Hetty néni kalapjával, Sara egyik ruhájával és a Mr. Pettibone-nak ajándékozott kalózos bögrével gyarapodott nemrég a Váratlan utazásos kellékek gyűjteményem.

Idén nyáron, amikor Kanadában jártam, meglátogattam Bobby barátomat. Bobby nagyon komoly Váratlan utazás-rajongó! Számos relikviája is van otthon a sorozatból. Pár dolgot viszont nekem adott a gyűjteményéből. Hozzám került Hetty néni ikonikus kalapja és Sara ruhája, amit a Booth-szal való megismerkedésekor hordott. De nekem adta azt a kalózos bögrét is, amit Mr. Pettibone-nak ajándékoztak a gyerekek.

Hetty néni kalapja

A kalapot korábban több alkalommal láttam már, Bobby a nemzetközi rajongói találkozókra, az Avonlea Conventionökre is elvitte. Az egyik 2006-os összejövetelen magával Jackie Burroughs-zal is van egy közös fotójuk. A kalap sajnos nem Jackie, hanem Bobby fején volt, de ettől még jó lett a kép.

Jackie és Bobby

Jelenet a Hetty néni kitüntetése című epizódból

Jelenet a Hetty néni kitüntetése című epizódból

Jelenet a Hetty néni kitüntetése című epizódból

Érdekes, hogy a 4. évadban fordítva hordta a színésznő a kalapot. A szalagból készült dísz a fejének a jobb oldalára került.

Jelenet az Új szemlélet című epizódból

Jelenet az Új szemlélet című epizódból

Ezek pedig már a saját fotóim:

Hetty néni kalapja

Hetty néni kalapja

Hetty néni kalapja

Sara ruhája

Megvan az a ruha, amit Sara Stanley A királyfi színre lép című epizódban viselt? Erről a ruháról van szó:

Jelenet A királyfi színrelép című epizódból

Jelenet A királyfi színrelép című epizódból

A saját fotóimon a való életben pedig így fest a ruha:

Sara ruhája

Sara ruhája

Sara ruhája

Sara ruhája

Sara ruhája

Sara ruhája

Sara ruhája

A kalózos bögre

A 6. évad Minden változik című epizódjában a gyerekek egy kalózos bögrét ajándékoznak Mr. Pettibone-nak. Sajnos Davey és Dora egy párnacsatában leverik a bögrét, ami összetörik. De Davey nem esik kétségbe, összeragasztja, és úgy adják oda a tanárnak. Mr. Pettibone értékeli a gyerekek igyekezetét, egy cseppet sem zavarja, hogy sérült és összeragasztott bögrét kap.

Miss Stacey a még ép bögrével

Miss Stacey a még ép bögrével

Davey és Dora az ép bögrével

Összetört a bögre…

Itt már a megragasztott bögrét látjuk

Kicsit csorba a bögre alja

Egy kicsit gondban vagyok… Bobby azt mondta nekem, hogy a bögréből 2 darab készült. Az egyiket összetörték Sullivanék, a másikat viszont úgy ragasztották össze ragasztócsíkokkal, mintha a törött lenne megragasztva.

Viszont sajnos a fenti képeken nem ezt látjuk. Nincs ragasztócsík… sőt a bögre alja ki is csorbult. Nekem az a gyanúm, hogy Sullivanék óvatosan összetörtek egy bögrét, ügyelve arra, hogy ne törjön ripityára, majd egyszerűen megragasztották.

Kérdés, hogy akkor a nálam levő bögrét használták-e…

Nem tudom. A biztos, hogy kellékként van megjelölve. Illetve dedikálva is van. De azt nem tudom, hogy Bobby dedikáltatta az Avonlea Convention 2009 alatt (azon mind David Fox, mind Marilyn Lightstone részt vett) vagy már dedikáltan szerezte be. Ezt meg fogom tőle kérdezni.

A kalózos bögre a való életben

A kalózos bögre alján látszik a két színész dedikációja

Szeretnéd ezeket a relikviákat vagy egyéb relikviáimat élőben megnézni, megfogni? Gyere el legközelebb a Váratlan utazás-találkozóra! Nemrég tartottunk egyet, ahol a gyűjteményem ezen 3 friss darabját is megmutattam.

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Ismét kapható a Váratlan utazásaim című kiadvány e-könyv formátumban!

A Váratlan utazásaim című könyv e-könyv formátumban

Rendeld meg még ma!