Pine Grove Church, Avonlea templom 2022.

Vajon hogyan néz ki Avonlea temploma manapság? A Váratlan utazásban két épületet is használtak a készítők. Az egyik, a legtöbbet mutatott templom Torontótól nem messze, Uxbridge-ben található. 2022 nyarán meglátogattam. Videót is forgattam róla. Olvass tovább!

A Pine Grove Pioneer Church Uxbridge-ben található. A templom 1878-ban épült, de olyan jól karban van tartva, hogy nem fog rajta az idő. Évente pár alkalommal nyitják csak ki. Sajnos valahányszor arra jártam az elmúlt 15+ évben sosem volt nyitva… Viszont a belsejét nem is használták a forgatásokhoz, csak kívülről fotózták. Sőt mivel nem messze az épülettől húzódik egy úttest, többnyire csak egy irányból mutatták, az úttest felől.

A templom az úttest felől fotózva. A táblán megemlítik, hogy a Váratlan utazásban díszlet volt.

Így nézett ki egy jelenetben a Duncan életre kel című epizódból.

Avonlea temploma, jelenet a Duncan életre kel című epizódból

Így pedig ugyanabból a szögből 2022 júniusában.

Egy kicsit közelebbről és másik szögből fotózva:

Bár bent az épületben nem forgattak a sorozat készítői, a bejáratot használták. Több olyan jelenet van, amikor onnan jönnek ki a szereplők vagy mennek be a templomba. A forgatás óta kicsit megnőtt a bejáratnál a bokor…

Jelenet az Örök kötelék című epizódból. Felix áll a templom bejárata előtt. Ebben a jelenetben hagyja el a gyűrűt…

Jelenet az Örök kötelék című epizódból

Ez pedig egy kulisszák mögötti fotó erről a jelenetről.

Örök kötelék című epizód, kulisszák mögötti fotó

Egy kicsit közelebbről szemből.

Pine Grove Pioneer Church, 2022.

Ez a képkocka pedig az Abigail néni kérője című epizódban látható.

Jelenet az Abigail néni kérője című epizódból

Hátulról pedig így néz ki az épület.

Pine Grove Pioneer Church, 2022.

Ez pedig ismét a Duncan életre kel című epizódból egy képkocka. Egyedül ebben a részben mutatták ebből a szögből az épületet.

Jelenet a Duncan életre kel című epizódból

Avonlea temploma, a Pine Grove Pioneer Church az egyik kedvenc forgatási helyszínem. Pontosan úgy néz ki mai is, mint ahogy a sorozatban láthattuk. Vagy egy nagyon komoly hangulata a helyszínnek. Mindig jó érzés meglátogatni.

Videó a templomról

Készítettem a helyszínről egy közel 8 perces videót is, érdemes azt is megnézni! (A videóhoz magyar felirat bekapcsolható a CC gombra kattintva!)

A következő hetekben több blogposzt is érkezik a képekkel, videókkal, leírásokkal. Több annás, Váratlan utazásos helyszínen is jártam 2022 nyarán.

A legjobb, ha feliratkozol az Avonlea világa leveleimre vagy csatlakozol a zárt Facebook-csoporthoz. Ez esetben tuti nem maradsz le a friss tartalmaimról. A Facebook-csoportban már megosztottam élő videókat, így ott már csatlakozás után találhatsz a témában friss tartalmakat.

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Ismét kapható a Váratlan utazásaim című kiadvány e-könyv formátumban!

A Váratlan utazásaim című könyv e-könyv formátumban

Rendeld meg még ma!