Sara búcsúzik az édesapjától

Úgy adódott, hogy véletlenül a Prince Edward-szigetre kell menned a soha nem látott rokonokhoz, a szigorú Hetty nénihez, mert édesapádnak üzleti gondjai akadtak? Nem tudod, mire ügyelj, hogy gyorsan beilleszkedj, elkerüld az első napok kellemetlen szituációit? Felkészülten szeretnél nekivágni a kalandnak? Íme egy lista, hogy mire figyelj, mit tegyél vagy ne tegyél. A lista eredetét homály fedi, talán a Családi Tanácsadó egyik számában jelent meg korábban… ;)

1. Hasznos lehet egy macska az útra, elűzi vagy megfogja az útitársak egereit a vonaton.

Megvan a jelenet, amikor Andrew egere előbukkan a vonaton? Ugye, hogy ilyen vészhelyzetben biztonságosabb lenne egy macskával utazni?

2. Lehetőleg egyedül menj, mivel a dadusodnak úgysem lesz helye Hetty néninél. Megspórolsz neki egy kellemetlen helyzetet.

Ha már Hetty néninek kell gondoskodnia rólad, szeretné ezt anélkül tenni, hogy bárki beleszólna ebbe. Főleg nem hiányzik neki egy dadus, aki csak elkényeztet. A dadádnak is kellemetlen, ha megérkezés után rögtön vissza is fordítják azzal, hogy nincs elég hely a Rózsa-lakban.

3. Ne mond az unokatestvéreid házára a King-tanyán, hogy „Jaj, de édes! Olyan, mint egy babaház!” Ezzel nem lopod be magad a szívükbe, azt fogják gondolni, hogy lenézed őket…

Valóban szép hely a King-tanya és a rajta elterülő ház, de babaháznak nevezni inkább sértés, mint kedveskedés… Joggal gondolhatják az unokatestvéreid, hogy egyszerűen lenézed őket.

4. Ne hallgatózz, ha a felnőttek a konyhában beszélgetnek, mert lehet, olyan dolgokat hallasz meg az édesapádról, amiket nem akartál volna.

Hetty nénit nem kell félteni, ha egy kis csipkelődésről van szó, simán kiosztja a dadusodat: ő pontosan tudja, miről szól a látogatásod, édesapád azért küldött hozzá, mert börtönbe fog kerülni. „Sikkasztási botrány Blaire Stanley montreali export-import vállalatánál. Blaire Stanley-t a rendőrség őrizetbe vette.”

5. Ne próbálj kora reggel a vonatállomásra menekülni! Hetty úgyis résen lesz és nem fogja hagyni, hogy elmenj Avonlea-ből.

Kellemetlen, ha az ember lányának dadusát gyerekrablással gyanúsítják korán reggel. Márpedig Hetty erre is képes, ha arról van szó.

6. Tanuld meg legalább a 12-es szorzótáblát, hogy ne kerülj az iskolában kellemetlen helyzetbe az első nap!

Ciki, ha a tanár felszólít és azt sem tudod, mi az a 12-es szorzótábla. Mi lehet a büntetésed? Előre kell ülnöd és tanítás után is maradhatsz az iskolában a szorzótáblát gyakorolni.

7. Ne akard megnézni a kismacskákat a pajtában, hiába hívnak az unokatesóid! Hacsak nem akarod a trágyában, a disznók között találni magad…

8. Óvatosan szervírozd a dédnagymama tálján a csirkét, könnyen megcsúszik és összetörik az étkészlet. Kár lenne érte, még ha nem is az Hetty kedvence.

9. Ha meg akarod tréfálni az unokatestvéreidet éjfélkor, a temetőben néhány varázsmaggal, számolj azzal, hogy le fogtok bukni és még büntetést is kaptok.

Abner Jeffries résen van még az éjszaka kellős közepén is, és bármennyire vicces is Felixet és Felicityt látni, amint a varázsmagokkal próbálkoznak, a szülők és Hetty néni egy cseppet sem fog örülni az éjszakai kalandnak…

+1. Ha édesapád megengedi, hogy visszautazz Montrealba, inkább maradj még Avonlea-ben! Nem fogod megbánni!

Még ha az első napok kicsit nehézre is sikerednek az új környezetedben, még ha úgy is tűnik, hogy Hetty néni nem lát szívesen, hidd el, Hetty is és a család többi tagja is szeret téged és szívesen marasztalnak. Érdekes kalandok, új barátságok várnak rád!

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Ismét kapható a Váratlan utazásaim című kiadvány e-könyv formátumban!

A Váratlan utazásaim című könyv e-könyv formátumban

Rendeld meg még ma!