Váratlan utazás-találkozó2019-09-19T19:04:02+02:00

Kozák Zsolt, az Avonlea.hu és az Avonlea Média Kft. bemutatja:

ISMÉT VÁRATLAN UTAZÁS-TALÁLKOZÓ

November 2-án, szombaton újból megrendezésre kerül a sorozat magyar rajongóinak nagy sikerű összejövetele, a VU-találkozó, ahol hozzád hasonló magyar rajongókkal találkozhatsz, beszélgethetsz.

A rendezvény díszvendége a sorozat gyönyörű zenéjét komponáló John Welsman kanadai zeneszerző.

Nem tudsz kivel beszélgetni a Váratlan utazásról, mert a környezeted nem ismeri a sorozatot? Nem is gondolnád, mennyien szeretik és milyen óriási rajongótábora van a sorozatnak! Az összejövetelen olyan emberekkel találkozhatsz és beszélgethetsz, akik hozzád hasonlóan nagy rajongói a sorozatnak.

Fejből tudod az epizódok címeit, idézni tudod Felix vagy Felicity aranyköpéseit, de jó lenne még többet megtudni a sorozatról? Kíváncsi vagy kulisszák mögötti videókra? Gyere el és nézz meg velünk néhány érdekes videót!

Magával ragadott a sorozat gyönyörű zenéje? Kíváncsi vagy, hogyan készül zene egy filmsorozathoz? A rendezvény díszvendége, a Váratlan utazás zenéjéért 4 Gemini-díjat nyert kanadai zeneszerző, John Welsman, aki egy prezentációt tart a zeneszerzésről, betekintést enged a sorozat kulisszái mögé.

Kozák Zsolt, az Avonlea.hu és az Avonlea Média Kft. bemutatja:

ISMÉT VÁRATLAN UTAZÁS-TALÁLKOZÓ

November 2-án, szombaton újból megrendezésre kerül a sorozat magyar rajongóinak nagy sikerű összejövetele, a VU-találkozó, ahol hozzád hasonló magyar rajongókkal találkozhatsz, beszélgethetsz.

A rendezvény díszvendége a sorozat gyönyörű zenéjét komponáló John Welsman kanadai zeneszerző.

1. Imádod a Váratlan utazást, de egyedül vagy ezzel a rajongásoddal?

Nem tudsz kivel beszélgetni a Váratlan utazásról, mert a környezeted nem ismeri a sorozatot? Nem is gondolnád, mennyien szeretik és milyen óriási rajongótábora van a sorozatnak! Szeretnél más rajongókkal megismerkedni, beszélgetni? Neten, Facebookon vannak már VU-s ismerőseid, de szeretnél velük a való életben is találkozni? A Váratlan utazás-találkozó neked lett kitalálva! Az összejövetelen olyan emberekkel találkozhatsz és beszélgethetsz, akik hozzád hasonlóan nagy rajongói a sorozatnak.

Sara, Felix, Andrew és Felicity mosolyognak egymásba karolva

2. Mindened a Váratlan utazás, szeretnél még többet megtudni róla?

Fejből tudod az epizódok címeit, idézni tudod Felix vagy Felicity aranyköpéseit, de jó lenne még többet megtudni a sorozatról? Kíváncsi vagy kulisszák mögötti videókra? Gyere el és nézz meg velünk néhány érdekes videót! Az összejövetel első felében filmvetítés lesz. A kanadai DVD-kiadásokon megjelent extra videókat fogjuk megnézni magyar felirattal. A kulisszák mögötti videók igazi csemegének számítanak. Néhányat a Youtube-on megtalálhatsz, de most magyar felirattal lesz lehetőséged megnézni a videókat.

3. Magával ragadott a sorozat gyönyörű zenéje?

Elvarázsolt a sorozat zenéje? Csengőhangnak raktad be a Váratlan utazás legszebb dallamait? Kíváncsi vagy, hogyan készül zene egy filmsorozathoz? A VU-találkozók életében először a rendezvény díszvendége, a sorozat zenéjéért 4 Gemini-díjat nyert kanadai zeneszerző, John Welsman. John egy prezentációt tart a zeneszerzésről, természetesen a Váratlan utazás zenéjével a fókuszban. Lehetőséged nyílik egy kicsit betekintést a sorozat kulisszái mögé. Olyan lehetőség ez, ami talán utoljára adatik meg az ilyen összejövetelek életében.

John Welsman a 2005-ös AvConon

Ki az a Kozák Zsolt, aki ezt a találkozót szervezi?

Kozák Zsolt portré

Kozák Zsolt vagyok, több mint 20 éve a Váratlan utazás nagy rajongója. Én készítem és üzemeltetem az Avonlea.hu oldalt, a sorozat egyik legnagyobb, magyar nyelvű rajongói weboldalát. Továbbá én vagyok az adminisztrátora a közel 20 ezer követővel rendelkező Váratlan utazás Facebook-oldalnak és az 1000 tagot számláló Váratlan utazás-rajongók Facebook-csoportnak.

Abban segítek a sorozat magyar rajongóinak, hogy minél többet megtudjanak kedvenc filmsorozatukról, annak hátteréről. Több mint 20 éve foglalkozom a témával. Megismertem színészeket, jártam forgatási helyszíneken, ismerem a sorozatot készítő céget, a Sullivan Entertainmentet és annak tulajdonosát, Kevin Sullivant. Részt vettem nemzetközi rajongói találkozók szervezésében, illetve rendszeresen szervezek Magyarországon rajongói találkozókat. Az elmúlt 17 év alatt közel 30 összejövetelt szerveztem a rajongóknak. A Váratlan utazással kapcsolatban nem csak magyar, de nemzetközi szinten is olyan tapasztalatra tettem szert, mellyel nagyon kevesen rendelkeznek.

Kicsoda John Welsman zeneszerző?

John Welsman kanadai zeneszerző komponálta közel 60 Váratlan utazás-epizód zenéjét. Tízszer jelölték Gemini-díjra, 1990-ben, 1992-ben, 1995-ben és 1996-ban meg is nyerte a Geminit a Váratlan utazással a legjobb sorozatzene kategóriában.

Leghíresebb tételei a King család tétele (King Family Theme), a Mesélő Lány-tétel (The Story Girl Theme), ami Sara Stanley-ről szól, Jasper Dale, az öreg Lady Lloyd és Peg Bowen tételei. Az ő nevéhez fűződik Gus Pike, Crane kapitány, sőt Clive Pettibone saját zenéje is. John a Váratlan utazás mellett számos filmnek, sorozatnak, dokumentumfilmnek szerezte még a zenéjét.

John Welsman három alkalommal volt a vendége a nemzetközi összejöveteleknek, az Avonlea Conventionöknek. A zeneszerző számos filmben dolgozott együtt Kevin Sullivannel, akivel egy osztályba járt középiskolában.

John Welsman 2015. óta a Kanadai Filmzeneszerzők Egyesületének elnöke.

John Welsman zeneszerző portré

Milyenek voltak a korábbi találkozók?

Összesen 22 Váratlan utazás-találkozót szerveztem korábban, illetve 8 alkalommal ún. VU-maratonok során néztük közösen a sorozat epizódjait. 2009-ben az egyik találkozón személyesen Kevin Sullivan volt a vendégünk. 2012-ben a 19. találkozón a sorozatot szinkronizáló színészek, Gerő Gábor (Felix King), Menszátor Magdolna (Janet King), Minárovits Péter (Gus Pike) és Szersén Gyula (Alec King) voltak a vendégeink. 5 év után 2018 novemberében tartottunk egy újabb összejövetelt, amin 75 ember vett részt. Óriási siker volt! 2019. május 25-én pedig egy prezentációt tartottam a tavaszi kanadai utazásomról, amikor is több forgatási helyszínt látogattam meg. Ezen az összejövetelen is közel 50 ember vett részt.

Rajongók a Váratlan utazás-találkozón

Néhány résztvevő véleménye olvasható alább a legutóbbi két összejövetelről.

„Nagyon professzionálisan megszervezted ezt a találkozót, nagyon tetszett, hogy volt az egésznek kerete és nagyon sok érdekes információval gazdagodtunk, nem beszélve a sok kedves emberről akit megismertünk. Köszönjük és reméljük hogy a jövőben is lesz hasonlóban részünk.” — András

„Köszönünk neked mindent, a szervezést, a helyszínt, a sok-sok gyönyörű képet, a beszámolókat az utazásaidról, a rengeteg fizikai és szellemi befektetést, és várjuk a folytatást és a könyvedet. Nagyon jól éreztük magunkat a lányaimmal, és remélem, hogy találkozunk legközelebb is!” — Gyöngyi

„Nagyon köszönöm, hihetetlen élmény volt a találkozó. :-)” — Mariann

„Ez volt az első találkozó, amin részt vettem, nem voltak elvárásaim, egyszerűen csak azért mentem, hogy jól érezzem magam olyan emberekkel, akikkel van egy közös érdeklődési pontunk. Nem csalódtam. Miskolcról utaztam fel egyedül, és mivel korán megérkeztem még picit a székek pakolásban is tudtam segíteni. Szinte rögtön beszélgetni kezdtem egy kedves lánnyal, Bogival, máris nem éreztem azt, hogy egyedül vagyok, nem ismerek senkit. A Te élménybeszámolód is lenyűgöző volt, remélem nem haragszol, ha azt mondom, kicsit irigy vagyok. Majdnem végig maradtam, élveztem minden percét. Csodálatos, ahogy életben tartod a sorozatot!” — Orsi

„Tényleg szuper volt a találkozó. Már nagyon vártam, hogy részt vehessek. Rengeteget dolgozom én is, így egy üdítő színfolt volt számomra ebben a rohanó világban ez a nap. Rengeteg energiát fektettél a találkozóba. Nagyon klasszul összeszedted a dolgokat! Fantasztikus volt a hangulat. Gyönyörű helyeken jártál! És… köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk.” — Bogi

Nézd meg a legutóbbi összejövetel hangulatvideóját!

A Váratlan utazás-találkozó részletei

Fontos tudnivalók

 • időpont: 2019. november 2. (szombat), déltől kb. este 6-7-ig
 • helyszín: Budapest, XIV. kerület, Thököly út (pontos cím a jelentkezés visszaigazoló e-mailben lesz, a Thököly út és  a Cházár András utca kereszteződésétől nem messze található)
 • megközelítés:
  • A Deák téri metróállomástól: piros metróval a Keleti pályaudvarig (az Örs vezér tere irányába kell menni), onnan a következő buszok valamelyikével a Cházár András utcáig kell menni: 5, 7, 110 vagy 112.
  • A Déli pályaudvartól: piros metróval a Keleti pályaudvarig (az Örs vezér tere irányába kell menni), onnan a következő buszok valamelyikével a Cházár András utcáig kell menni: 5, 7, 110 vagy 112.
  • A Keleti pályaudvartól: a következő buszok valamelyikével a Cházár András utcáig kell menni: 5, 7, 110 vagy 112.
  • A Nyugati pályaudvartól: 4-6-os villamossal a Blaha Luzja térig, onnan a következő buszok valamelyikével a Cházár András utcáig kell menni: 5, 7, 110 vagy 112.
  • A Népligeti buszpályaudvartól: 1-es villamossal Zugló vasútállomásig, onnan az 5-ös vagy 7-es busszal a Cházár András utcáig kell menni.
  • A Google Maps segítségével bárki könnyen megtervezheti a helyszín megközelítését.
 • enni-, innivalók: A korábbi összejövetelekkel ellentétben most nem lesz közös evés-ivás, mivel a terembe nem lehet bevinni étel-italt. Kérlek, étkezz bőségesen az összejövetel előtt, esetleg hozz magaddal kisebb falatkákat, pl. kis csomag csokit, esetleg kisebb méretű szendvicset. Gondoskodj innivalóról is. Kérlek, az enni-, innivalót a termen kívül, az előtérben fogyaszd el!
 • belépődíj: 2490 Ft, a terembérletre. Figyelem! Szeptember 22-e éjfélig a belépőjegy korán kelő kedvezménnyel csak 1490 Ft! Mint mindig, most se riasszon el a belépő. Ha csak a belépő árán múlik a részvételed, szólj és megoldjuk.

Bárki részt vehet az összejövetelen, ne tartson vissza az, hogy eddig még nem voltál ilyen rendezvényen! Ez rendszeresen visszatérő kérdés, nyugodtan gyere el akkor is, ha ez az első Váratlan utazás-találkozód!

A találkozó menete, programja

Az összejövetel délben kezdődik. 11 órától már nyitva lesz a terem. Kötetlen beszélgetéssel, ismerkedéssel kezdünk, majd délután 1 óra körül fog kezdődni a kulisszák mögötti videók vetítése. Terv szerint olyan 40-50 percnyi videót nézünk meg, az pont elég, még nem alszik be a közönség. Délután 2 órától ismét kötetlen beszélgetés lesz.

A rendezvény vendége, John Welsman délután 3 órakor érkezik. Egy maximum 1 órás prezentációt fog tartani a zeneszerzésről természetesen a Váratlan utazás zenéjével a fókuszban. A prezentáció után lehet kérdezni, majd fényképezkedni is lehet vele. FONTOS! Tolmács lesz a rendezvényen, John teljes előadása magyarra lesz fordítva, illetve a kérdezős részben és a fényképezkedésnél is segít tolmács.

Tervek szerint a rendezvénynek este 6 körül lesz vége.

Ahogy a találkozó ideje érkezik, fogok küldeni e-mailben frissítéseket, ha újabb program jut eszembe, illetve ahogy a visszajelzések alapján igény érkezik.

Kérdések és válaszok

Miért pont Halottak napján van a találkozó?2019-09-14T20:16:51+02:00

Tudom, hogy nem a legideálisabb az időpont, de sajnos csak így ért rá John Welsman, csak ez a hétvége jó neki.

Még sosem voltam ilyen összejövetelen, hogy zajlik egy ilyen találkozó?2019-04-28T01:11:34+02:00

A 2018 novemberi találkozó előtt írtam egy blogposztot a találkozókról, javaslom olvasd el. Itt találhatod.

A másik lehetőség, hogy a korábbi találkozók képeit nézed meg az Avonlea.hu oldalon.

Korábban az Avonlea.hu oldalon szervezted a találkozókat, most miért ezen az oldalon szervezed?2019-04-22T18:50:17+02:00

Az Avonlea.hu sajnos nagyon régi technológiát használ, nem mobilbarát a weboldal. Emiatt úgy döntöttem, hogy inkább a cégem, az Avonlea Média weboldalát használom a találkozó szervezésére. A sorozattal kapcsolatos blognak is egyelőre ez az oldal ad otthont. A találkozóról készült beszámoló és képek az Avonlea.hu-ra is fel fognak kerülni.

Illetve az online fizetés miatt valójában az egyszemélyes kft-m, az Avonlea Média Kft. szervezi az összejövetelt. Már csak emiatt is szerencsésebb a jelentkezési oldalt ezen a weboldalon megvalósítani.

Érdekel a találkozó, szeretnék jelentkezni.2019-04-22T20:39:07+02:00

A lenti űrlap segítségével tudod elindítani a jelentkezési folyamatot. Add meg a keresztneved és az e-mail-címed, majd kattints a piros gombra! Kattintás után, a következő oldalon tudod folytatni a jelentkezési folyamatot a belépő kifizetésével.

Akkor most hol is lesz pontosan?2019-04-22T20:29:05+02:00

A találkozó helyszínének pontos címét a jelentkezés utáni visszaigazoló e-mailben küldöm ki. Budapesten, a XIV. kerületben a Thököly úton található a helyszín. A Thököly út és Cházár András utca kereszteződésétől nem messze.

Egyéb kérdésem van, hogy tudlak megkérdezni?2019-04-22T21:10:46+02:00

Kapcsolat oldalon keresztül tudsz nekem üzenni.

FONTOS változás! A belépődíjat előre kell kifizetni a találkozóra jelentkezéskor bankkártyás vásárlással online vagy banki utalással. A találkozóra jelentkezés csak a belépő kifizetésével lesz véglegesítve.

Figyelem! Szeptember 22-e éjfélig a belépőjegy korán kelő kedvezménnyel csak 1490 Ft! Rendeld meg még ma a jegyet olcsóbban!

Minden rendezvény esetén (mozi, színház, koncert) a belépőjegyet előre szokás fizetni. Korábban elegendő volt a helyszínen, de ebből több probléma is adódott. Kényelmesebb, egyszerűbb mind a szervezőnek, mind a résztvevőknek, ha nem kell a helyszínen vacakolni a belépővel.

Mi történik akkor, ha kifizetem a belépőt és végül mégsem tudok elmenni?2019-09-14T14:20:54+02:00

Sajnos ez esetben nem áll módomban visszaadni a pénzed. Ahogy bármilyen színház, koncert esetében előre kell megvenned a jegyet és ha mégsem tudsz elmenni a rendezvényre, akkor vagy eladod a jegyet vagy elbuktad az árát, így a találkozó esetében is hasonló a helyzet. Terembérletet kell fizetnem, egyéb költségeim vannak (kivetítő, marketing stb.), ezeket fedezi a belépő. Ezek a költségek nekem akkor is megmaradnak, ha te az utolsó pillanatban úgy döntesz, mégsem veszel részt.

El tudom adni a belépőmet valaki másnak?2019-04-28T01:04:12+02:00

A belépő névre szól (ez gyakorlatilag a vásárlást visszaigazoló e-mail), de ha nem tudsz eljönni és találsz valakit, aki helyetted eljön és kifizeti neked a belépő árát, akkor írj egy e-mailt és megoldjuk, hogy ő tudjon helyetted bejutni.

Nem szeretek bankkártyával fizetni, nem biztonságos.2019-05-01T20:40:57+02:00

A bankkártyás vásárlás a tévhitekkel ellentétben a legbiztonságosabb fizetési mód. Én nem férek hozzá a kártyaadataidhoz, csak az OTP látja azokat, mivel a fizetés az OTP Bank Simple rendszerén keresztül zajlik. A böngésződ át lesz irányítva a bank oldalára, és csak a banknak kell megadnod a kártyád adatait.

Mondhatod, hogy semmilyen weboldalon nem szoktad megadni a kártyád adatait, mert mi van, ha valami kamu oldalról van szó és ellopják az adataidat. Az OTP Bank az egyik legnagyobb magyar bank. Nem egy ismeretlen bankhoz irányítalak át, hanem egy nagy bank oldalán kell fizetned.

Ez a weboldal sem kamu, nem egy ismeretlen ember vagyok, aki a előjött a semmiből. 20 éve foglalkozom a Váratlan utazással, árultam a sorozat első évadát DVD-n, épp egy könyv kiadásán dolgozom, ami a sorozat hátteréről szól. Eszemben sincs visszaélni a 20 év alatt felépített bizalommal és pár ezer forintért kockáztatni bármit is. Vagyis nem áll szándékomban a találkozóra belépőt fizetők pénzével meglépni. Illetve kamu fizetős oldalakra sem fogom őket irányítani.

Online bankkártyás vásárlások esetében létezik egy úgynevezett chargeback, azaz visszahívási lehetőség minden banknál. Ez annyit takar, hogy ha bármilyen illetéktelennek tűnő tranzakciót észrevesz a vásárló, akkor kérheti a visszahívását az összegnek. Vagyis, ha például én a jegy áránál többet vonnék a kártyádról vagy esetleg nem rendezném meg a találkozót, reklamálhatsz a bankodnál. A bank kivizsgálja a panaszt és ha jogos, kamatostul adja vissza a pénzed. Banki átutalásnál ilyen lehetőség nincs, ott ki vagy szolgáltatva a kereskedőnek, rajta múlik, hogy probléma esetén az elutalt összeget visszautalja vagy sem.

Semmi okod arra, hogy ne használd a bankkártyád, nyugodtan fizesd ki vele a találkozó belépőjét.

Inkább átutalással fizetném a jegy árát.2019-09-14T14:23:19+02:00

Banki átutalásra is van lehetőséged. Csak arra figyelj, hogy ne felejtsd el az utalást. :)

Inkább készpénzben fizetném a belépőt a helyszínen.2019-09-14T14:25:37+02:00

Sajnos nincs lehetőség készpénzes fizetésre. A helyszínen nem szeretnék a pénzzel vacakolni. Ha nincs online fizetésre alkalmas bankkártyád, utald át banki utalással, esetleg kérd meg egy barátodat, ismerősödet, hogy segítsen!

Mi lesz a pénzemmel, ha elmarad a találkozó?2019-04-22T18:41:00+02:00

Nem maradt még el találkozó (egyszer kellett át tenni másik napra), de ha valamiért meghiúsulna az összejövetel, akkor természetesen visszatérítem a belépő árát.

Most csak jelentkeznék e-mailban, majd a találkozó előtt kifizetem a belépőt.2019-04-22T18:44:09+02:00

Sajnos erre nincs mód. Jelentkezni online lehet és csak akkor érvényes a jelentkezésed, ha a belépőt is kifizetted. A helyszín befogadóképessége véges, ha megtelt a terem, le fogom zárni a jelentkezési lehetőséget. Az előző találkozón akkora jelentkezés volt, hogy egy nagyobb termet kellett néznem. Itt most erre nem lesz lehetőség. Tehát ha részt szeretnél venni, jelentkezz minél előbb!

Többen mennénk, mindenki külön fizessen?2019-04-28T13:07:19+02:00

Jó ötlet, hogy nem egyedül jössz! Nem szükséges egyesével jelentkezni és fizetni. Elég, ha egy ember regisztrál a csapat vagy kettőtök nevében. A jelentkezési űrlapon ki lehet választani több jegyet is, illetve kérlek, add majd meg a többiek nevét is az űrlap megfelelő mezőjében.

Egyéb kérdésem van, hogy tudlak megkérdezni?2019-04-22T21:10:46+02:00

Kapcsolat oldalon keresztül tudsz nekem üzenni.

Jelentkezés a Váratlan utazás-találkozóra

Az űrlap kitöltésével és a piros gombra kattintással indítsd el a jelentkezési folyamatot!

Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Jelen regisztrációs űrlap kitöltésével kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy a fent megadott személyes adataimat az Avonlea Média Kft., mint adatkezelő kezelje a hozzájárulásom visszavonásáig abból a célból, hogy számomra Kozák Zsolt a Váratlan utazás-találkozóval kapcsolatos híreket, információkat küldjön. A gombra kattintással megerősítem, hogy az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom.