A Váratlan utazásaim című könyv

A napokban egy játékot hirdettem: meg lehetett tippelni a megjelenés előtt álló Váratlan utazásaim című könyvem oldalainak a számát. Itt van a megoldás a cikkben. Azonban mielőtt elárulnám, kicsit hadd meséljek a játékról, illetve a beérkezett eredményekről.

Az ötlet, hogy szervezek egy ilyen játékot már hosszú hónapok óta megfogant. Emiatt oda is kellett figyelnem arra, mit árulok el a könyvről, mit mutatok meg belőle, hogy ne adjak tippet a leendő játékosoknak. A játék miatt nem tudtam például a tartalomjegyzéket sem bemutatni eddig. Hamarosan ezt pótolni fogom. Korábban mutattam a könyv PDF változatából képernyőmentéseket, de ott is ügyelnem kellett, hogy ne látszódjon az oldalszám. Sőt letölthetővé tettem egy-egy fejezetet pár hónappal ezelőtt, azoknál is ügyelnem kellett, hogy a könyv elejéről kerüljenek ki, és a rajtuk szereplő oldalszám minél kisebb legyen. Pár nappal ezelőtt a nyomda, ahol majd a könyv készülni fog, készített egy próbanyomtatást. Vannak fotóim borító nélkül, illetve a könyv végleges, kész állapotában is, de ezeket sem mutathattam eddig meg, hogy a fotókból se lehessen az oldalak számára következtetni.

Nyomtatott könyvtestek a nyomdában

Nyomtatott könyvtestek a nyomdában

Úgy tűnik, a „teljes hírzárlat” megtette a hatását, mert a legtöbb tipp még csak a közelében sem járt a valós oldalszámnak.

Összesen 1168-an indultak a játékban. Érkeztek egészen szélsőséges tippek több ezer oldalról vagy éppen 50-70 oldalas könyvről. Ezek a tippek szerintem komolytalanok voltak, esetleg véletlenül elírtak vagy lehagytak a tippelők egy-egy nullát. Nagyon sok tipp érkezett a 180-220 oldalas tartományból. A legtöbb tippet a 200 oldal kapta. A tippelések ún. mediánja (vagyis a középső értéke) 248 oldalra jött ki. Bár egy 200 oldalas könyvben már van azért bőven tartalom, így jogosan gondolták azt sokan, hogy esetleg 200 oldalas lesz a könyvem. Tévedtek.

Biztos sok olyan Váratlan utazás-rajongó is tippelt, aki nem sokat tud a könyvemről. Ők valószínűleg nem tudják (bár több helyen írtam, így utána tudtak volna nézni), hogy a könyvben sok kép, fotó is lesz. Ők valószínűleg azt sem tudják, hogy sok éve foglalkozom ezzel a könyv-projekttel. Egy 200 oldalas könyvvel ennyit nem kellett volna vacakolni… Többnek kell ennek lennie 200 oldalnál. 😊

Rajta van már az előzék a mintapéldányokon

Rajta van már az előzék a mintapéldányokon

A helyes megoldás a 492 számozott oldal. (További 4 plusz oldal van a könyvben, de az nem szerves része, azok az oldalak nem is lettek számozva.) Igen, jól olvastad, 492 oldalból áll a könyvem. Meglepődtél? Ha követsz már egy ideje, ha követed a könyv születésének, kiadásának folyamatát, akkor már sejthetted, hogy egy komolyabb könyvet teszek le az asztalra. Talán még így is sikerült meglepetést okoznom. Ha így van, örülök neki.

Kis plusz érdekesség, hogy a keménykötés és a jó minőségű papír miatt egyébként közel másfél kilogramm a könyv tömege, konkrétan 1420 gramm. Súlyos olvasmány!

Kapitális oromszegő (a könyvtest gerincére fej- és lábrésznél felragasztott textilcsík) a mintapéldányokon

Kapitális oromszegő (a könyvtest gerincére fej- és lábrésznél felragasztott textilcsík) a mintapéldányokon

Senki nem találta el az oldalszámot, de többen is megközelítették. Két játékos egészen közel tippelt, ők 490 oldalasnak gondolták a könyvet. Az első tippelő nyert, ő volt a gyorsabb, ő nyerte meg a dedikált ajándék példányt. Gratulálok neki! Viszont úgy döntöttem, hogy a második helyezettet is díjazom. A szintén 490 oldalt tippelő, a játékba később bekapcsolódó játékos féláron juthat hozzá a könyvemhez. A kapcsolatot mindkettőjükkel felvettem.

Nem nyertél? Ne aggódj! Egyrészt lesz lehetőséged megvásárolni. Másrészt ki tudja, lehet, hogy lesz még játék, ahol lehet majd egy második példányt is nyerni… 😊

Tudom, mire gondolsz… Le lett gyártva pár teszt példány, akkor most mikor lehet már megrendelni? Mikor fog megjelenni?

Egyrészt a megjelenési kampányon dolgozom jelenleg. Másrészt olyan dolgokon, amikről egyelőre nem beszélhetek, de hidd el, megéri még kicsit várni. A koronavírus-krízis kicsit bonyolítja a dolgokat, nem tudom még, hogy a megjelenésbe bele fog-e szólni. Tavaszra ígértem a megjelenést, még van több hét a tavaszból. Úgyhogy kérlek, legyél még kicsit türelmes!

A kész tesztpéldány

A kész tesztpéldány

További fotók az egyik tesztpéldányról

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Ismét kapható a Váratlan utazásaim című kiadvány e-könyv formátumban!

A Váratlan utazásaim című könyv e-könyv formátumban

Rendeld meg még ma!