Váratlan utazás-találkozó2019-05-02T19:57:01+02:00

Kozák Zsolt, az Avonlea.hu és az Avonlea Média Kft. bemutatja:

ISMÉT VÁRATLAN UTAZÁS-TALÁLKOZÓ

Május 25-én, szombaton újból megrendezésre kerül a sorozat magyar rajongóinak nagy sikerű összejövetele, a VU-találkozó, ahol hozzád hasonló magyar rajongókkal találkozhatsz, beszélgethetsz.

1. Imádod a Váratlan utazást, de egyedül vagy ezzel a rajongásoddal?

Nem tudsz kivel beszélgetni a Váratlan utazásról, mert a környezeted nem ismeri a sorozatot? Nem is gondolnád, mennyien szeretik és milyen óriási rajongótábora van a sorozatnak! Szeretnél más rajongókkal megismerkedni, beszélgetni? Neten, Facebookon vannak már VU-s ismerőseid, de szeretnél velük a való életben is találkozni? A Váratlan utazás-találkozó neked lett kitalálva! Az összejövetelen olyan emberekkel találkozhatsz és beszélgethetsz, akik hozzád hasonlóan nagy rajongói a sorozatnak.

2. Mindened a Váratlan utazás, szeretnél még többet megtudni róla?

Fejből tudod az epizódok címeit, idézni tudod Felix vagy Felicity aranyköpéseit, de jó lenne még többet megtudni a sorozatról? Érdekelnek  a kulisszatitkok? Szeretnél többet tudni a Váratlan utazás hátteréről? Kíváncsi vagy sztorikra, érdekességekre? Nem vagy annyira társasági ember, inkább egy előadást néznél meg a sorozatról? A találkozón egy fényképes prezentációt fogok tartani a kanadai utazásaimról, mely alatt sztorikat, érdekességeket is fogok mesélni a sorozatról, a színészekről, a forgatási helyszínekről. A legjobb helyen jársz, ha érdekel minden, ami a Váratlan utazással kapcsolatos!

3. Mindent tudsz a Váratlan utazásról, épp a kanadai utazásod tervezgeted?

Az Air Canada Rouge repülője repül a levegőben

kép forrása: aircanada.com

Beleszerelmesedtél a sorozatba és szeretnél kijutni Kanadába, megnéznéd a Prince Edward-szigetet? Felkeresnél forgatási helyszíneket? Kérdéseid vannak egy ilyen utazással kapcsolatban? Többször jártam Kanadában, ismerek több forgatási helyszínt Toronto közelében. A találkozón lesznek szünetek, lesz lehetőséged kérdezni egy tervezett utazással kapcsolatban. Szívesen válaszolok a kérdéseidre.

4. Korábban több VU-találkozón is részt vettél már?

Eljöttél már több találkozóra, kívülről fújod a prezentációimat, többször láttad már a fényképeimet, ismered a sztorijaimat? Ez esetben sem fogod magad unni a találkozón. Nemrég Kanadában jártam, ismét felkerestem pár forgatási helyszínt, fogok tudni újat mondani és mutatni neked is! 😉

Ki az a Kozák Zsolt, aki ezt a találkozót szervezi?

Kozák Zsolt vagyok, Váratlan utazás rajongó. Abban segítek a sorozat magyar rajongóinak, hogy minél többet megtudjanak kedvenc filmsorozatukról, annak hátteréről. Több mint 20 éve foglalkozom a témával, több mint 20 éve készítem és üzemeltetem az Avonlea.hu oldalt, a sorozat egyik legnagyobb rajongói weboldalát. Megismertem színészeket, jártam forgatási helyszíneken, ismerem a sorozatot készítő céget, a Sullivan Entertainmentet és annak tulajdonosát, Kevin Sullivant. Részt vettem nemzetközi rajongói találkozók szervezésében, illetve rendszeresen szervezek Magyarországon rajongói találkozókat. Az elmúlt 17 év alatt közel 30 összejövetelt szerveztem a rajongóknak. A Váratlan utazással kapcsolatban nem csak magyar, de nemzetközi szinten is olyan tapasztalatra tettem szert, mellyel nagyon kevesen rendelkeznek.

Milyenek voltak a korábbi találkozók?

Összesen 21 Váratlan utazás-találkozót szerveztem korábban, illetve 8 alkalommal ún. VU-maratonok során néztük közösen a sorozat epizódjait. 2009-ben az egyik találkozón személyesen Kevin Sullivan volt a vendégünk. 2012-ben a 19. találkozón a sorozatot szinkronizáló színészek, Gerő Gábor (Felix King), Menszátor Magdolna (Janet King), Minárovits Péter (Gus Pike) és Szersén Gyula (Alec King) voltak a vendégeink. 5 év után 2018 novemberében tartottunk egy újabb összejövetelt, amin 75 ember vett részt. Óriási siker volt!

Néhány résztvevő véleménye olvasható alább a legutolsó összejövetelről.

Nagyon professzionálisan megszervezted ezt a találkozót, nagyon tetszett, hogy volt az egésznek kerete és nagyon sok érdekes információval gazdagodtunk, nem beszélve a sok kedves emberről akit megismertünk. Köszönjük és reméljük hogy a jövőben is lesz hasonlóban részünk. — András

Köszönünk neked mindent, a szervezést, a helyszínt, a sok-sok gyönyörű képet, a beszámolókat az utazásaidról, a rengeteg fizikai és szellemi befektetést, és várjuk a folytatást és a könyvedet. Nagyon jól éreztük magunkat a lányaimmal, és remélem, hogy találkozunk legközelebb is! — Gyöngyi

Nagyon köszönöm, hihetetlen élmény volt a találkozó. 🙂 — Mariann

A Váratlan utazás-találkozó részletei

Fontos tudnivalók

 • időpont: 2019. május 25. (szombat), délelőtt 11-től kb. este 6-7-ig
 • helyszín: Budapest, XIV. kerület, Thököly út (pontos cím a jelentkezés visszaigazoló e-mailben lesz, a Thököly út és  a Cházár András utca kereszteződésétől nem messze található)
 • megközelítés:
  • A Deák téri metróállomástól: piros metróval a Keleti pályaudvarig (az Örs vezér tere irányába kell menni), onnan a következő buszok valamelyikével a Cházár András utcáig kell menni: 5, 7, 110 vagy 112.
  • A Déli pályaudvartól: piros metróval a Keleti pályaudvarig (az Örs vezér tere irányába kell menni), onnan a következő buszok valamelyikével a Cházár András utcáig kell menni: 5, 7, 110 vagy 112.
  • A Keleti pályaudvartól: a következő buszok valamelyikével a Cházár András utcáig kell menni: 5, 7, 110 vagy 112.
  • A Nyugati pályaudvartól: 4-6-os villamossal a Blaha Luzja térig, onnan a következő buszok valamelyikével a Cházár András utcáig kell menni: 5, 7, 110 vagy 112.
  • A Népligeti buszpályaudvartól: 1-es villamossal Zugló vasútállomásig, onnan az 5-ös vagy 7-es busszal a Cházár András utcáig kell menni.
  • A Google Maps segítségével bárki könnyen megtervezheti a helyszín megközelítését.
 • enni-, innivalók: Hozz magaddal kis nassolnivalót (a legjobb a saját készítésű finomság, de persze az sem baj, ha bolti), illetve innivalót. A rendezvény helyszínén ételt, italt nem lehet beszerezni. Evőeszköz, tányér, pohár, szalvéta lesz, azt nem kell hoznod. Úgy kell elképzelni az egészet, mint egy házibuli, ahol mindenki megvendégeli a többieket a saját készítésű vagy beszerzésű enni-, innivalóval. 😉
 • belépődíj: 1000 Ft, a terembérletre. Mint mindig, most se riasszon el a belépő. Ha csak a belépő árán múlik a részvételed, szólj és megoldjuk.

Bárki részt vehet az összejövetelen, ne tartson vissza az, hogy eddig még nem voltál ilyen rendezvényen! Ez rendszeresen visszatérő kérdés, nyugodtan gyere el akkor is, ha ez az első Váratlan utazás-találkozód!

FONTOS változás! A belépődíjat előre kell kifizetni a találkozóra jelentkezéskor bankkártyás vásárlással online. A találkozóra jelentkezés csak a belépő kifizetésével lesz véglegesítve.

Minden rendezvény esetén (mozi, színház, koncert) a belépőjegyet előre szokás fizetni. Korábban elegendő volt a helyszínen, de ebből több probléma is adódott. Kényelmesebb, egyszerűbb mind a szervezőnek, mind a résztvevőknek, ha nem kell a helyszínen vacakolni a belépővel.

Mi történik akkor, ha kifizetem a belépőt és végül mégsem tudok elmenni?2019-04-28T19:36:31+02:00

Sajnos ez esetben nem áll módomban visszaadni a pénzed. Ahogy bármilyen színház, koncert esetében előre kell megvenned a jegyet és ha mégsem tudsz elmenni a rendezvényre, akkor vagy eladod a jegyet vagy elbuktad az árát, így a találkozó esetében is hasonló a helyzet. Terembérletet kell fizetnem, egyéb költségeim vannak (kivetítő, marketing stb.), ezeket fedezi a belépő. Ezek a költségek nekem akkor is megmaradnak, ha te az utolsó pillanatban úgy döntesz, mégsem veszel részt.

Bár 1000 Ft is számít, azért nem egy több ezer forintos koncertbelépőről beszélünk. Ha Te nem jössz el, elbuksz 1000 Ft-ot. Ha viszont nincs előre kifizetve a belépő és 20 ember gondolja meg magát az utolsó pillanatban, én 20 ezer Ft-tal vagyok hátrébb. Sajnos az utóbbi években minden ilyen rendezvény kicsit veszteséges volt nekem, mivel az előzetes ígérethez képest végül kevesebben vettek rajta részt. Ilyenkor nekem kellett kipótolnom a terembérlet árát.

El tudom adni a belépőmet valaki másnak?2019-04-28T01:04:12+02:00

A belépő névre szól (ez gyakorlatilag a vásárlást visszaigazoló e-mail), de ha nem tudsz eljönni és találsz valakit, aki helyetted eljön és kifizeti neked a belépő árát, akkor írj egy e-mailt és megoldjuk, hogy ő tudjon helyetted bejutni.

Nem szeretek bankkártyával fizetni, nem biztonságos.2019-05-01T20:40:57+02:00

A bankkártyás vásárlás a tévhitekkel ellentétben a legbiztonságosabb fizetési mód. Én nem férek hozzá a kártyaadataidhoz, csak az OTP látja azokat, mivel a fizetés az OTP Bank Simple rendszerén keresztül zajlik. A böngésződ át lesz irányítva a bank oldalára, és csak a banknak kell megadnod a kártyád adatait.

Mondhatod, hogy semmilyen weboldalon nem szoktad megadni a kártyád adatait, mert mi van, ha valami kamu oldalról van szó és ellopják az adataidat. Az OTP Bank az egyik legnagyobb magyar bank. Nem egy ismeretlen bankhoz irányítalak át, hanem egy nagy bank oldalán kell fizetned.

Ez a weboldal sem kamu, nem egy ismeretlen ember vagyok, aki a előjött a semmiből. 20 éve foglalkozom a Váratlan utazással, árultam a sorozat első évadát DVD-n, épp egy könyv kiadásán dolgozom, ami a sorozat hátteréről szól. Eszemben sincs visszaélni a 20 év alatt felépített bizalommal és pár ezer forintért kockáztatni bármit is. Vagyis nem áll szándékomban a találkozóra belépőt fizetők pénzével meglépni. Illetve kamu fizetős oldalakra sem fogom őket irányítani.

Online bankkártyás vásárlások esetében létezik egy úgynevezett chargeback, azaz visszahívási lehetőség minden banknál. Ez annyit takar, hogy ha bármilyen illetéktelennek tűnő tranzakciót észrevesz a vásárló, akkor kérheti a visszahívását az összegnek. Vagyis, ha például én a jegy áránál többet vonnék a kártyádról vagy esetleg nem rendezném meg a találkozót, reklamálhatsz a bankodnál. A bank kivizsgálja a panaszt és ha jogos, kamatostul adja vissza a pénzed. Banki átutalásnál ilyen lehetőség nincs, ott ki vagy szolgáltatva a kereskedőnek, rajta múlik, hogy probléma esetén az elutalt összeget visszautalja vagy sem.

Semmi okod arra, hogy ne használd a bankkártyád, nyugodtan fizesd ki vele a találkozó belépőjét.

Inkább átutalással fizetném a jegy árát vagy majd odaadom készpénzben.2019-04-22T18:34:23+02:00

Nincs lehetőség sajnos átutalásra vagy készpénzes fizetésre. A találkozó szervezése mellett macerás az utalásokat nézni, illetve a helyszínen sem szeretnék a pénzzel vacakolni. Ha nincs online fizetésre alkalmas bankkártyád, kérd meg egy barátodat, ismerősödet, hogy segítsen!

Mi lesz a pénzemmel, ha elmarad a találkozó?2019-04-22T18:41:00+02:00

Nem maradt még el találkozó (egyszer kellett át tenni másik napra), de ha valamiért meghiúsulna az összejövetel, akkor természetesen visszatérítem a belépő árát.

Most csak jelentkeznék e-mailban, majd a találkozó előtt kifizetem a belépőt.2019-04-22T18:44:09+02:00

Sajnos erre nincs mód. Jelentkezni online lehet és csak akkor érvényes a jelentkezésed, ha a belépőt is kifizetted. A helyszín befogadóképessége véges, ha megtelt a terem, le fogom zárni a jelentkezési lehetőséget. Az előző találkozón akkora jelentkezés volt, hogy egy nagyobb termet kellett néznem. Itt most erre nem lesz lehetőség. Tehát ha részt szeretnél venni, jelentkezz minél előbb!

Többen mennénk, mindenki külön fizessen?2019-04-28T13:07:19+02:00

Jó ötlet, hogy nem egyedül jössz! Nem szükséges egyesével jelentkezni és fizetni. Elég, ha egy ember regisztrál a csapat vagy kettőtök nevében. A jelentkezési űrlapon ki lehet választani több jegyet is, illetve kérlek, add majd meg a többiek nevét is az űrlap megfelelő mezőjében.

Egyéb kérdésem van, hogy tudlak megkérdezni?2019-04-22T21:10:46+02:00

Kapcsolat oldalon keresztül tudsz nekem üzenni.

A találkozó menete, programja

A program 11 órakor kezdődik, kérlek, érkezz időben! Inkább gyere előbb, 10:30-tól már nyitva lesz a terem. A találkozó megnyitása és az üdvözlés után terveim szerint egy kötetlen beszélgetős, fényképes prezentációt tartok egyrészt a korábbi utazásaimról, másrészt az idén áprilisi utamról. A prezentáció alatt is lesz szünet, esetleg szünetek, amikor lehet enni, inni, beszélgetni, illetve a prezentáció után is lesz mód beszélgetésre, akár valami közös játékra is. A pontos program még kidolgozás alatt áll, de az biztos, hogy nem fogunk unatkozni – azt sosem szoktunk.

Kanadából hoztam némi juharszirupos finomságot, az összejövetelre viszek kóstolót.

Ahogy a találkozó ideje érkezik, fogok küldeni e-mailben frissítéseket, ha újabb program jut eszembe, illetve ahogy a visszajelzések alapján igény érkezik.

Kérdések és válaszok

Még sosem voltam ilyen összejövetelen, hogy zajlik egy ilyen találkozó?2019-04-28T01:11:34+02:00

A 2018 novemberi találkozó előtt írtam egy blogposztot a találkozókról, javaslom olvasd el. Itt találhatod.

A másik lehetőség, hogy a korábbi találkozók képeit nézed meg az Avonlea.hu oldalon.

Korábban az Avonlea.hu oldalon szervezted a találkozókat, most miért ezen az oldalon szervezed?2019-04-22T18:50:17+02:00

Az Avonlea.hu sajnos nagyon régi technológiát használ, nem mobilbarát a weboldal. Emiatt úgy döntöttem, hogy inkább a cégem, az Avonlea Média weboldalát használom a találkozó szervezésére. A sorozattal kapcsolatos blognak is egyelőre ez az oldal ad otthont. A találkozóról készült beszámoló és képek az Avonlea.hu-ra is fel fognak kerülni.

Illetve az online fizetés miatt valójában az egyszemélyes kft-m, az Avonlea Média Kft. szervezi az összejövetelt. Már csak emiatt is szerencsésebb a jelentkezési oldalt ezen a weboldalon megvalósítani.

Érdekel a találkozó, szeretnék jelentkezni.2019-04-22T20:39:07+02:00

A lenti űrlap segítségével tudod elindítani a jelentkezési folyamatot. Add meg a keresztneved és az e-mail-címed, majd kattints a piros gombra! Kattintás után, a következő oldalon tudod folytatni a jelentkezési folyamatot a belépő kifizetésével.

Akkor most hol is lesz pontosan?2019-04-22T20:29:05+02:00

A találkozó helyszínének pontos címét a jelentkezés utáni visszaigazoló e-mailben küldöm ki. Budapesten, a XIV. kerületben a Thököly úton található a helyszín. A Thököly út és Cházár András utca kereszteződésétől nem messze.

Egyéb kérdésem van, hogy tudlak megkérdezni?2019-04-22T21:10:46+02:00

Kapcsolat oldalon keresztül tudsz nekem üzenni.

Jelentkezés a Váratlan utazás-találkozóra

Az űrlap kitöltésével és a piros gombra kattintással indítsd el a jelentkezési folyamatot!

Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Jelen regisztrációs űrlap kitöltésével kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy a fent megadott személyes adataimat az Avonlea Média Kft., mint adatkezelő kezelje a hozzájárulásom visszavonásáig abból a célból, hogy számomra Kozák Zsolt a Váratlan utazás-találkozóval kapcsolatos híreket, információkat küldjön. A gombra kattintással megerősítem, hogy az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom.