A Zöld Orom ház szemből. Mellette egy régi kiszáradt fa, amin éppen csak kihajtott pár ág. A ház a napfényben fehér és zöld színben pompázik.

Nyáron tényleg gyönyörű zöld Zöld Orom környéke? A King-tanya áll még? Tényleg omladozik a híd, ahol Anne és Gilbert csókolóztak? Hogy néz ki igaziból Rachel Lynde háza? A Bright River állomás látogatható?

2022. június végén pár napra ismét Kanadába, Torontóba utaztam. A célom az volt, hogy minél több forgatási helyszínt látogassak meg, és friss képeket, videókat készíthessek, amiket aztán meg tudok veled is osztani.

8 napra utaztam ki Torontóba, a Prince Edward-szigetre most nem jutottam el. A Váratlan utazás és az Anne-filmek esetében egyébként amúgy is nagyon keveset forgattak a szigeten, így ha a forgatási helyeket szeretnéd meglátogatni, elsősorban Toronto környékén kell keresgélned.

Na, de milyen helyszínekre jutottam el?

Zöld Orom

Meglátogattam a VU és az Anne-filmekben a közeli felvételeken használt Butternut-farmot, ahol a Zöld Orom ház található. Gyönyörű volt az épület és a környéke a nyári napsütésben. Fantasztikusan zöld volt a fű és a növényzet!

A Zöld Orom ház hátulról, a reggeli napfény megcsillan a ház felett gyönyörűen bevilágítva a zöld füvet, zöld fákat a ház mellett.

A Zöld Orom ház hátulról a reggeli napfényben

King-tanya

Természetesen jártam a King-tanyánál is. Sajnos a farm évek óta elhagyatott és be van zárva, így a területére nem tudtam bejutni, illetve nem is akartam bemászni. Azért a kerítése mellől készítettem fotókat és videót is.

Panorámafotó, a King-tanya látható rajta. Nagy, zöld mező, fák, a háttérben messze a ház és a pajta.

A King-tanya a délelőtti napfényben

Anne-híd

Jártam annál a hídnál is, amin Anne és Gilbert csókolóztak. Vagyis… ez már nem az a híd volt. Az eredeti híd, ahol a felvételek anno készültek ugyanis rossz állapotban volt, ezért lebontották és újraépítették. Sajnos az új híd is évek óta rossz állapotban van, rogyadozik, omladozik, nem lehet már használni. Még áll, de nem használható… Nem tudom, a terület tulajdonosa újra fogja-e építeni.

Egy tavat lehet látni, rajta egy romos, roskadozó hidat.

Az Anne-híd, kicsit romos sajnos

Westfield Heritage Village

Ismét meglátogattam a Westfield falumúzeumot is. A faluban található az a vonatállomás, ami mind az Annában, mind a Váratlan utazásban a Bright River állomás volt. Körülbelül ugyanúgy néz ki még mindig, mint a filmekben.

Egy elhagyatott régi vonatállomás és egy nem működő fekete gőzmozdony látható a képen.

A Bright River vonatállomás a Westfield Heritage Village-ben

Új helyszínek

Az előbbi helyeken már több ízben is jártam. Idén viszont több új helyet is meglátogattam.

Nagy kedvencem lett a Doon Heritage Village, ahol több annás jelenetet is forgattak. Az Anne-filmekben a falumúzeum volt Avonlea városa.

Vegyesbolt egy kis előtetővel.

Vegyesbolt a Doon Heritage Village falumúzeumban

Jártam abban az épületben is, ami Rachel Lynde háza volt. Az épületet nem csak kívülről mutatták, de a belsejét is használták.

Rachel Lynde háza, egy sárga épület egy kis kerttel

Rachel Lynde háza

Ellátogattam abba a parkba is, ahol egy kis hídon összefutott Anne és Gilbert.

Kis fahíd egy kis patak felett.

Az Edwards Gardensben található a kis híd, ahol Anne és Gilbert találkozott

Meglátogattam azt a kis falumúzeumot, ahol az Anne-filmek iskolaépülete található. Illetve abban a házban is megfordultam, ahol Anne meggyógyította a kruppos Minnie Mayt.

Kis konyha egy tűzhellyel, asztallal.

A Cornell-ház konyhája a Scarborough Museumban

Kedvcsinálónak íme egy rövid videó néhány helyszínről!

A következő hetekben több blogposztot is tervezek a témában képekkel, videókkal, leírásokkal. Több helyszínen jártam, mint amit itt most felsoroltam. Érdemes rendszeresen visszanézni erre a blogra!

A legjobb, ha feliratkozol az Avonlea világa leveleimre vagy csatlakozol a zárt Facebook-csoporthoz. Ez esetben tuti nem maradsz le a friss tartalmaimról. A Facebook-csoportban már megosztottam élő videókat, így ott már csatlakozás után találhatsz a témában friss tartalmakat.

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Ismét kapható a Váratlan utazásaim című kiadvány e-könyv formátumban!

A Váratlan utazásaim című könyv e-könyv formátumban

Rendeld meg még ma!