Kozák Zsolt, az Avonlea.hu és az Avonlea Média Kft. bemutatja:

24. VÁRATLAN UTAZÁS-TALÁLKOZÓ

2022. május 21-én, szombaton ismét rajongói összejövetel, Váratlan utazás-találkozó volt.

Ismét Váratlan utazás-találkozó volt!

A találkozó emléklapja

2,5 év után 2022. május 21-e, szombat: ismét rajongói összejövetel, a 24. magyarországi Váratlan utazás-találkozó zajlott. Az összejövetelnek a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ adott helyszínt.

Bár 2020 augusztusában megjelent a könyvem a sorozat hátteréről a COVID miatt nem lehetett komolyabb összejöveteleket tartani jó ideig, így a Váratlan utazás-rajongókat sem tudtam összehozni. Végül 2022 első hónapjaiban jött az ötlet, hogy a koronavírus visszaesésével itt lenne az ideje egy újabb rajongói találkozónak.

A gondolatot tett és szervezés követte, majd május 21-én szombaton meg is valósult a program. 79-en vettünk rajta részt, plusz fotós, videós. Szóval egész komoly rendezvény kerekedett.

A találkozó menete

A hivatalos program délelőtt 11-kor kezdődött, de már 10-től nyitva volt a terem. Több rajongó megvette már korábban a könyvemet, és szerették volna dedikáltatni, így a rendezvény indulása előtt ezeket a dedikálásokat ejtettem meg.

Kicsit csúszott a 11 órás kezdés, de hogy a résztvevők addig se unatkozzanak, néhány a DVD-kiadásokon megtalálható extra videót nézhettek. Ezek egy részét Sullivanék feltöltötték a Youtube-ra is, de nincs hozzájuk magyar felirat. Nekem viszont volt magyar feliratom, mivel ezekhez a videókhoz már korábban készültek feliratok, így a magyar rajongók feliratosan láthatták a videókat a találkozón.

A rendezvényt Ági zongorajátékával kezdődött. 3 zeneszámot játszott el a Váratlan utazás dallamaiból a résztvevők nem kis meglepetésére. Az élő zene megalapozta a rendezvény jó hangulatát. Ezután a résztvevők üdvözlésével kezdtem, majd jött az első prezentáció. Ez alatt először szerettem volna megemlékezni a korábbi találkozókról, mivel idén nyáron lesz 20. éve, hogy az első VU-találkozó megszervezésre került. Néhány fotó segítségével átfutottuk az elmúlt 20 év legszebb pillanatait, felidéztük a vendégeket: a szinkronizáló színészeket, Kevin Sullivant és John Welsmant.

Ezután egy a magyar közösség egyik régi tagja, Lajos (Lujoba) kért szót. Ő néhány gyönyörű mondatban méltatta az elmúlt sok évem munkáját. Tudtam, hogy szeretne majd pár szót szólni, mivel előre jelezte ezt, de azt nem tudtam, hogy mit fog mondani. Nagyon jó érzés volt kedves szavait hallgatni. A pontot az i-re azzal tette fel, hogy meglepett egy szép nagy emléklappal. A sorozat ikonikus esküvpi fotója alá kedvenc idézetem került: „Örökre megmaradnak a gyerekkor emlékei, az az érzés, amit a hullámok játéka kelt, ahogy a lábujjak alól kimossa a rózsaszín meg ezüst homokszemeket, vissza a tenger mélyére. Olyan nyugalmas volt; valami megfoghatatlan módon a halhatatlanság mutatkozott az árapály váltakozásában, meg az ég és a tenger végtelenjében. Most, ahogy rácsodálkozom ugyanarra a szikrázó víztükörre, tudom, hogy ifjúságunkat sosem hagyjuk el, mindig magunkban hordjuk a szívünk mélyén.”  Biztos, hogy ezentúl minden találkozóra el fogom vinni ezt az emléket.

A találkozókra visszatekintést egy újabb visszatekintéssel folytattam. Bemutattam a résztvevőknek, hogyan jutottam el az első Váratlan utazásos weboldalam publikálásától a könyvem megírásáig, illetve, hogy minek köszönhetően tettem szert a sorozattal kapcsolatos számos érdekességre, ismeretre, kulisszatitokra. A nemzetközi rajongói találkozók és a kanadai utazásaim segítettek ebben.

Ez első prezentáció ezután több, a Váratlan utazással kapcsolatos érdekesség bemutatásával folytatódott, majd ismertettem néhány, a helyszínen is megtekinthető kiállított tárgyat, sorozattal kapcsolatos relikviát, fotót, forgatási kelléket.

Ezután egy félórás szünet következett, amikor is lehetett nassolni, beszélgetni, nézelődni.

A szünet után egy második és egy harmadik prezentáció keretein belül elrepültünk a résztvevőkkel Kanadába, Avonlea világába. A korábbi utazásaim, nemzetközi rajongói találkozókon részvételeim alatt készült képeken keresztül mutattam be Avonlea világát, amit én megismertem. Forgatási helyekre jutottunk el, színészekkel találkoztunk és számos sztorit, érdekességet elevenítettem fel a magyar rajongóknak.

Az előadások alatt és a szünetben is lehetett kérdezni. Engem is meglepett, hogy milyen bátrak voltak a résztvevők és milyen sok kérdést kaptam a prezentációk alatt. Persze ez célom is volt.

Voltak, akik messzebbről, az ország távolabbi feléből érkeztek, és nem tudtak végig maradni. A legkitartóbbak viszont egészen este 6-ig maradtunk.

Szuper nap volt! A jól sikerült szombaton felbuzdulva a közeli jövőben újabb találkozó(k) várhatóak kicsit más koncepcióval…

A résztvevők visszajelzései

Több pozitív visszajelzést is kaptam a résztvevőktől. Hadd emeljek ki ezekből néhányat!

„Tetszett, hogy mindenki kérdezhetett és jó hangulat volt. Sok új dolgot megtudtam a sorozat hátteréről még úgy is, hogy megvan a könyv. Most voltam először és nagyon tetszett az egész találkozó. Biztosan el fogok menni a következő találkozóra is.” — Imola

„A bevezető zongoraművek volt talán az, amit legjobban kiemelnék! Kifejezetten tetszett a prezentációd is, látszott rajta, hogy nagyon összeszedett, egymásra épülő sztorikból állt, ami miatt ajánlanám esetleg más hasonló rajongóknak!” — Attila

„Tetszett az egész rendezvény profi szervezése, a te felkészültséged, előadásaid (igaz, sajnos csak kettőt tudtam meghallgatni). Olyan élmény, háttéranyag, amit (ebben az országban) csak te nyújthatsz, mivel ennyire senki sem ismeri a Váratlan utazást, mint te. Ezt legalább egyszer minden rajongónak hallani kell! Must have dolog az életben, most már tudom. Nekem meghatározó élmény volt. Megköszönni szeretném neked ezt az élményt. Igaz, korábban elmentem, de meghatározó dolog volt ez a találkozó az életemben, személyed miatt is, és jó volt megismerni más tök jó fej rajongókat is.” — Nóra

„Érdekes volt a találkozó, sok új dolgot tudtam meg a sorozatról, annak ellenére, hogy nem először vettem részt rajta. A helyszín is tökéletes volt.” — Ágnes

„Élveztük a találkozót, örültünk, hogy ott lehettünk, hallhattuk az előadásokat, találkozhattunk más rajongókkal. Jó volt a helyszín, a szervezés, a relikviákból álló kiállítás. Ez volt az első találkozónk és kár lett volna kihagyni, ajánlanánk más rajongóknak is.” — Dorottya

„Nagyon kedves, családias volt a légkör, úgy éreztem többeket már ismerek pedig igazából akkor találkoztam mindenkivel először. Érdekesek és magával ragadóak a videók, a sorozatról nem is beszélve. Külön élmény, hogy személyes tárgyakat is volt szerencsém látni amiket a filmben használtak és sok-sok fotót, emléket. Köszönöm Zsoltnak, hogy ezt elérhetővé tette a számunkra. :)” — Rita

Hangulatvideó az összejövetelről

Egy rövid kis hangulatvideó az összejövetelről.

Illetve készültek rövid interjúk több résztvevővel is. Az interjúkat a videósom készítette, nem tudtam, hogy miket kérdez. Egészen megható volt hallani a résztvevőktől a kedves szavakat. ❤️

Fotók a találkozóról

Bármelyik fényképre kattintva a képnézegető galéria nyílik meg.

A galéria teljes képernyős módba rakható asztali böngészőn és mobil nézetben is az átlós nyilak ikonra kattintva. Mobiltelefonon a képek között „söpréssel” is lehet váltani, nem csak a nyilakat tapogatva. Több képhez felirat is tartozik, ami viszont mobiltelefonon alap esetben ki van kapcsolva. A feliratot az idézőjellel lehet bekapcsolni. A középső nyíl gombbal a slideshow indítható el, vagyis a képek pár másodpercenként váltakoznak.

Szívesen részt vennél a következő Váratlan utazás-találkozón?

Érdekel a sorozat és szeretnél a következő Váratlan utazás-találkozón részt venni?

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával, valamint a megjelenő könyvemmel kapcsolatban)!

Kérlek, add meg a keresztneved!
Kérlek, add meg az e-mail-címed!
Igazolja, hogy Ön nem robot.
Megismertem az az Adatkezelési tájékoztatót, és hozzájárulok az abban részletezett jogszerű adatkezeléshez.