Toronto skyline

Álmodozol arról, hogy egyszer jó lenne kijutni Kanadába? Megnéznél forgatási helyszíneket, esetleg meglátogatnád a Prince Edward-szigetet? De vajon mennyibe kerülhet mindez? Vajon mik a költségei egy kanadai utazásnak? Összeszedtem a költségeket.

Mivel Váratlan utazás-rajongó (Anne-rajongó) szemszögéből nézem a kanadai utazást, két fő célpont jöhet szóba, ha Kanadáról beszélünk. Az egyik természetesen a Prince Edward-sziget, ahol a sorozat játszódik, ahol Lucy Maud Montgomery élt. A másik pedig Toronto és környéke a forgatási helyszínek miatt.

2022 júniusában ismét Kanadában, Torontóban jártam, ezért friss élményeim vannak egy kanadai utazás költségeiről. Direkt jegyzeteltem a költségeket, hogy minél pontosabban be tudjak számolni és meg tudjam ezt a blogposztot írni. 😃

Előzetes megállapítások

Mielőtt elmerülnénk a számolásban pár megállapítást hadd szögezzek le!

A posztbeli számolások, becslések, kalkulációk a saját preferenciáim alapján készültek. Mindig lehet olcsóbb megoldásokat találni. A kérdés, hogy ár/érték arányban megérik-e, illetve, hogy kinek mi a fontosabb: a kényelem, esetleg a minőség vagy az ár. Nálam nem kizárólag az ár számít.

Torontóval kapcsolatban vannak friss adataim. A Prince Edward-szigeten sok éve nem jártam, onnan csak másodkézből vannak információim.

A lenti kalkulációk 2022 nyarán voltak érvényesek. A covid, az orosz-ukrán háború, a világgazdaság változásai miatt a turisztikai szektor komoly változásokon megy keresztül. A számításaim egy becslésnek felfoghatóak, hogy az ember lássa, nagyjából mire számíthat. Viszont hosszútávú tervezéshez óvatosan használandók.

Egy turista szemével kalkuláltam, hiszen turistaként jártam kint. Más költségei merülnek fel olyan embernek, aki esetleg kint lakik életvitelszerűen. Érvényes ez különösen az étkezési költségekre. Egy turista többször eszik étteremben, többször vesz készételt, így pl. az étkezési költségei magasabbak lesznek, mint egy helyi lakosnak, aki tud magára főzni.

Fő költségtételek egy kanadai utazás során

Lássuk, milyen fő tételekkel kell kalkulálnunk, ha Kanadába szeretnénk elmenni nyaralni, esetleg Váratlan utazás forgatási helyszíneket látogatni!

Az egyik legnagyobb tétel a repülőjegy. Ez a tengerentúlra már szép summába tud kerülni.

Szintén fontos tétel tud lenni a szállásköltség is. Egyéni preferencia kérdése, hogy az ember milyen minőségű szállást választ, de az alacsonyabb komforttal rendelkező szállások sem olcsók.

Utazás

Kanadában a nagyvárosokon kívül a tömegközelekedés nem olyan fejlett, mint Európában. Emiatt érdemes, egyes helyeken gyakorlatilag kötelező autót bérelni, különben a közlekedés nagyon problémás tud lenni. Az autó bérleti díja, a benzin, a parkolási költségek is szépen meg tudják dobni a nyaralásra szánt büdzsét.

Fontos tétel még az étkezés is. Turistaként nem biztos, hogy főzőcskézéssel szeretnénk elütni az időt. Illetve miért ne kóstolnánk meg a helyi jellegzetességeket, ízeket?

Ezek körülbelül a legnagyobb tételek. De persze a mindenféle apróságból (reptéri transzfer, belépők, beutazási engedély, stb.) is össze tudnak jönni komolyabb összegek.

Repülőjegy

Mennyibe kerül a repülés, ha Torontóra és környékére vagyunk kíváncsiak, tehát ha Torontóba repülünk?

Ökölszabályként én 1000 amerikai dollárral (USD) szoktam számolni a repülőjegyet, ha Budapest-Toronto útvonalról, turista osztályról, tavasszal foglalásról és a nyári csúcsban utazásról van szó. Természetesen ez retúr jegy.

Számos körülménytől függ a jegy ára, lásd lejjebb. Az évek során nekem 1000 USD körüli összegek jöttek ki. Nem állítom, hogy nem lehet ennél akár 20-30%-al olcsóbb jegyet is kifogni. De a nyári csúcsban nem jellemző a sokkal olcsóbb jegy. Szerintem nem érdemes arra bazírozni, hogy majd ügyesen akár 500 USD-ből is ki fog jönni a repjegy nyáron pár héttel az út előtt lefoglalva.

(2022. júniusban a nyár elején még a komolyabb szezon előttre 800 USD volt a repülőjegyem. 2 héttel későbbre már 900 USD körüli árak voltak.)

Az Air Canada egyik járata

Az Air Canada egyik járata

Nem muszáj elrepülni Torontóig. Ha valaki csak a Prince Edward-szigetre kíváncsi, repülhet Új-Skóciáig, és onnan bérelt kocsival is el lehet jutni a szigetre. Persze lehet rögtön a PEI-re, Charlottetownba is repülni. De oda 10-20%-kal is drágább lehet a repülőjegy. Illetve a szigeten az autóbérlés is drágább. Ezért lehet jó ötlet Halifaxig repülni és onnan más módon utazni tovább.

A Budapest-Halifax útvonalra is hasonló jegyárral lehet számolni, mint a Budapest-Toronto viszonylaton. Vagyis kb. 1000 USD a repülőjegy Halifaxig is.

(Ismerős 2022. augusztusra kb. 700 USD áron vett jegyet. Valószínűleg a COVID megkavarta az árakat. Illetve az egy jó vétel volt. Jövő tavaszra és nyárra a repülőjegykereső oldalak teljesen egyező árakat hoznak ki Toronto vagy Halifax esetén. Illetve Toronto kicsit olcsóbbnak tűnik.)

Repülőtér terminál

És ha valaki Torontót és a Prince Edward-szigetet is szeretné megnézni? Akkor egy lehetőség elrepülni Torontóba, majd onnan repülni tovább Halifaxig. (Itt is igaz, hogy a Toronto-Charlottetown útvonal drágábba lenne.)

A Toronto-Halifax retúr útvonal olyan 300-350 USD körül van nyárra.

Miért nem forintban vagy kanadai dollárban írom a repülőjegy árakat? A forint nem egy stabil deviza, ráadásul az utóbbi években komolyan gyengült az értéke. Időtállóbb dollárral számolni. Kanadai dollárba át lehetne váltani, de még az amerikai – kanadai dollár árfolyam is változékony. A repülés globális piac, praktikusabb amerikai dollárral számolni.

Repülőjegy-vásárlással kapcsolatos érdekességek

Számos feltétel határozza meg azt, hogy mennyibe kerül egy repülőjegy. Általában igaz, hogy annál olcsóbb a jegy, minél korábban veszi meg az ember. Az ünnepi szezonban, a nyári nyaralási szezonban drágább, mint szezonon kívül. Számít az is, hogy közvetlen járatról van szó vagy át kell szállni. (Európán belüli utazásnál nem jellemző az átszállás, de tengerentúli út esetén már nagyon is jellemző.) A közvetlen járatok általában drágábbak. Az is számít, hogy mikor indul a gép. A hajnali vagy esti indulások általában olcsóbbak,  mint a napközbeni repülések.

Lehet úgy is Kanadába repülni, hogy az ember akár kétszer is átszáll, esetleg egy-egy átszálláskor akár fél napot is várnia kell. Egy ilyen út sokkal olcsóbb is lehet, mint például egy közvetlen járat. Viszont nem mindegy, hogy 10-12 óra alatt kijut az ember vagy 2 napig utazik. Nem mindegy, hogy érkezéskor még lehet valami hasznosat csinálni vagy annyira fárasztó az utazás, hogy kis túlzással 1 napot alszik az ember.

Érdemes nem csak az árat nézni, de egyéb tényezőket is figyelembe venni.

Ki lehet fogni néha olcsóbb jegyeket is. Illetve, ha az ember pl. júniusban repül, máris kicsit olcsóbb, mint pár héttel  későbbre, júliusra.

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Ismét kapható a Váratlan utazásaim című kiadvány e-könyv formátumban!

A Váratlan utazásaim című könyv e-könyv formátumban

Rendeld meg még ma!

Szállás

Ahogy a repülőjegynél is számos paramétertől függ végül az ár, úgy a szállás esetében sem könnyű egzakt árat megadni. Egy szállásnál még inkább igaz, hogy számít az egyéni preferencia. Nem csak az az érdekes, hogy milyen komforttal rendelkezik egy szállás. Nagyon számít az is, hogy mennyire van közel a belváros vagy hogy a környéken lehet-e ingyenesen parkolni. Ha nem akarunk főzőcskézni, egy szállodai szoba is elegendő. De ha néha bevásárolnánk és összedobnánk valamit, akár csak egy reggelit, akkor jobb egy apartman. Az viszont költségesebb lehet, mint egy 3 csillagos hotel.

Torontói hotel szoba

Torontói hotel szoba

Torontóban el lehet mozogni autó nélkül is, ha az ember a belváros közelében száll meg. Vannak buszok és metró a külváros felé is, de nem mindegy, hogy 1-1,5 órát kell utazni, ha az ember be akar jutni a városba. Torontón kívül már autó nélkül nehezen fogunk boldogulni. Ha viszont autót bérelünk, azt valahol parkoltatni kell. A belvárosban drága a parkolás. Így pl. megoldás lehet egy kicsit a belvárostól kijjebb megszállni, ahol ingyenes a parkolás és mellesleg a szállás is olcsóbb.

Torontóban hotel, esetleg Airbnb vagy valami apartman jöhet szóba. Ökölszabályként 100 kanadai dollárral (CAD) érdemes minimum számolni egy éjszakára egy szobát. Természetesen a szállások tekintetében is van szórás. Ennél jóval drágábbat könnyű találni, jelentősen olcsóbbat már nem annyira.

Mi a helyzet a Prince Edward-szigettel?

Ott is vannak kiadó szobák bed & breakfast jelleggel is akár, tehát benne van az árban egy reggeli is. De érdemes akár házat (cottage) is bérelni. Ha az ember a Montgomeryhez, Anne-hez köthető látványosságokat szeretné megnézni, akkor praktikus Cavendish-ben vagy a környékén megszállni.

Házikó a PEI-en Cavendish-ben

Házikó a PEI-en Cavendish-ben

A Cavendish Country Inn árait tudom idehozni, náluk 2007-ben meg is szálltam. Nagyon tudom őket javasolni. Ott nyáron a főszezonban egy szoba ára 129 CAD egy éjszakára. A házak árazása a komfort és a méret függvényében változik. A legolcsóbb házikó, aminek egy hálója van, 178 CAD egy éjszakára. Illetve ismerős szállt meg New Glasgow-ban, ami nem messze található Cavendish-től. Ott egy szoba ára 108 CAD volt egy éjszakára 2022 augusztusában.

A Prince Edward-sziget esetében én ökölszabályként egy 120 kanadai dollárral számolnék egy éjszakát.

Közlekedés, autóbérlés

Az Egyesült Államokra és Kanadára jellemző, hogy nagyon autóközpontú országok. A nagyvárosokban egész jó a közösségi közlekedés, de városon  kívül autó nélkül nehéz boldogulni. Kanada esetében ez különösen igaz a Prince Edward-szigetre. Bár a szigeten van minimális buszközlekedés, a fontosabb látványosságokat egyszerűbb, gyorsabb autóval elérni.

Torontóban kifejezetten jó a közösségi közlekedés: van számos busz, villamos (streetcarnak hívják), metró (subway). A városon belül célszerű ezeket a lehetőségeket használni, mert olcsóbb és gyorsabb is lehet a mozgás, mint autóban ülni a dugóban. A parkolás, mint minden nagyvárosban problémás és drága. Illetve javasolt az utca helyett a kicsit olcsóbb parkolóházakban parkolni.

Városon kívül, ha például falumúzeumokat, forgatási helyszíneket szeretnénk meglátogatni, nehéz autó nélkül mozogni. És akkor el is érkeztünk az autóbérléshez.

Autóbérlés

Autóbérlés

Egy turistának a legpraktikusabb talán a reptéren bérelnie autót. Ott ugyan általában valamennyivel drágább a bérlés, mintha a városban vennénk fel az autót, cserébe a reptér-szállás transzferrel már nem kell foglalkozni. Egy oda-vissza transzfer pl. taxival vagy Uberrel már el is viszi a városi felvételi helyszín árelőnyét.

Toronto esetében napi szinten komolyabb biztosítással 80-90 kanadai dollárral érdemes az autóbérlést számolni. Természetesen léteznek ennél drágább megoldások is. Illetve vannak olcsóbb, fapados társaságok, ahol elvileg napi 30-40 CAD-ból is kijön egy autó. Gyakorlatilag ezeknél a társaságoknál ez még csak az induló ár. Egyrészt mindenféle trükkökkel ezt jóval feljebb tudják tornászni, másrészt a „felhasználói élmény” rendkívül alacsony tud lenni. Magyarán borítékolható valami probléma, ami meg tudja keseríteni az utazást.

A Prince Edward-szigeten az autóbérlés is drágább. Ezért is javasoltam a repülésnél Új-Skócia beiktatását. Halifaxban általában olcsóbb a bérlés.

Új-Skóciára és a Prince Edward-szigetre nem tudok friss árakat. Illetve amiket tudok, azok teljesen értelmezhetetlenek. Vagy nem volt autó vagy többszáz dollárért volt egy napra. Az idei nyár a COVID után hirtelen felfutó turizmus miatt extrém volt. Mint mindenre, az autóbérlésre is igaz, hogy alap esetben is drágább, mint Toronto esetében.

Az autóba tankolni is kell. Évekkel ezelőtt még 1 dollár körül volt egy liter benzin Kanadában. 2022-ben 1,5 és 2,1 CAD között változott az év során. Júniusban én 1,8 dollár körüli áron tankoltam. A nyersanyagoknál tapasztalható extrém árfolyammozgások miatt nagyon nehéz becsülni… Talán ökölszabályként egy 1,8 dolláros benzinár literenként jó becslés lehet.

Petro Canada benzinkút

Petro Canada benzinkút

Persze az is kérdés, hogy egy utazás alatt mennyi benzin fogy el. A kanadai autók többet fogyasztanak, mint az európaiak. Még egy kisebb autónál is érdemes 7 literes fogyasztással számolni 100 km-en. Városban nyilván magasabb a fogyasztás, de ugye városon belül kevesebbet autózunk.

De vajon hány kilométert lehet levezetni egy utazás alatt?

2022 nyarán én csak Toronto környékén jártam mindösszes 8 napra. Viszont elég sok helyszínt meglátogattam. 8 nap alatt 2500km vezetés könnyen összejött.

Még egy tétel van, ha autót bérelünk: a parkolási díj. Toronto belvárosában az olcsóbb parkolóházakban 3,5-5 CAD a parkolás félórára. Egész napra a maximum díj pedig 20-25 CAD.

Érdemes a torontói közösségi közlekedés árait is megemlíteni. 2022-ben 3,25 kanadai dollár volt egy jegy a torontói közlekedési társaság, a TTC járataira. Ezekkel a jegyekkel át is lehet szállni, és olyankor nem kell újat érvényesíteni.

A TTC busza Torontóban

A TTC busza Torontóban

Étkezés

Az utazás alatt enni is kell.

Ha szupermarketben szeretnénk ételt vásárolni, akkor olcsóbban kijövünk. Viszont nem biztos, hogy az utazás alatt főzőcskézéssel szeretnénk múlatni az időt. Praktikus  és gyorsabb megoldás lehet gyorsétteremben, étteremben, egyéb helyen enni. Illetve kombinálni az étkezési lehetőségeket.

Bár Kanadának nem igazán van jellegzetes étele (talán a sültkrumplis poutine egy helyi jellegzetesség, de az is inkább Québecre jellemző), egy jó hamburgert vagy steaket érdemes kipróbálni. Ahogy utcai hot dogot enni is elég autentikus, amerikai életérzés. Mellesleg kifejezetten olcsó megoldás.

Fánk kínálat egy Tim Hortonsban

Fánk kínálat egy Tim Hortonsban

Ízelítőnek hoztam árakat mindenféle étkezési lehetőségekre.

 • hot dog+üdítő utcai árusnál: 5 CAD
 • hamburger étteremben: 20-24 CAD
 • egyszerűbb szendvics étteremben: 18-22 CAD
 • a híres kanadai peameal szendvics piacon: 8,5 CAD
 • pohár sör étteremben: 10 CAD
 • kóla étteremben: 4 CAD
 • jóféle steak+köret+ital egy jobb étteremben: 60-70 CAD
 • Tim Hortons kávézóban reggelire szendvics+cappuccino: kb. 10 CAD
 • Tim Hortonsban közepes kávé, forró csoki: 1,79-2,49 CAD
 • Tim Hortonsban fánk: 0,99 CAD
 • a Prince Edward-szigeten egyszerű gyorskaja (étel+ital): 25 CAD
 • a Prince Edward-szigeten all you can eat homár vacsora közepes homárral: kb. 62 CAD

Mennyit lehet egy napra számolni?

Szerintem mindent beleszámolva (szupermarketben vásárlás, sarki hot dogos, gyorsétterem, jobb étterem, nass, kávé, fánk) napi 45-50 kanadai dollárral lehet számolni az étkezési költséget. Természetesen itt is erősen függ a személyes preferenciától a tényleges költség.

Hot dogos autó Toronto belvárosában

Hot dogos autó Toronto belvárosában

Egyéb tételek

Egyéb tételekre is el lehet költeni a pénzt. Mik lehetnek ezek?

Ami biztosan kötelező, az az ETA nevű beutazási kérelem. Ez 7 kanadai dollárba kerül.

Utasbiztosítást is célszerű kötni. Amerikára, Kanadára drágábbak a biztosítások, mint egy európai országra. Olyan circa 1500 Ft per nap árral érdemes számolni.

Én nagyon ajánlom egy kint használható extra SIM-kártya beszerzését is. Magyar szolgáltatókkal horror áron lehet csak mobilnetezni Kanadában. Tudom javasolni a KeepGo nevű szolgáltatót. Erre a linkre kattintva érdemes náluk regisztrálni. Ez esetben ugyanis extra 3 GB adatot adnak a friss regisztrálónak. 50 euró/dollár körüli áron lehet tőlük SIM-kártyát venni, amiben 1+2 GB adat van. (A +2 GB-ot regisztráció után írják jóvá.) Néha akcióznak és akkor akár féláron is hozzá lehet jutni a kártyához. 3 GB egy több napos útra is elég lehet, de természetesen lehet rátölteni a kártyára később is.

Azután vannak még a belépők. Néhány érdekesebb helyet összeszedtem.

 • a falumúzeumok általában: 10-20 CAD
 • a Pickering falumúzeumba speciális Anne-napra 45 kanadai dollár volt a belépő 2022 nyarán
 • CN Tower: 50-60 CAD
 • Niagara Falls, Maid of the Mist hajókázás: 100 CAD körül
 • a Prince Edward-szigeten Anne-musical: 45-90 CAD
 • a Prince Edward-szigeten Anne of Green Gables kombó jegy (Anne-musical+Montgomery helyszínek, nagyon megéri): 80 CAD

Aztán persze ha szeretnénk valami juharszirupos nasst venni magunknak:

 • 100 g juharszirupos pattogatott kukorica: 5 CAD
 • 325 g juharvaj: 12 CAD
 • fél literes juharszirup: 25-30 CAD

Belépőkre is el lehet költeni 100-150-250 kanadai dollárt egy utazás alatt.

Anne of Green Gables musical szereplők

Anne of Green Gables musical szereplők
(forrás: https://confederationcentre.com/news/anne-is-back-2022/)

Összesítés

Akkor most végül mennyibe kerül egy utazás? Attól függ, mennyi időre megyünk és persze az egyéni preferenciáinktól… Kétszer két példát azért kiszámolok, hogy legyen valami támpont.

2022 nyarán érvényes átlagos devizaárfolyamokkal számoltam.

 • USD árfolyam: 390 Ft
 • CAD árfolyam: 300 Ft

8 éjszaka Toronto környékén 1 főre

 • ETA: 7 CAD
 • utasbiztosítás: 15 000 Ft (a teljes utazás 10 napos)
 • repülőjegy: 950 USD
 • szállás: 800 CAD (8 éjszaka)
 • autóbérlés: 800 CAD (8 nap)
 • benzin: 2100/100*7*1,8 = 265 CAD (2100 km)
 • parkolás: 65 CAD
 • TTC: 13 CAD
 • étkezés: 8*45 = 360 CAD
 • belépők: 150 CAD
 • ajándékok, emlékek: 40 CAD

Összesen 15 000 Ft + 950 USD + 2500 CAD.

A teljes út költsége egy főre: 1 135 500 Ft.

8 éjszaka Toronto környékén 2 főre

 • ETA: 2*7 = 14 CAD
 • utasbiztosítás: 2*15 000 = 30 000 Ft (a teljes utazás 10 napos)
 • repülőjegy: 2*950 = 1900 USD
 • szállás: 800 CAD (8 éjszaka)
 • autóbérlés: 800 CAD (8 nap)
 • benzin: 2100/100*7*1,8 = 265 CAD (2100 km)
 • parkolás: 65 CAD
 • TTC: 2*13 = 26 CAD
 • étkezés: 2*8*45 = 720 CAD
 • belépők: 2*150 = 300 CAD
 • ajándékok, emlékek: 2*40 = 80 CAD

Összesen 30 000 Ft + 1900 USD + 3070 CAD.

A teljes út költsége két főre: 1 692 000 Ft, vagyis egy főre: 846 000 Ft.

Toronto belvárosa éjjel

Toronto belvárosa éjjel

8 éjszaka Toronto környékén és 6 éjszaka a Prince Edward-szigeten 1 főre

 • ETA: 7 CAD
 • utasbiztosítás: 24 000 Ft (a teljes utazás 16 napos)
 • repülőjegy: 950 USD + 300 USD (Bp-Toronto, Toronto-Halifax)
 • szállás: 8*100 + 6*120 = 1520 CAD  (8+6 éjszaka)
 • autóbérlés: 1400 CAD (8+6 nap)
 • benzin: 3500/100*7*1,8 = 440 CAD (3500 km)
 • parkolás: 80 CAD
 • TTC: 13 CAD
 • étkezés: 14*45 = 630 CAD
 • belépők: 240 CAD
 • ajándékok, emlékek: 70 CAD

Összesen 24 000 Ft + 1250 USD + 4400 CAD.

A teljes út költsége egy főre: 1 809 900 Ft.

8 éjszaka Toronto környékén és 6 éjszaka a Prince Edward-szigeten 2 főre

 • ETA: 2*7 = 14 CAD
 • utasbiztosítás: 2*24 000 = 48 000 Ft (a teljes utazás 16 napos)
 • repülőjegy: 2*(950 USD + 300 USD) = 2500 USD (Bp-Toronto, Toronto-Halifax)
 • szállás: 8*100 + 6*120 = 1520 CAD  (8+6 éjszaka)
 • autóbérlés: 1400 CAD (8+6 nap)
 • benzin: 3500/100*7*1,8 = 440 CAD (3500 km)
 • parkolás: 80 CAD
 • TTC: 2*13 = 26 CAD
 • étkezés: 2*14*45 = 1260 CAD
 • belépők: 2*240 = 480 CAD
 • ajándékok, emlékek: 2*70 = 140 CAD

Összesen 48 000 Ft + 2500 USD + 5360 CAD.

A teljes út költsége két főre: 2 631 000 Ft, vagyis egy főre: 1 315 500 Ft.

A Zöld Orom ház Cavendishben

A Zöld Orom ház Cavendishben

Lehet, hogy kicsit sokkolóak az összegek… Sajnos Kanada nem tartozik a legolcsóbb országok közé. Illetve sajnos az utóbbi években nagyon sokat gyengült a magyar forint, így megdrágult a külföldi utazás.

Spórolni az úton szerintem két tétellel lehet. Az egyik a szállás, a másik az autó költségei. Ha két ember (pl. egy pár vagy 2 barát) megosztja a szállását, akkor a költség ott rögtön feleződik fejenként értve. Ez igaz az autóra is. De ha többen mennek egy kanadai útra, az autó költségén még jobban lehet spórolni.

Kanadai utazás csoportosan más rajongókkal

Álmodoztál már arról, milyen jó lenne eljutni azokra a helyszínekre, ahol a Váratlan utazás vagy az Anna játszódik? Esetleg megnézni azokat a helyeket, ahol forgatták a filmeket? A templomot, a King-tanyát, a Zöld Orom házat, a Bright River vasútállomást. Bakancslistán van nálad Kanada, esetleg a Prince Edward-sziget?

2007-ben négy hétre utaztam ki Kanadába. Jártam Torontóban, részt vettem egy nemzetközi rajongói találkozón, az Avonlea Convention nevű rendezvényen, majd meglátogattam a Prince Edward-szigetet és pár napot eltöltöttem Új-Skóciában is.

Most ismét csoportos utazást szervezek magyar rajongók részére. Érdekel? Csatlakoznál?

Töltsd ki az utazással kapcsolatos kérdőívemet!

Kitöltés után feldolgozom a válaszaidat, majd felveszem veled a kapcsolatot, hogy beszéljünk a részletekről.

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Ismét kapható a Váratlan utazásaim című kiadvány e-könyv formátumban!

A Váratlan utazásaim című könyv e-könyv formátumban

Rendeld meg még ma!