Váratlan utazás – A teljes első évad díszdobozos DVD-csomag (4 DVD)

A Magyar Televízió, a DunaTV és a StoryTV műsorából ismerős híres kanadai sorozat megjelent magyarul DVD-n szélesvásznú, felújított változatban, eredeti magyar szinkronnal, extrákkal, magyar és angol felirattal díszdobozban. A 4 lemez összesen több mint 10 órányi szórakozást tartalmaz az egész családnak.

A DVD-csomagból több nem készül, elfogytak a készleteink, sajnos már nem kapható weboldalunkon keresztül.

Édesapja üzleti problémái miatt Sara Stanley (Sarah Polley) elhunyt édesanyja rokonaihoz, a King családhoz kerül a bájos Avonlea városába, a kanadai Prince Edward-szigetre. A család tagjai eleinte idegenkedve fogadják az új jövevényt. A vénlány Hetty King (Jackie Burroughs) csak egy kötelességet lát benne, amit teljesítenie kell néhai húga felé, unokatestvérei, a beképzelt Felicity (Gema Zamprogna) és a kópé Felix (Zachary Bennett) sem fogadják jó szívvel a kislányt, de végül Sara új barátságokat köt és mindenki szívébe belopja magát.

A sorozatban több felejthetetlen Montgomery-karakterrel is találkozhatunk, akiket a néző az Anne-minisorozatból már ismerhet. Ilyen például Marilla Cuthbert (Colleen Dewhurst) vagy Rachel Lynde (Patricia Hamilton), illetve régi színészek tűnnek fel új szerepben, mint Cedric Smith (Alec King) vagy Mag Ruffman (Olivia King).

Első lemez: Az utazás elkezdődik, Extrák

Második lemez: A mesemondó lány rászolgál a nevére, A karantén, Duncan életre kel, A jó öreg Lady Lloyd

Harmadik lemez: A puding próbája, Megtért lelkek, Abigail néni kérője, Malcolm és a baba

Negyedik lemez: Felicity fogadása, A jó boszorkány, Arabella King kék ládája, Kellemes meglepetés

A felújítás során a készítők megtisztították az eredeti negatívot a szennyeződésektől, áttranszferálták HD-videószalagra, javítottak az élességen és a színeken is, a vizuális effektusokat pedig újból elkészítették HD-ben. Az új kiadás a HD-master alapján készült, így megmaradt a szélesvásznú képarány (16:9). Gyönyörűek lettek a színek, élesebb, tisztább lett a kép, felismerhetőek korábban kivehetetlen részletek, előtűntek a kép széléről korábban levágott részek, ég és föld a különbség a TV-ben látott régebbi és a felújított változat között. A felújított kép mellé a már jól ismert eredeti szinkron került, ami egy kis zajszűrésen esett át, így a TV-s verzióhoz képest tisztább hang jutott a DVD-re.

A sorozat a felújításnak köszönhetően a magyar rajongók által eddig még nem látott kiváló minőségben, igényes csomagolásban jelenik meg. A négylemezes csomag az első évad valamennyi epizódját tartalmazza (összesen 600 percben), eredeti képarányban, klasszikus magyar szinkron és sztereó angol hang, valamint magyar és angol felirat kíséretében.

Sara, a King család, illetve Avonlea lakóinak romantikus, bájos, komikus történetei az egész családnak jó szórakozást biztosítanak. Akik pedig már a TV-ből jól ismerik a történetet, most a TV-változatnál jobb minőségben szerezhetik be kedvencüket.

FIGYELEM! A lemezeket kis műanyag pöckök tartják a helyükön a tokban. A lemezek kivételéhez magukat a lemezeket finoman lefelé kell nyomni, akkor a pöckök engednek és kiszedhetőek a lemezek erőltetés nélkül. A lemezeket erőltetni nem szabad a kivétel során, mert a tok sérülhet!

hangsáv magyar, angol sztereó
feliratok magyar, angol
extrák
 • 4 kisfilm
  • Egy váratlan utazás
  • A hely szelleme
  • A Prince Edward-sziget rekonstruálása
  • Kiváló tehetségek
 • Interaktív menük
 • Szereplők életrajza
képformátum 16:9
játékidő 10 óra
korhatár besorolás Korhatárra tekintet nélkül megtekinthető.
TV-rendszer PAL
kiadó Sullivan Entertainment
megjelenés dátuma 2011. dec. 9.
gyártó Sony Austria
rendezők Harvey Frost, Don McBrearty, Stuart Gillard, René Bonnière, Richard Benner, Bruce Pittman
szereplők Sarah Polley, Jackie Burroughs, Cedric Smith, Lally Cadeau, Mag Ruffman, Gema Zamprogna, Zachary Bennett, Patricia Hamilton
forgalmazó Avonlea Média Kft.