25. Váratlan utazás-találkozó2022-08-04T08:28:23+02:00

Kozák Zsolt, az Avonlea.hu és az Avonlea Média Kft. bemutatja:

ISMÉT VÁRATLAN UTAZÁS-TALÁLKOZÓ

Szeptember 17-én, szombaton újból megrendezésre kerül a sorozat magyar rajongóinak nagy sikerű összejövetele, a VU-találkozó, ahol hozzád hasonló magyar rajongókkal találkozhatsz, beszélgethetsz.

Nem tudsz kivel beszélgetni a Váratlan utazásról, mert a környezeted nem ismeri a sorozatot? Nem is gondolnád, mennyien szeretik és milyen óriási rajongótábora van a sorozatnak! Az összejövetelen olyan emberekkel találkozhatsz és beszélgethetsz, akik hozzád hasonlóan nagy rajongói a Váratlan utazásnak.

Érdekelnek a sorozat különlegességes, kulisszák mögötti videói? A találkozón több kisfilmet is meg fogunk együtt nézni.

Kozák Zsolt, az Avonlea.hu és az Avonlea Média Kft. bemutatja:

ISMÉT VÁRATLAN UTAZÁS-TALÁLKOZÓ

Szeptember 17-én, szombaton újból megrendezésre kerül a sorozat magyar rajongóinak nagy sikerű összejövetele, a VU-találkozó, ahol hozzád hasonló magyar rajongókkal találkozhatsz, beszélgethetsz.

Imádod a Váratlan utazást, de egyedül vagy ezzel a rajongásoddal?

Nem tudsz kivel beszélgetni a Váratlan utazásról, mert a környezeted nem ismeri a sorozatot? Nem is gondolnád, mennyien szeretik és milyen óriási rajongótábora van a sorozatnak!

Szeretnél más rajongókkal megismerkedni, beszélgetni? Neten, Facebookon vannak már VU-s ismerőseid, de szeretnél velük a való életben is találkozni? A Váratlan utazás-találkozó neked lett kitalálva! Az összejövetelen olyan emberekkel találkozhatsz és beszélgethetsz, akik hozzád hasonlóan nagy rajongói a sorozatnak, a kornak, annak a békebeli világnak, esetleg az akkori ruháknak.

Sara, Felix, Andrew és Felicity mosolyognak egymásba karolva

Érdekelnek a sorozat különlegességes, kulisszák mögötti videói?

Az összejövetelen több kisfilmet is meg fogunk együtt nézni, ami a Váratlan utazás hátteréről, kulisszatitkairól szól. A filmek magyar felirattal vannak ellátva. (A találkozó alapvetően a VU-ra van kihegyezve, de ha van rá idő és igény, lehet, hogy 1-2 annás kisfilmet is meg tudunk nézni.)

Látkép Avonlea városáról

Szeretnél egy pár órára kiszakadni a való világból és elmerülni Avonlea világában?

Lehet, nem hoz lázba, hogy új barátságokat köthetsz, de egy kicsit szeretnél kiszakadni a való élet szürke napjaiból, egy kicsit elmerülnél Avonlea világában. Szeretnél visszarepülni pár óra erejéig a gyerekkorodba és szívesen nosztalgiáznál a Váratlan utazás segítségével? Gyere el a találkozóra, és kapcsolj ki egy szombati nap erejéig!

Látkép Avonlea városáról

Ki az a Kozák Zsolt, aki ezt a találkozót szervezi?

Kozák Zsolt portré

Kozák Zsolt vagyok, több mint 25 éve a Váratlan utazás nagy rajongója. Én készítem és üzemeltetem az Avonlea.hu oldalt, a sorozat egyik legnagyobb, magyar nyelvű rajongói weboldalát. Továbbá én vagyok az adminisztrátora a 22 ezer követővel rendelkező Váratlan utazás Facebook-oldalnak és a 2000 tagot számláló Váratlan utazás-rajongók Facebook-csoportnak.

Abban segítek a sorozat magyar rajongóinak, hogy minél többet megtudjanak kedvenc filmsorozatukról, annak hátteréről.

Több mint 25 éve foglalkozom a témával. Megismertem színészeket, jártam forgatási helyszíneken, ismerem a sorozatot készítő céget, a Sullivan Entertainmentet és annak tulajdonosát, Kevin Sullivant. Részt vettem nemzetközi rajongói találkozók szervezésében, illetve rendszeresen szervezek Magyarországon rajongói találkozókat. Az elmúlt 20 év alatt közel 30 összejövetelt szerveztem a rajongóknak.

A Váratlan utazással kapcsolatban nem csak magyar, de nemzetközi szinten is olyan tapasztalatra tettem szert, mellyel nagyon kevesen rendelkeznek.

Milyenek voltak a korábbi találkozók?

Összesen 24 Váratlan utazás-találkozót szerveztem korábban, illetve 8 alkalommal ún. VU-maratonok során néztük közösen a sorozat epizódjait.

2009-ben az egyik találkozón személyesen Kevin Sullivan volt a vendégünk. 2012-ben a 19. találkozón a sorozatot szinkronizáló színészek, Gerő Gábor (Felix King), Menszátor Magdolna (Janet King), Minárovits Péter (Gus Pike) és Szersén Gyula (Alec King) voltak a vendégeink.

5 év kihagyás után 2018 novemberében tartottunk egy újabb összejövetelt, amin 75 ember vett részt. Óriási siker volt!

2019. május 25-én egy prezentációt tartottam a tavaszi kanadai utazásomról, amikor is több forgatási helyszínt látogattam meg. Ezután 2019 novemberében ismét egy különleges vendége volt egy újabb találkozónak John Welsman, a sorozat zeneszerzőjének személyében. Legutóbb 2022. május 21-én szerveztem összejövetelet a magyar rajongóknak. A sorozat hátteréről tartottam több prezentációt. Több forgatási kelléket, érdekességet is meg mutatta a résztvevőknek.

Rajongók a Váratlan utazás-találkozón

Néhány résztvevő véleménye olvasható alább a legutóbbi összejövetelekről.

„Nagyon professzionálisan megszervezted ezt a találkozót, nagyon tetszett, hogy volt az egésznek kerete és nagyon sok érdekes információval gazdagodtunk, nem beszélve a sok kedves emberről akit megismertünk. Köszönjük és reméljük hogy a jövőben is lesz hasonlóban részünk.” — András

„Nagyon köszönöm, hihetetlen élmény volt a találkozó. :-)” — Mariann

„Tényleg szuper volt a találkozó. Már nagyon vártam, hogy részt vehessek. Rengeteget dolgozom én is, így egy üdítő színfolt volt számomra ebben a rohanó világban ez a nap. Rengeteg energiát fektettél a találkozóba. Nagyon klasszul összeszedted a dolgokat! Fantasztikus volt a hangulat. Gyönyörű helyeken jártál! És… köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk.” — Bogi

„Ez volt a 2. találkozóm, és végre átélhettem azt az érzést, amit a Váratlan utazás-találkozók nyújtanak: több rajongóval is megismerkedtem a nap folyamán, kötetlen beszélgetések — ezek által új barátságok születtek. Szuper volt őszinte és (a szó jó értelmében vett) “fanatikus” rajongókkal találkozni. Tényleg fantasztikus érzés! Köszönöm Zsolt!” — Bernadett

„Érdekes volt a találkozó, sok új dolgot tudtam meg a sorozatról, annak ellenére, hogy nem először vettem részt rajta. A helyszín is tökéletes volt.” — Ágnes

„Nagyon kedves, családias volt a légkör, úgy éreztem többeket már ismerek pedig igazából akkor találkoztam mindenkivel először. Érdekesek és magával ragadóak a videók, a sorozatról nem is beszélve. Külön élmény, hogy személyes tárgyakat is volt szerencsém látni amiket a filmben használtak és sok-sok fotót, emléket. Köszönöm Zsoltnak, hogy ezt elérhetővé tette a számunkra. :)” — Rita

Nézd meg a korábbi két összejövetel hangulatvideóját!

Képek a korábbi összejövetelekről

A Váratlan utazás-találkozó részletei

Fontos tudnivalók

 • időpont: 2022. szeptember 17. (szombat), délelőtt 11:00-tól kb. délután 4-ig (Facebook-esemény)
 • helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ házasságkötő terem, Budapest, X. kerület, Szent László tér 7-14.
 • megközelítés:
  • A Deák téri metróállomástól: piros metróval az Örs vezér térig, onnan a 3-as villamossal a Szent László térig (a Gubacsi út / Határ út felé kell menni)
  • A Déli pályaudvartól: piros metróval az Örs vezér térig, onnan a 3-as villamossal a Szent László térig (a Gubacsi út / Határ út felé kell menni)
  • A Keleti pályaudvartól: piros metróval az Örs vezér térig, onnan a 3-as villamossal a Szent László térig (a Gubacsi út / Határ út felé kell menni)
  • A Nyugati pályaudvartól: 4-6-os villamossal a Blaha Luzja térig, onnan a 28A villamossal a Szent László térig
  • A Népligeti buszpályaudvartól: 1-es villamossal a Kőbányai út / Könyves Kálmán körúti megállóig (a Bécsi út / Vörösvári út felé kell menni), onnan a 28A villamossal a Szent László térig
  • A Google Maps segítségével bárki könnyen megtervezheti a helyszín megközelítését.
 • enni-, innivalók: Hozz magaddal kis nassolnivalót, illetve innivalót! A rendezvény helyszínén büfé üzemel, illetve a közelben van pékség, cukrászda, de hangulatosabb együtt beszélgetve falatozni. Evőeszköz, tányér, pohár, szalvéta lesz, azt nem kell hoznod. Úgy kell elképzelni az egészet, mint egy házibulit, ahol mindenki megvendégeli a többieket a saját készítésű vagy beszerzésű enni-, innivalóval. ;) Annyi kérésem van, hogy olyan ennivalót hozz, ami kevés szemeteléssel jár, nem nagyon morzsálódik, nem folyik ki, egyszerűen fogyasztható. Hozhatsz saját készítésűt, de könnyen fogyasztható legyen! Kérlek, levest, egytálételt, alkoholt ne hozz magaddal!
 • belépődíj: 4490 Ft. Érdemes a jegyvásárlással sietni, mert nagyon fogynak a helyek!
 • Mint mindig, most se riasszon el a belépő. Ha csak a belépő árán múlik a részvételed, szólj és megoldjuk.

Bárki részt vehet az összejövetelen, ne tartson vissza az, hogy eddig még nem voltál ilyen rendezvényen! Ez rendszeresen visszatérő kérdés, nyugodtan gyere el akkor is, ha ez az első Váratlan utazás-találkozód!

A találkozó menete, programja

Az összejövetel 11:00-kor kezdődik. A terem 10:30-tól nyitva lesz, én már ott leszek.

11:00-kor fogunk kezdeni filmvetítéssel. Az a tervem, hogy megnézünk 1-2 kisfilmet, majd lehet beszélgetni. Aztán igény szerint jöhet megint 1-2 kisfilm, majd megint a beszélgetés.

A korábbi találkozókon prezentációkat tartottam a Váratlan utazásról rövidebb szünetekkel megszakítva. Ezzel a koncepcióval csak az volt a gond, hogy nekem alig jutott időm a résztvevőkkel beszélgetni. Túlságosan lekötött a szervezés. A mostani találkozó ezen a koncepción változtat gyökeresen. A jelenlegi összejövetel kifejezetten a beszélgetésről fog szólni. Viszont a hangulat oldása miatt praktikus legalább a találkozó elejére betenni egy kis „mozizást”, közös filmnézést.

Viszont az összejövetel fő célja és programja nem az, hogy egész nap csendben ülünk és VU-kisfilmeket nézünk! A mozizás csak egy kiegészítő tevékenység lesz!

Kérdések és megnyugtató válaszok a találkozóval kapcsolatban

Általános kérdések és válaszok

Még sosem voltam ilyen összejövetelen, hogy zajlik egy ilyen találkozó?2022-03-25T15:19:38+01:00

A 2018 novemberi összejövetel előtt írtam egy blogposztot a találkozókról, javaslom olvasd el. Itt találhatod.

A másik lehetőség, hogy a korábbi találkozók képeit nézed meg az Avonlea.hu oldalon.

Anne Shirley-rajongó vagyok. Nekem is érdekes lehet a találkozó?2022-07-30T10:59:31+02:00

Az összejövetel alapvetően a Váratlan utazást szerető rajongóknak szól, ők a célcsoport. Viszont a közös alapok (L. M. Montgomery művei) miatt általában erős átfedés van a VU-t szerető és az Anna-filmeket kedvelő emberek között. A kisfilmek a VU-ról fognak szólni, bár nem kizárt, hogy ha van rá idő és igény akár annás kisfilmet is megnézhetünk. Viszont ez egy beszélgetős összejövetel rajongók között. Szerintem Anna-rajongóként is jól fogod magad érezni. Adj egy esélyt és próbáld ki a VU-találkozót! Lehet, hogy új barátokra, rokonlelkekre lelsz.

Gyerekkel szeretnék menni a találkozóra. Hány éves kortól ajánlod a találkozót?2022-07-30T10:49:34+02:00

Az évek során több szülő is vett részt az összejövetelen, kisebb vagy nagyobb gyerekkel. A legfiatalabb kislány 6 éves volt, többen érkeztek 10 év körüli gyerekkel. Nem csak lányok, de fiúgyerekek is vettek már részt találkozókon.

Az egy jó kérdés, hogy egy ilyen beszélgetős összejövetel mennyire köti le egy 9-10 éves gyerek figyelmét, aki amúgy a sorozatot otthon szívesen nézi. A visszajelzések és a tapasztalatok alapján, ha a gyerek szereti a sorozatot, rajong érte, érdeklődő típus, akkor jól fogja magát érezni. Több gyereknek annyira tetszett a rendezvény, hogy több összejövetelre is eljött a szülőjével. A 6 éves kislány kifejezetten érett és érdeklődő volt, így egy több órás előadást is gond nélkül végigült.

Tehát egy 9-10 éves gyerek már nyugodtan elhozható. De mint a példa mutatja, jóval fiatalabb résztvevő is akadt már.

Korábban az Avonlea.hu oldalon szervezted a találkozókat, most miért ezen az oldalon szervezed?2019-04-22T18:50:17+02:00

Az Avonlea.hu sajnos nagyon régi technológiát használ, nem mobilbarát a weboldal. Emiatt úgy döntöttem, hogy inkább a cégem, az Avonlea Média weboldalát használom a találkozó szervezésére. A sorozattal kapcsolatos blognak is egyelőre ez az oldal ad otthont. A találkozóról készült beszámoló és képek az Avonlea.hu-ra is fel fognak kerülni.

Illetve az online fizetés miatt valójában az egyszemélyes kft-m, az Avonlea Média Kft. szervezi az összejövetelt. Már csak emiatt is szerencsésebb a jelentkezési oldalt ezen a weboldalon megvalósítani.

Érdekel a találkozó, szeretnék jelentkezni.2019-04-22T20:39:07+02:00

A lenti űrlap segítségével tudod elindítani a jelentkezési folyamatot. Add meg a keresztneved és az e-mail-címed, majd kattints a piros gombra! Kattintás után, a következő oldalon tudod folytatni a jelentkezési folyamatot a belépő kifizetésével.

Mikor kezdődik a találkozó? Mikorra lehet odamenni?2022-07-30T10:51:45+02:00

A hivatalos program 11:00-kor kezdődik a vetítéssel. Viszont a helyszín már 10:30-tól nyitva lesz, így érkezhetsz 10:30-ra is. Persze becsatlakozhatsz később is, de akkor már tartani fog a vetítés.

Egyéb kérdésem van, hogy tudlak megkérdezni?2019-04-22T21:10:46+02:00

Kapcsolat oldalon keresztül tudsz nekem üzenni.

A belépő fizetésével kapcsolatos kérdések és válaszok

Nem szeretek bankkártyával fizetni, nem biztonságos.2022-03-23T23:54:42+01:00

A bankkártyás vásárlás a tévhitekkel ellentétben a legbiztonságosabb fizetési mód. Én nem férek hozzá a kártyaadataidhoz, csak az OTP látja azokat, mivel a fizetés az OTP Bank SimplePay rendszerén keresztül zajlik. A böngésződ át lesz irányítva a bank oldalára, és csak a banknak kell megadnod a kártyád adatait.

Mondhatod, hogy semmilyen weboldalon nem szoktad megadni a kártyád adatait, mert mi van, ha valami kamu oldalról van szó és ellopják az adataidat. Az OTP Bank az egyik legnagyobb magyar bank. Nem egy ismeretlen bankhoz irányítalak át, hanem egy nagy bank oldalán kell fizetned.

Ez a weboldal sem kamu, nem egy ismeretlen ember vagyok, aki a előjött a semmiből. 25 éve foglalkozom a Váratlan utazással, árultam a sorozat első évadát DVD-n, most pedig a könyvemet árulom, találkozókat szervezek. Eszemben sincs visszaélni a 25 év alatt felépített bizalommal és pár ezer forintért kockáztatni bármit is. Vagyis nem áll szándékomban néhány ember pénzével meglépni. Illetve kamu fizetős oldalakra sem foglak irányítani.

Online bankkártyás vásárlások esetében létezik egy úgynevezett chargeback, azaz visszahívási lehetőség minden banknál. Ez annyit takar, hogy ha bármilyen illetéktelennek tűnő tranzakciót észrevesz a vásárló, akkor kérheti a visszahívását az összegnek. Vagyis, ha például én többet vonnék a kártyádról vagy esetleg nem kapnád meg a megrendelt könyvet, reklamálhatsz a bankodnál. A bank kivizsgálja a panaszt és ha jogos, kamatostul adja vissza a pénzed. Banki átutalásnál ilyen lehetőség nincs, ott ki vagy szolgáltatva a kereskedőnek, rajta múlik, hogy probléma esetén az elutalt összeget visszautalja vagy sem.

Semmi okod arra, hogy ne használd a bankkártyád, nyugodtan fizesd ki vele a megrendelést.

Mi történik akkor, ha kifizetem a belépőt és végül mégsem tudok elmenni?2022-03-23T23:55:40+01:00

Sajnos ez esetben nem áll módomban visszaadni a pénzed. Ahogy bármilyen színház, koncert esetében előre kell megvenned a jegyet, és ha mégsem tudsz elmenni a rendezvényre, akkor vagy eladod a jegyet vagy elbuktad az árát, így a találkozó esetében is hasonló a helyzet. Terembérletet kell fizetnem, egyéb költségeim vannak (kivetítő, marketing stb.), ezeket fedezi a belépő. Ezek a költségek nekem akkor is megmaradnak, ha te az utolsó pillanatban úgy döntesz, mégsem veszel részt.

El tudom adni a belépőmet valaki másnak?2019-10-21T19:10:16+02:00

A belépő névre szól, de ha nem tudsz eljönni és találsz valakit, aki helyetted eljön és kifizeti neked a belépő árát, akkor írj egy e-mailt és megoldjuk, hogy ő tudjon helyetted bejutni.

Inkább átutalással fizetném a jegy árát.2019-09-14T14:23:19+02:00

Banki átutalásra is van lehetőséged. Csak arra figyelj, hogy ne felejtsd el az utalást. :)

Inkább készpénzben fizetném a belépőt a helyszínen.2019-09-14T14:25:37+02:00

Sajnos nincs lehetőség készpénzes fizetésre. A helyszínen nem szeretnék a pénzzel vacakolni. Ha nincs online fizetésre alkalmas bankkártyád, utald át banki utalással, esetleg kérd meg egy barátodat, ismerősödet, hogy segítsen!

Mi lesz a pénzemmel, ha elmarad a találkozó?2019-04-22T18:41:00+02:00

Nem maradt még el találkozó (egyszer kellett át tenni másik napra), de ha valamiért meghiúsulna az összejövetel, akkor természetesen visszatérítem a belépő árát.

Most csak jelentkeznék e-mailban, majd a találkozó előtt kifizetem a belépőt.2022-03-25T15:22:51+01:00

Jelentkezni online lehet, és csak akkor érvényes a jelentkezésed, ha a belépőt is kifizetted. Egyrészt a jegy ára a találkozó idejéhez közeledve több lépcsőben emelkedik, így ha később fizetnéd ki, drágábban tudod ezt megtenni. Másrészt a helyszín befogadóképessége véges. Ha megtelt a terem, le fogom zárni a jelentkezési lehetőséget. Egy korábbi találkozón akkora jelentkezés volt, hogy egy nagyobb termet kellett néznem. Tehát ha részt szeretnél venni, jelentkezz minél előbb!

Többen mennénk, mindenki külön fizessen?2019-04-28T13:07:19+02:00

Jó ötlet, hogy nem egyedül jössz! Nem szükséges egyesével jelentkezni és fizetni. Elég, ha egy ember regisztrál a csapat vagy kettőtök nevében. A jelentkezési űrlapon ki lehet választani több jegyet is, illetve kérlek, add majd meg a többiek nevét is az űrlap megfelelő mezőjében.

Egyéb kérdésem van, hogy tudlak megkérdezni?2019-04-22T21:10:46+02:00

Kapcsolat oldalon keresztül tudsz nekem üzenni.

Jelentkezés a Váratlan utazás-találkozóra

Az űrlap kitöltésével és a piros gombra kattintással indítsd el a jelentkezési folyamatot!

Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Jelen regisztrációs űrlap kitöltésével kifejezett hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy a fent megadott személyes adataimat az Avonlea Média Kft., mint adatkezelő kezelje a hozzájárulásom visszavonásáig abból a célból, hogy számomra Kozák Zsolt a Váratlan utazás-találkozóval kapcsolatos híreket, információkat küldjön. A gombra kattintással megerősítem, hogy az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom.
Go to Top