Kozák Zsolt, az Avonlea.hu és az Avonlea Média Kft. bemutatja:

26. VÁRATLAN UTAZÁS-TALÁLKOZÓ

2023. április 22-én, szombaton ismét rajongói összejövetel, Váratlan utazás-találkozó volt.

Ismét Váratlan utazás-találkozó volt!

A találkozó emléklapja

2023. április 22-e, szombat: ismét rajongói összejövetel, a 26. magyarországi Váratlan utazás-találkozó zajlott. Az összejövetelnek a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ adott helyszínt.

2022-ben ismét Kanadában jártam. Számos olyan forgatási helyszínre eljutottam, ahová korábban még nem sikerült. Rengeteg friss fotóval, sztorival érkeztem vissza. Nem is volt kérdés, hogy az élményeimet egy VU-találkozó keretein belül meg fogom osztani a magyar rajongókkal. 2023 tavaszán került erre sor.

83-an vettünk rajta részt, plusz a fotós és videós segítőim. Ismét egész komoly rendezvényt sikerült összehozni.

A találkozó menete

A hivatalos program délelőtt 10-kor kezdődött, de már reggel 9 órától nyitva volt a terem.

Háromnegyed 10 körül néhány kulisszák mögötti videó levetítésével kezdtük a melegítést a napra, majd 10 óra után pár perccel kezdődött az esemény. A rendezvényt ismét Ági zongorajátéka nyitotta meg. Egy évvel ezelőtt már nagy sikert aratott a meglepetés zongorajáték, így újból megkértem Ágit, aki 3 zeneszámot játszott el a Váratlan utazás dallamaiból.

Ezután Claudia mondott pár szót a jelenlévő férjéhez, Lacihoz. Ők ketten aznap ünnepelték a 30. házassági évfordulójukat. Viszont nem maradtak otthon, nem szerveztek más programot, hanem mint olyan sok alkalommal korábban, részt vettek a találkozón. Érdekesség, hogy Laci és Claudia a legelső összejövetelen is ott volt még 2002-ben. Szóval 21 éve járnak Váratlan utazás-találkozókra.

Az egész napot a 2022-es kanadai utazásomra fűztem fel. 4 részre osztottam az előadásomat, kb. 1 órás etapok voltak, közöttük szünetekkel, hogy lehessen ismerkedni, beszélgetni.

Az első részben a kiutazás körülményeit mutattam meg, a résztvevők általában szívesen szokták venni a repüléssel kapcsolatos érdekességeket is. Ez most sem volt másképp. Aztán rátértem a számos forgatási helyszínre, ahol jártunk. Voltak korábban már mutatott, sok rajongó által ismert helyszínek, például a King-tanya vagy Avonlea temploma. De több új helyszínre is eljutottam, így teljesen friss képeket is tudtam mutatni.

Az egyik izgalmas új helyszín volt a Doon Heritage falumúzeum. Valamint Torontón belül is akadt több érdekes, még nem mutatott helyszín. Igyekeztem a forgatási helyszínek prezentálásakor a Váratlan utazásban vagy az Annában megtalálható jeleneteket is megmutatni. Így a résztvevők láthatták, hogyan néz ki a helyszín a filmekben és manapság, eredetiben.

Az előadások alatt több ízben megálltam, hogy lehessen kérdezni. Nagyon aktívak voltak a résztvevő rajongók: nagyon sok kérdést kaptam.

A nap különleges eseménye volt egy jótékonysági aukció. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat javára gyűjtöttünk. Az amerikai és kanadai barátaimtól kapott Váratlan utazásos relikviákat árvereztem el. Mind a hangulat, mind a befolyt összeg alapján kijelenthető, hogy jól sikerült az aukció.

Fél 4 körül lett vége a hivatalos programnak. A legkitartóbb résztvevőkkel viszont este 6-ig maradtunk még kötetlenül beszélgetni.

Egyelőre ez volt az utolsó Váratlan utazás-találkozó. Most nincs újabb összejövetel tervbe véve. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő…

A résztvevők visszajelzései

Több pozitív visszajelzést is kaptam a résztvevőktől. Hadd emeljek ki ezekből néhányat!

„Szuper volt a szervezés, az előzetes információk, emailek, gördülékenyen zajlott a helyszínen is minden. Tetszett a hangulat, közösségi élmény, az előadás. A licitálásnak is volt egy hangulata, jótékony célra ment. Nekem ez volt az első találkozó, amin részt vettem, és örülök, hogy csatlakoztam ehhez a programhoz. Jó volt látni, hogy sokan érkeztek vidékről! Kedves, barátságos közösség fogadott. ” — Beáta

„Nagyon tetszik, hogy az előadásodba a közönséget is bevonod, így máris kialakul a beszélgetés. Érződik, hogy szívvel-lélekkel tartod az előadást! ” — Zsuzsanna

„Az extra-top minőségű előadás, ami profin meg volt támogatva kiváló informatikai és egyéb műszaki háttérrel és amit kötetlen baráti beszélgetés formájában évezhettünk, nem győzve figyelni a csupa-csupa érdekes információra. Bevallom, olyan magas színvonalat képviselt az előadás befektetett energia, idő tekintetében, hogy minden előzetes várakozásomat felülmúlta. Nagyon tetszett továbbá, hogy számos izgalmas „relikviát” meg lehetett csodálni, kézbe lehetett venni, fel lehetett próbálni, sőt, még kóstolni is lehetett juharszirupos finomságokat, így még közelebb jött hozzánk fizikailag is minden, a sorozat, a szereplők és maga, Kanada is :-)” — Krisztina

„Zsolti lelkes és részletes élménybeszámolója magával húzza az embert.
Kivételes tehetsége van észrevenni apró részleteket is a forgatási helyszíneken, ami fellelhető vagy szerepelt a sorozatban. Nagyon tetszett, hogy amit csak tudott felkeresett, lefotózott a sorozatokkal kapcsolatban az utazásai alatt. S azt néha filmjeleneteket is bejátszva összehasonlított, megmutatott nekünk a vetítésen. Személyes kutatómunkái és információiból kicsit képbe kerülünk a sorozat készítésének háttérmunkáival kapcsolatban. Megható volt látni a régi helyszíneket mai képekkel összehasonlítva. Öröm volt visszanézni a régebbi albumokat is, amelyeken a színészekkel találkozott egy-egy közönségtalálkozón. Aki szerette az Annát vagy a Váratlan utazást, mindenképp ajánlom, hogy élje át az élményt, amivel gazdagodik egy ilyen közönségtalálkozón. Nem beszélve a résztvevőkkel való közös beszélgetésekről. Köszönet érte! ”
— Noémi

„Elsősorban a profi szervezés tetszett, a nagyon érdekes prezentációk, és hogy olyan emberekkel lehettem együtt, akikkel önmagam lehetek, nem kell megjátszanom magam, „nem kell erőltetnem a szívélyességet”. A hangulat, amin az árverés is sokat dobott, varázslatos volt, elrepültem Avonlea csodálatos világába. ” — Ágnes

„Először vettem részt találkozón, és nagyon tetszett a gördülékenység, hogy volt egy kerete az egésznek és nem úszott el, kézben tartottad a történéseket. Olyan lazán vezényelted le az árverést, hogy nem is gondoltam, hogy most csináltál ilyent először! Tetszett a büféasztal is, hogy mindenki hozzájárult egy kicsit, hogy megvendégeljük egymást. Egy ilyen egésznapos programon fontos, hogy tudjunk kicsit közben csipegetni, arról nem is beszélve, hogy eközben lehet egymással is beszélgetni. Az külön tetszett, hogy megkóstolhattuk az eredeti kanadai  juharszirupos finomságokat! Jól voltak ütemezve a szünetek is, így nem volt fárasztó egyáltalán. Az előadás pedig igazán nagyon érdekes volt, részben a sorozattal, színészekkel kapcsolatos infók, részben pedig a személyes jellege (utazás) miatt.” — Teodóra

Videós anyagok az összejövetelről

Tedd ki teljes képernyőre a videókat a maximális élményért!

Egy pár perces hangulatvideó az eseményről:

Az összejövetelen rajongókkal készült interjúk:

A jótékonysági aukció összefoglalója:

Claudia és Laci a 30. házassági évfordulójukat ünnepelték a találkozó napján:

Az összejövetel prezentációja

Megnézhető a találkozón előadott prezentációm teljes videós anyaga! A videókhoz ide kattintva tudsz hozzáférést kérni.

Nézz meg a prezentációk kedvcsináló videóját!

Nézd meg a 4 részből álló 3 órányi prezentációt! Kattints ide és kérd a hozzáférést a videókhoz!

Fotók a találkozóról

Bármelyik fényképre kattintva a képnézegető galéria nyílik meg.

A galéria teljes képernyős módba rakható asztali böngészőn és mobil nézetben is az átlós nyilak ikonra kattintva. Mobiltelefonon a képek között „söpréssel” is lehet váltani, nem csak a nyilakat tapogatva. Több képhez felirat is tartozik, ami viszont mobiltelefonon alap esetben ki van kapcsolva. A feliratot az idézőjellel lehet bekapcsolni. A középső nyíl gombbal a slideshow indítható el, vagyis a képek pár másodpercenként váltakoznak.

Szívesen részt vennél a következő Váratlan utazás-találkozón?

Érdekel a sorozat és szeretnél a következő Váratlan utazás-találkozón részt venni?

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával, valamint a megjelenő könyvemmel kapcsolatban)!

Kérlek, add meg a keresztneved!
Kérlek, add meg az e-mail-címed!
Igazolja, hogy Ön nem robot.
Megismertem az az Adatkezelési tájékoztatót, és hozzájárulok az abban részletezett jogszerű adatkezeléshez.