Anna – Anne of Green Gables díszdobozos DVD-csomag (4 DVD)

A Magyar Televízió műsorából többen jól ismerhetik Anne Shirley történetét (Anne a Zöld Oromból). A Lucy Maud Montgomery regényéből (Anne otthonra talál) készült híres kanadai sorozat megjelent magyarul is DVD-n eredeti szinkronnal, extrákkal, magyar és angol felirattal, díszdobozban. A 4 lemez összesen több mint 13 órányi szórakozást tartalmaz az egész családnak.

A DVD-csomagból több nem készül, elfogytak a készleteink, sajnos már nem kapható weboldalunkon keresztül.

I. rész (Anne of Green Gables, 1985, 195 perc, 1. lemez)
Marilla és Matthew Cuthbert, Avonlea idős testvérpárja egy árvát szeretne örökbe fogadni, hogy a fiú segítsen nekik a birtok körüli teendőkben. Egy hiba folytán azonban fiú helyett egy cserfes szájú, vöröshajú lány érkezik a vonattal. A kislány azonnal rabul ejti Matthew szívét, csak a vénlány Marilla szeretné rögtön visszaküldeni. Végül ő is megenyhül, és Anne Shirley maradhat új otthonában, Zöld Oromban. A határtalan képzelőerővel megáldott, életteli, vidám teremtés nem csak az idős testvérpár, de a kisváros életébe is színt visz. A Megan Follows, Colleen Dewhurst, Richard Farnsworth és Jonathan Crombie nevével fémjelezett, számos díjjal elismert film Lucy Maud Montgomery nemzetközi regénysikerén alapul, és a gyönyörű kanadai Prince Edward-sziget látványos tájai közt játszódik.

II. rész (Anne of Green Gables: The Sequel, 1987, 232 perc, 2-3. lemez)
A második epizódban Anne Shirley a romantikus, rámenős árvából szókimondó, vállalkozó szellemű, kiművelt fiatal tanárrá változik. Megan Follows kanadai színésznő visszatér Anne szerepében, az idősödő Marilla Cuthbertet pedig ismét Colleen Dewhurst alakítja. Az Oscar-díjas Dame Wendy Hiller is feltűnik mint a csipkelődő özvegy Mrs. Harris. Szellemességgel és bájjal teli érzelmes második rész méltó folytatása a szédítő vöröshajú lány nagyszerű történetének.

III. rész (Anne of Green Gables: The Continuing Story, 2000, 185 perc, 4. lemez)
Huszonéves korában most először tér vissza Anne Avonlea-be Marilla Cuthbert halála óta. Gilbertnek felajánlanak egy állást egy New York-i kórházban, és sikerül rábeszélnie Anne-t, hogy tartson vele. Elintézi, hogy egy nagy könyvkiadó alkalmazza a fiatalasszonyt. De a nagyvárosi élet nem az, amire vágytak, ráadásul Anne kéziratát ellopja egy jóképű amerikai író, Jack Garrison. Az „Anne of Green Gables” történet háromórás folytatása végigkíséri a szereplőket New Yorktól kezdve a háborús Európán keresztül, hogy végül visszavezesse őket Prince Edward-sziget vörös földjére.

hangsáv magyar, angol sztereó
feliratok magyar, angol
extrák
  • Kimaradt jelenetek
  • A színfalak mögött
  • Interjúk
  • Rendezői audiokommentár
  • Interaktív menük
  • Szereplők, készítők életrajza
  • Speciális effektek
képformátum 4:3
játékidő 13 óra
korhatár besorolás Az első két film korhatárra tekintet nélkül megtekinthető, az Anne 3. pedig 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott.
TV-rendszer PAL
kiadó Sullivan Entertainment
megjelenés dátuma 2010. szept. 21.
gyártó Sony Austria
rendezők Kevin Sullivan, Stefan Scaini
szereplők Megan Follows, Colleen Dewhurst, Richard Farnsworth, Jonathan Crombie, Patricia Hamilton, Frank Converse, Dame Wendy Hiller
forgalmazó Avonlea Média Kft.