos forgatási helyszínre eljutottam, többek között a híres King-tanyára, a Zöld Oromnak használt épülethez vagy Avonlea templomához. Sőt jártam a Prince Edward-szigeten is, ahol a Váratlan utazás játszódik.

Az elmúlt évek alatt szerveztem a magyar rajongóknak Váratlan utazás-találkozókat, de jártam nemzetközi találkozókon is. Több színészt is megismertem, találkoztam a Gus Pike-ot alakító Michael Mahonennal, az Oliviát megformáló Mag Ruffmannel, sőt még magával Hetty nénivel is, vagyis Jackie Burroughs színésznővel.

Nagyon jó kapcsolatot építettem ki a sorozatot készítő Sullivan Entertainmenttel, valamint a filmsorozat atyjával, Kevin Sullivannel.

A Váratlan utazással kapcsolatban nem csak magyar, de nemzetközi szinten is olyan tapasztalatra tettem szert, mellyel nagyon kevesen rendelkeznek. Élményeimet a 2020. augusztus 13-án megjelent Váratlan utazásaim című könyvemben tárom a sorozat rajongói elé.

Érdekel a könyv!

A könyv

Könyvemben több mint 20 évnyi tapasztalatomat szedtem össze Váratlan utazás, Avonlea és Anne Shirley témakörben. Közel 7 évet dolgoztam a megírásán, illetve a kiadási folyamaton, amit teljes mértékben felügyeltem.

Szerettem volna, ha a kiadvány a legjobb minőségben és formában jelenik meg. Nem spóroltam se időn, se energián azért, hogy egy olyan átfogó anyagot tudjak neked, a Váratlan utazás magyar rajongójának adni, amit megérdemelsz.

Ez nem csak egy rajongói könyv: itt visszalapozhatod magad a gyerekkorodba.

A könyv eredetileg nyomtatott változatban jelent meg, de a nyomtatott példányok elfogytak. Viszont e-könyvként elérhető! Letölthető változatban, PDF formátumban meg tudod vásárolni.

A könyv 492 oldalból áll, ezzel a legrészletesebb, legátfogóbb információforrás a Váratlan utazással kapcsolatban. Magyar nyelven ilyen részletes írással sehol máshol nem találkozhatsz, de megkockáztatom, hogy a könyvem nemzetközi szinten is egyedülálló, hiszen más nyelven sem jelent meg hasonló könyv.

Rajongói szemszögből mutatja be a sorozatot, Avonlea világát. Garantálom, hogy olyan kérdésekre kapsz választ, amik téged, mint a sorozat rajongóját érdekelnek.

383 színes fotó található a könyvben, így vizuálisan is közelebb tudom hozzád vinni a sorozatot, a színészeket, a tájakat, a forgatási helyszíneket.

Kérem a könyvet!

Miről is szól pontosan a könyvem?

A könyv műfaja nehezen besorolható, alapvetően a nemzetközi Váratlan utazás-találkozókra való utazásaim adják a gerincét, így talán útikönyv. Élménybeszámolókat tartalmaz a nemzetközi rajongói összejövetelekről, ezen beszámolók közé szőttem be nagyon sok információt a forgatási helyszínekről, a színészekről, forgatási kulisszatitkokról, a sorozat hátteréről. Jártam a Prince Edward-szigeten, a szigetről is írok elég részletesen.

Az egésznek egy hátteret ad a sorozat körül kialakult magyar és nemzetközi rajongói közösség. Írok a könyvben a sorozat alapjait jelentő művekről, illetve az azokat megalkotó Lucy Maud Montgomery kanadai írónőről is. Megjelenik benne Anne Shirley karaktere is, illetve az L. M. Montgomery Anne-könyveiből készült filmekre is hivatkozom, mivel van kapcsolódás a Váratlan utazás és az Anne-filmek között.

Kérem a könyvet!

Olvasók mondták a könyvről

„Letehetetlen könyv! Magával ragad, akár csak a filmek és a filmsorozat. Élmény olvasni. Egy rajongónak tökéletes ajándék. KÖSZÖNÖM! :)”

Zsuzsanna

„Minden tiszteletem ezért a nagy teljesítményért, csodás nyomot hagy vele a világban, én pedig hálásan köszönöm, hogy egy ilyen esszenciáját őrizhetem ennek a mesebeli történetnek és világnak! ☺️”

Kata

„Nagyon tetszett a könyv! Nagyszerűen ötvöződik benne a Váratlan utazás sorozattal kapcsolatos érdekességek, kulisszatitkok, a magyar rajongói közösség kialakulásának, változásának története, és nagyszerű útikönyv is Kanada azon részeiről, amik kötődnek a sorozathoz. Nagyszerű képekkel illusztrálva! Én nagy élvezettel olvastam el.”

János

„Zsolt fantasztikus mesélő, köszönöm Neki, hogy elkészítette ezt a könyvet és ezáltal én is eljuthattam Kanadába és átélhettem az élményeit. ”

Katalin

„Zsolt maximalizmusa, igényessége a kezdetektől az érkezésig nyomon követhető volt. Érdemes volt várni, egy letehetetlen, gyönyörű könyvet kaptam.”

Gabi

„Ez egy igazi többször lapozgatós, olvasós album. Ötvöz sok mindent. A rajongói visszaemlékezést, a sorozat érdekességeit, a kulisszák mögötti információkat. Útikönyv és napló is emellett. Aki kanadai utazásra adná a fejét, annak nagyon jó segítség lehet. Illetve akár “fejlődés regény”-ként is felfogható, ahogy bemutatja, a szerző sorozat rajongó tinédzserből hogyan válik a magyarországi Váratlan-utazás rajongóinak lelkévé.

Az Anne-sorozatról szóló részt külön köszönöm, mivel nekem Anne a szívem csücske.”

Mónika

„Fantasztikusan megírt, jól összeszedett, mindenre kiterjedő írás. Élmény olvasni. Aki szereti az Anne vagy a Váratlan utazás sorozatot, vagy csak Avonlea világát, annak sok pluszt tud adni a könyv és csak ajánlani tudom.”

Anita

„Nagyon tetszik a könyv, megérte a fáradozást. Sokkal több minden benne van a könyvben, mint amit vártam. A rengeteg fénykép, a részek címei összeszedve és a szereplőkről is van leírás. A saját élményeid pedig egyedivé teszik az egészet.

Örülök, hogy megvettem. ”

Róbert

„Sosem jártam Kanadában, nem találkoztam a sorozat szereplőivel, készítőivel, viszont a könyv olvasása közben végig olyan érzésem volt, mintha én is részese lettem volna mindannak, amit a szerző átélt. Élmény volt elolvasni.”

Ildikó

„A könyv többet nyújtott számomra, mint vártam. Évek óta nem vettem könyvet, de tudtam hogy ezt nem hagyhatom ki. És milyen jól tettem, hogy megrendeltem. Egy élmény.”

Krisztián

„Mindenkinek ajánlom Zsolt könyvét, aki szereti a Váratlan utazást, mert valósággal elröpít Kanadába, a forgatási helyszínekre. Olvasás után úgy érzed, mintha te magad is jártál volna ott. Rengeteg kulisszatitok és sok fénykép teszi teljessé az élményt.”

Rebeka

„A könyv egy régi álmom beteljesülése. Nem vagyok fanatikus, de imádom a sorozatot. Mindent, ami kapcsolatos ezzel szívesen olvasok. Már kiskoromban elvarázsolt a történet, majd 30 éve és ez az érzés nálam egy életre szól. Vágytam egy ilyen jellegű könyvre, hogy valaki összefoglalja ezt a szép világot egy borító alatt és így a részese legyek. Köszönöm, kedves Zsolt, gratulálok a sok fáradozásáért! Egy gyerekkori álmom vált valóra!”

Andrea
Kérem a könyvet!

Mennyibe kerül a könyv?

Egy fiatal lány olvassa a Váratlan utazásaim című könyvet

Mennyiért tudsz hozzájutni a Váratlan utazásaim című könyvhöz?

A könyv ára 6 990 Ft. (Erre már nem jön rá szállítási költség, hiszen nem kell szállítani.)

Egy egyedülálló könyvről beszélünk, egy minőségi anyagról. Ilyen átfogó információforrással, ilyen részletes írással sehol nem találkozhatsz. A könyvem  nem csak Magyarországon, de nemzetközi szinten is egyedülálló. Egy ilyen különleges ajánlatot természetes, hogy nem lehet kihozni a tucatkönyvek árszínvonalán.

FIGYELEM! Egy e-könyvről van szó. A Váratlan utazásaim korábban nyomtatott formában volt kapható, de a nyomtatott változat elfogyott. Azóta PDF formátumban vásárolható meg.

A nyomtatott változatból 1500 példányt vásároltak meg a magyar rajongók!
Kérem a könyvet csomagban!

Melyik csomagot küldhetem? Válassz!

Kétféle csomagot hoztam létre neked, hogy választani tudj. Ha nem vagy egy átlagos rajongó, mindenképpen a MAXI csomagot javaslom. Abban kapod meg mindazt a komplex Váratlan utazás-élményt, ami egy igazi, vérbeli sorozatrajongónak jár. Abból tudod meg a legtöbbet kedvenc sorozatodról.

Ha úgy gondolod, neked most elég a könyv az alapcsomag lesz neked a jó választás.

Váratlan utazásaim alapcsomag

A csomag tartalma:

 • Váratlan utazásaim című könyv PDF formátumban

A csomag ára:
6 990 Ft

Ezt a csomagot kérem!

Váratlan utazásaim MAXI csomag

A csomag tartalma:

 • Váratlan utazásaim könyv PDF formátumban, plusz:

 • kimaradt fejezetek letölthető PDF-ben

 • 2022-es Váratlan utazás prezentáció

 • Kanada 2019 prezentáció videó

 • John Welsman előadás videó
 • AvCon 2004 videók
 • linkgyűjtemények

A csomag értéke: 14 490 Ft

A csomag ára:
8 990 Ft

Ezt a csomagot kérem!

Fizetési információk

Hogyan tudsz fizetni?

Kettő módon tudod kifizetni a rendelésed: rendeléskor bankkártyával vagy rendelés után átutalással. Javaslom, hogy válaszd a bankkártyás fizetést. Az a legkényelmesebb, legegyszerűbb és legbiztonságosabb fizetési forma.

Amennyiben nem magyarországi számlázási címed van, úgy csak bankkártyás fizetésre van lehetőséged.

Maradt kérdésed a könyvvel vagy a fizetéssel kapcsolatban?

A Gyakran ismételt kérdések részben további információkat találsz.

Könyvcsomagot választok kedvezményes áron!

Nem tudsz dönteni a csomagok között? Hadd segítsek!

Nézzük meg részletesebben, hogy mit kaphatsz a MAXI csomaggal, ha a komplex rajongói élményre vágysz ! A következő kiegészítőket tartalmazza a csomag.

1. kiegészítő: kimaradt fejezetek

A könyv méretét szerettem volna 500 oldal alatt tartani. Ezért 2 fejezetet kivettem belőle, és így lett végül 492 oldalas. Ezeket a fejezeteket PDF formában megkapod.

A kimaradt fejezetek:

 • Hogyan készült a könyv? – 3 oldal
 • Utazási tippek (autóbérlés, autózás) – 5 oldal
 • Utazási tippek (ételek, italok, költségek) – 9 oldal

A kimaradt fejezetek értéke: 1000 Ft

Kimaradt fejezetek PDF-ben
Részlet látszik Kozák Zsolt prezentációjából egy videólejátszón

2. kiegészítő: 3,5 órás Váratlan utazás 2022 prezentáció videóanyag

2022 májusában egy nagyszabású összejövetel alkalmával tartottam egy hosszabb prezentációt a résztvevőknek Avonlea világáról, a sorozat érdekességeiből, kulisszatitkaiból, forgatási helyszíneiből. Ha nem tudtál részt venni ezen a találkozón, de érdekelnek a Váratlan utazással kapcsolatos érdekességek, a forgatási helyszíneken készült képek, a legjobb helyen jársz: a prezentációmról készült egy három és fél órás videós összefoglaló. Most lehetőséged van ehhez a videóhoz hozzáférni.

Vajon mi közük van Sarah Polley szüleinek a Váratlan utazáshoz? Hol építették fel Avonlea városának díszletét, illetve milyen érzés volt a King-tanyán járni? Milyen volt Hetty nénivel összefutni a metróban vagy Miss Stacyvel és Gus Pike-kal élőben találkozni? A videóból ezekre a kérdésekre választ kapsz.

A videócsomag értéke: 3000 Ft

Részlet látszik Kozák Zsolt prezentációjából egy videólejátszón

3. kiegészítő: Kanada 2019 prezentáció videó

2019-ben ismét Kanadában jártam egy pár napot. A könyvemmel kapcsolatban, illetve a barátaim miatt utaztam ki. Ha már kint jártam, meglátogattam több forgatási helyszínt is. A 2019-es utazásomról egy rajongói összejövetelen, egy Váratlan utazás-találkozón számoltam be több magyar rajongónak. A prezentációról egy másfél órás videó készült. Most lehetőséged van ehhez a videóhoz hozzáférni.

Hogyan jutottam be a King-tanyára, ami évek óta elhagyatott? Vajon a sorozatban látható templom áll még? Létezik a híd, ahol Anne és Gilbert csókolóztak? A videóból ezekre a kérdésekre választ kapsz.

A videó értéke: 1000 Ft

Részlet látszik Kozák Zsolt prezentációjából egy videólejátszón
Részlet látszik John Welsman prezentációjából egy videólejátszón

4. kiegészítő: John Welsman előadás videó

Ha nem most találkozol velem először, hanem esetleg követed a tevékenységemet, akkor hallhattál arról, hogy a Váratlan utazás egyik zeneszerzője, John Welsman 2019 novemberében Budapesten járt.

Szerveztem egy összejövetelt ezen alkalomból a magyar rajongóknak. John pedig egy lenyűgöző előadást tartott arról, hogy szerez sorozatokhoz zenét. Az előadása végen pedig a rajongók kérdéseire válaszolt. Fantasztikusan jól sikerült a rendezvény, az előadásról készült magyar felirattal ellátott 1 órás videóhoz adok neked hozzáférést.

A videó értéke: 1000 Ft

Részlet látszik John Welsman prezentációjából egy videólejátszón

5. kiegészítő: AvCon 2004 videók

A Váratlan utazásaim könyv gerincét a kanadai nemzetközi rajongói összejövetelek, az Avonlea Conventionök adják. Valami azt súgja, szívesen megnéznéd, hogy egy ilyen összejövetel hogyan zajlott. Igazam van?

Amikor kint jártam, főleg fotóztam, akkoriban a mobiltelefonok nem voltak még annyira erősek, mint manapság. Van azért pár kis felbontású, de még élvezhető videóm a 2004 AvConról. Ezek a videók az Avonlea.hu weboldalon elérhetőek voltak korábban, de aztán a Flash technológia bedöglésével már évek óta nem működnek az oldalon. Ebben a csomagban egyelőre csak azoknak teszem elérhetővé a videókat, akik a legtöbbet akarják megtudni a sorozatról.

A videócsomag értéke: 500 Ft

AvCon 2004-es videók
Linkgyűjtemény

6. kiegészítő: linkgyűjtemény

De nem csak nekem vannak videóim. A Youtube-on számos videót töltöttek fel rajongók vagy akár Sullivanék az elmúlt évek során. Talán nem is tudod, milyen sok hasznos tartalom, videó létezik, csak egy kicsit keresgélni kell. Csináltam neked egy listát a neten, pontosabban a Youtube-on fellelhető érdekesebb anyagokból, hogy neked már ne kelljen a kereséssel bajlódnod.

Ha olvastad a könyv tartalomjegyzékét, akkor észrevehetted, hogy számos forgatási helyszínt, rajongónak érdekes helyet gyűjtöttem össze a könyv függelékében. Ezekhez a helyszínekhez weboldalak, Google Maps térképek is tartoznak. Nem kell azzal bajlódnod, hogy ezeket egyesével beírod a böngésződbe: kapsz tőlem egy listát, egy weboldalt, ahol az összes forgatási helyszín linkje össze van gyűjtve.

Sőt nem csak a forgatási helyeket, de a könyvben megtalálható összes linket kigyűjtöttem neked egy weboldalra, hogy ne kelljen vacakolnod a beírással.

Elment jó pár óra munkám ezekre a gyűjteményekre, de neked már csak kattintanod kell!

A linkgyűjtemény értéke: 1000 Ft

Linkgyűjtemény

A MAXI csomagba összesen 7500 Ft értékű extra anyagot pakoltam bele!

Ezt a csomagot kérem!

Gyakori kérdések, megnyugtató válaszok

Kapható-e nyomtatott formájában is a könyv?2022-11-07T16:00:19+01:00

Sajnos már nem kapható.

2020 augusztusában jelent meg a Váratlan utazásaim, 1500 példányt nyomott belőle a nyomda. Az 1500 példány 2022 májusában el is fogyott. A könyv kivitelezéséből fakadóan (vastag könyv, jó minőségű papíron, kemény borító, cérnafűzés) az újranyomása nagyon költséges lenne. A mostani nyomdai költségek annyira elszálltak, hogy durván 25-30 000 forintért tudnék egy példányt kihozni. (De még ahhoz is több példányt kellene nyomtatni, mint amennyit el tudnék adni.)

Az egyetlen megoldás a digitális változat, a PDF formátum maradt.

Nem tudom, hogy nekem való-e ez a könyv. A neten rengeteg dolgot olvastam már a Váratlan utazásról angolul is, magyarul is. Miben ad ez a könyv többet a neten megtalálható információknál?2022-11-05T23:00:46+01:00

Sok információt lehet találni a neten angolul a sorozatról. Viszont a könyvben több saját kutatómunka is van a témában, sokat kérdeztem személyesen Kevin Sullivantől is. Illetve az egész könyv egy rajongó szemszögéből mutatja be a sorozatot. Olyan kérdésekre ad választ egy helyen, amikre egy sorozatrajongó kíváncsi lehet. Biztos vagyok benne, hogy a legolvasottabb rajongó is talál benne olyan információt, ami kiegészíti a neten korábban olvasott anyagokat.

Azonkívül a könyv egy teljesen más formátum, mint egy Facebook-poszt vagy egy weboldal, blogposzt. Nagy mennyiségű információt rendszerezve képekkel illusztrálva egy könyvben jól meg lehet osztani másokkal.

Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy neked való-e a könyvem, olvasd el a témában írt blogposztomat: Vajon neked szól a Váratlan utazásaim című könyvem?

Melyik kiadó gondozásában jelent meg a könyv?2022-11-05T23:21:13+01:00

Nagy kiadó helyett magánkiadásban jelent meg a Váratlan utazásaim. A saját cégem, az Avonlea Média Kft. adta ki és forgalmazza is.

Mely könyvesboltokban kapható?2022-11-05T23:02:33+01:00

A Váratlan utazásaim nem kapható könyvesboltokban, csakis online. A nyomtatott változata elfogyott, így csak digitális változatban, e-könyvként, PDF formátumban lehet megvásárolni.

A legtöbbet szeretném kihozni a könyvből, a legteljesebb élményt szeretném!2022-11-05T23:03:49+01:00

Akkor neked a maxi csomagot ajánlom. Abban a könyv mellett olyan kiegészítők is helyet kaptak, amikkel még mélyebben el tudsz merülni Avonlea világában.

Lehet-e külföldre is rendelni?2022-11-05T23:11:03+01:00

Igen, lehet! Mivel nincs szállítás, digitálisan érhető el a könyvem, így bárhonnan megrendelhető.

Egy dologra figyelj, kérlek! A letöltéshez jelszót küldök SMS-ben. Ezért szükségem van egy mobil telefonszámra. Ha nem Magyarországon élsz, nem gond, nemzetközi mobilra is tudok SMS-t küldeni. Viszont mobil telefonszámot adj meg a rendeléskor!

Miért kötelező a mobil telefonszámomat megadni a rendelés leadásánál?2022-11-05T23:08:24+01:00

Ennek biztonsági okai vannak. A könyv letöltéséhez egy linket küldök neked a vásárlás után. A link egy felhasználónév és jelszó kombináció birtokában nyitható meg. A felhasználónevet és jelszót SMS-ben küldöm ki. Ezért van szükségem a mobil számodra.

Hogyan jutok hozzá a könyvhöz?2022-11-06T15:36:35+01:00

A könyv PDF formátumban letölthető. Tehát nem postázok neked semmit, elektronikusan kapod meg.

Ha kártyás fizetést választottál, a PDF-hez hozzáférés linkjét a visszaigazoló emailben küldöm ki. A letöltés felhasználónévvel és jelszóval védett. Ezeket SMS-ben küldöm ki a megadott telefonszámra. Tehát a visszaigazoló email és a visszaigazoló SMS is szükséges ahhoz, hogy a könyvet le tudd tölteni.

Ha átutalást választottál, akkor a hozzáféréshez szükséges linket és az SMS-t az utalás beérkezése után küldöm ki.

Amennyiben külföldi telefonszámot adtál meg, úgy az SMS kiküldése manuálisan történik, így lehet, hogy pár órát várnod kell majd a megrendelés után.

Nem Magyarországról rendelem a könyvet? Miért csak kártyás fizetéssel tudok fizetni?2022-11-05T23:17:11+01:00

A külföldről indított utalásokkal vannak rossz tapasztalataim, illetve azoknak komoly költsége is lehet, így azokkal nem szeretnék vesződni. A kártyás fizetés a leggyorsabb, legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás minden félnek.

Amennyiben mégis utalni szeretnél és van magyar bankszámlád, válassz magyaroszági számlázási címet! Akkor lesz lehetőséged az utalást választani.

Milyen módon fizethetek a rendelésemért?2022-11-05T23:13:05+01:00

Kettő módon tudod kifizetni a rendelésed: rendeléskor bankkártyával vagy rendelés után átutalással. Javaslom, hogy válaszd a bankkártyás fizetést. Az a legkényelmesebb, legegyszerűbb és legbiztonságosabb fizetési forma.

Amennyiben nem magyarországi számlázási címet adsz meg, úgy csak bankkártyás fizetésre van lehetőséged.

Nem szeretek bankkártyával fizetni, nem biztonságos.2022-11-19T14:52:23+01:00

A bankkártyás vásárlás a tévhitekkel ellentétben a legbiztonságosabb fizetési mód. Én nem férek hozzá a kártyaadataidhoz, csak az OTP látja azokat, mivel a fizetés az OTP Bank SimplePay rendszerén keresztül zajlik. A böngésződ át lesz irányítva a bank oldalára, és csak a banknak kell megadnod a kártyád adatait.

Mondhatod, hogy semmilyen weboldalon nem szoktad megadni a kártyád adatait, mert mi van, ha valami kamu oldalról van szó és ellopják az adataidat. Az OTP Bank az egyik legnagyobb magyar bank. Nem egy ismeretlen bankhoz irányítalak át, hanem egy nagy bank oldalán kell fizetned.

Ez a weboldal sem kamu, nem egy ismeretlen ember vagyok, aki a előjött a semmiből. 25 éve foglalkozom a Váratlan utazással, árultam a sorozat első évadát DVD-n, most pedig a könyvemet árulom, találkozókat szervezek. Eszemben sincs visszaélni a 25 év alatt felépített bizalommal és pár ezer forintért kockáztatni bármit is. Vagyis nem áll szándékomban néhány ember pénzével meglépni. Illetve kamu fizetős oldalakra sem foglak irányítani.

Online bankkártyás vásárlások esetében létezik egy úgynevezett chargeback, azaz visszahívási lehetőség minden banknál. Ez annyit takar, hogy ha bármilyen illetéktelennek tűnő tranzakciót észrevesz a vásárló, akkor kérheti a visszahívását az összegnek. Vagyis, ha például én többet vonnék a kártyádról vagy esetleg nem kapnád meg a megrendelt könyvet, reklamálhatsz a bankodnál. A bank kivizsgálja a panaszt és ha jogos, kamatostul adja vissza a pénzed. Banki átutalásnál ilyen lehetőség nincs, ott ki vagy szolgáltatva a kereskedőnek, rajta múlik, hogy probléma esetén az elutalt összeget visszautalja vagy sem.

Semmi okod arra, hogy ne használd a bankkártyád, nyugodtan fizesd ki vele a megrendelést.

Hány napom van az átutalást rendezni?2022-11-19T14:52:48+01:00

5 napod van a megrendelést utalással kiegyenlíteni. Mivel Magyarországon működik az azonnali utalás rendszere, bármikor indítod el az utalást, az pár másodperc alatt beérkezik az Avonlea Média számlájára. Azt javaslom, a megrendelés és a visszaigazoló levél megérkezése után azonnal utald is át az összeget. Amennyiben a megrendelés után 5 napon belül nem érkezik be a rendelés összege, úgy a megrendelésed törlésre kerül. Erről értesíteni foglak és természetesen lehetőséged van új rendelést leadni.

Nem bízom benned. Mi van, ha kifizetem utalással vagy kártyával és aztán lelépsz a pénzemmel?2022-11-19T14:53:16+01:00

20+ éve foglalkozom a Váratlan utazással, azóta létezik a weboldalam. Ez alatt számos rendezvényt szerveztem a magyar rajongóknak. 10+ éve megvan az Avonlea Média Kft. nevű vállalkozásom. Az Avonlea Média árult már könyveket, Anna-, majd Váratlan utazás DVD-csomagokat. Illetve eladtam a könyv nyomtatott változatát 1500 példányban. Nem érdekem, hogy pár ember pénzével lelépjek. Eszemben sincs a 20+ éve felépített bizalommal visszaélni.

Ha még mindig nem győztelek meg, akkor fizess bankkártyával. Bankkártyás vásárlás esetén lehetőséged van egy úgynevezett chargeback eljárást indítani, amennyiben nem teljesítem a megrendelést. Ez esetben a bankod visszafizeti a megrendelés összegét, és tőlem majd ő hajtja be. Soha nem merült még fel a lehetősége sem ilyen eljárásnak, a könyveket, DVD-ket minden megrendelőnek mindig leszállítottam.

Mindent értek, hadd válasszak csomagot!
Go to Top