Kozák Zsolt, az Avonlea.hu és az Avonlea Média Kft. bemutatja:

25. VÁRATLAN UTAZÁS-TALÁLKOZÓ

2022. szeptember 17-én, szombaton ismét rajongói összejövetel, Váratlan utazás-találkozó volt.

Ismét Váratlan utazás-találkozó volt!

2022. szeptember 17-e, szombat: ismét rajongói összejövetel, a 25. magyarországi Váratlan utazás-találkozó zajlott. Az összejövetelnek most is a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ adott helyszínt.

Ezen alkalommal egy kicsit más tematikában zajlott az esemény: szűkebb körben inkább beszélgetésre kihegyezett összejövetelet tartottunk 40 fővel.

A találkozó menete

A hivatalos program délelőtt 11-kor kezdődött, de már 10:30-tól nyitva volt a terem.

A kalózos bögre

Amíg a kicsit később érkezőkre vártunk, megnéztünk a sok évvel ezelőtt első alkalommal megjelent Váratlan utazás DVD-kről származó kulisszák mögötti filmeket. Még évekkel ezelőtt néhány rajongóval magyar feliratot is készítettünk a videókhoz, így a filmeket feliratozva lehetett élvezni.

Ezután jött egy kis megnyitó, ahol pár szóban köszöntöttem a résztvevőket. Majd felhívtam a figyelmüket a felsorakoztatott relikviákra, forgatási kellékekre, amiket az évek során gyűjtöttem. Igazi meglepetés  volt 3 frissen beszerzett tárgy, amikhez amerikai barátom, Bobby gyűjteményéből jutottam hozzá. Nekem adta ugyanis Hetty néni egyik híres szalmakalapját, a kalózos bögrét, amit a gyerekek Mr. Pettibone-nak vettek (ebből összesen 2 db készült, az egyiket eltörték a forgatás miatt, a másik, ép példányhoz jutott hozzá Bobby) és Sara egyik ruháját.

Ekkor tartottunk is egy szünetet. Itt már kicsit kezdett a társaság oldódni, így a nassolások alatt már elindultak a beszélgetések is. Illetve meg lehetett a szünetben közelebbről is nézni a gyűjteményem fent említett friss darabjait. Illetve lehetett fotózkodni is Hetty néni kalapjában, vagy csak úgy kalap nélkül a Váratlan utazásos roll-up háttér előtt.

Martina prezentál

A szünet után Martina tartott egy nagyon érdekes prezentációt Lucy Maud Montgomeryről. Martina a nyáron a Prince Edward-szigeten járt, számos montgomerys helyszínt felkeresett, így friss élményekből merítve tudta a rajongókat az írónő életének részleteibe beavatni. A prezentáció során több fotót is mutatott az írónő életéből.

Martina prezentációja innen tölthető le.

A következő hosszabb szünetet egy oldottabb hangulatú közös beszélgetés követte. Egyrészt engem is lehetett kérdezni a sorozattal kapcsolatban, másrészt mind Martina szívesen válaszolt a PEI-es utazásával kapcsolatos kérdésekre, mind Mária, aki Kanadában él a családjával. Évek óta kint élnek, de most pár hétre Magyarországra látogatott és örömmel vett részt az összejövetelen.

Végül kötetlen beszélgetéssel zártuk a napot, miközben összepakoltunk. A programnak du. 4-kor lett volna vége, nagy nehezen tudtam 15 perccel később kitessékelni a résztvevőket. Nagyon nem akart senki még hazaindulni. Kicsit alulbecsültem a délután 4 órás befejezést.

A résztvevők visszajelzései

Számos pozitív visszajelzést is kaptam a résztvevőktől. Hadd emeljek ki ezekből néhányat!

„Mivel első alkalommal vettem részt ilyen összejövetelen, nekem minden új volt, és minden percét élveztem. :) Szerintem remekül összeraktad a programot, jó volt a dinamikája, és a „kötött illetve kötetlen blokkok” is nagyszerű ütemben váltották egymást. Sok újdonságot tudtam meg a sorozatról és L.M.M-ről is. Egyszerre volt szórakoztató és informatív. Annak ellenére, hogy újonnan csöppentem ebbe a közösségbe, szinte azonnal „otthon éreztem magam” a társaságban. Nem utolsó sorban pedig remek volt a helyszín választás ( is).” — Brigitta

„13 éve járok a találkozókra, de mindig tud újat nyújtani. Teljesen feltölt a hétköznapi rohanásban. Nem szívesen hagynék ki egyet sem. Nagyon szeretem a kulisszák mögötti videókat. Ezeket csak a találkozókon ismerhetem meg, ezért mindig nagyon várom. A helyszín kiváló volt! Erről is csak pozitívan tudok nyilatkozni. Alig várjuk a következő találkozót. Köszönjük a szervezést!” — Ágnes

„Minden nagyon szuper volt! Jó a társaság, mindenki nagyon kedves, segítőkész. Mindig fény derül valami újdonságra, érdekességre a sorozattal kapcsolatban!” — Viktória

„Tetszett a technikai háttér, a batyus jellegű ennivaló és innivaló megoldása, Zsolt profi hozzáállása és közben őszinte kedvessége, ami laza, baráti hangulatot teremtett.” — Martina

Fotók a találkozóról

Bármelyik fényképre kattintva a képnézegető galéria nyílik meg.

A galéria teljes képernyős módba rakható asztali böngészőn és mobil nézetben is az átlós nyilak ikonra kattintva. Mobiltelefonon a képek között „söpréssel” is lehet váltani, nem csak a nyilakat tapogatva. Több képhez felirat is tartozik, ami viszont mobiltelefonon alap esetben ki van kapcsolva. A feliratot az idézőjellel lehet bekapcsolni. A középső nyíl gombbal a slideshow indítható el, vagyis a képek pár másodpercenként váltakoznak.

Szívesen részt vennél a következő Váratlan utazás-találkozón?

Érdekel a sorozat és szeretnél a következő Váratlan utazás-találkozón részt venni?

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával, valamint a megjelenő könyvemmel kapcsolatban)!

Kérlek, add meg a keresztneved!
Kérlek, add meg az e-mail-címed!
Igazolja, hogy Ön nem robot.
Megismertem az az Adatkezelési tájékoztatót, és hozzájárulok az abban részletezett jogszerű adatkezeléshez.