Váratlan utazás-rajongók Facebook-csoport borítókép

Kedvenc sorozatod a Váratlan utazás? Egy csomó dolgot tudsz róla? Szeretnél a sorozattal kapcsolatban rokonlelkekkel beszélgetni? Vagy jó lenne megtudni róla még többet, érdekességeket, friss információkat? Van rá lehetőség. Több mint egy éve létezik egy zárt Facebook-csoport, ahol a magyar Váratlan utazás-rajongók cserélnek eszmét a sorozattal kapcsolatban. Hadd mutassam be ezt a csoportot most neked!

Évek óta ismered és szereted a Váratlan utazást, de nem tudsz a környezetedben kivel beszélgetni róla? Ismerem az érzést. Ezen nőttél fel, nyolcszor láttál minden epizódot. Jól mondom? Ha épp adja valamelyik csatorna, próbálsz lehuppanni a tévé elé, akár csak pár percre is, picit félbeszakítva a házi munkát, hogy egy-egy jelenetet megnézz belőle. Aztán persze ott ragadsz a tévé előtt. Így van, ugye? 😊 Tök mindegy melyik epizódról van szó, fejből idézed a legjobb párbeszédeket. Néha csak úgy megy a háttérben, közben főzöl vagy egyéb házi munkát végzel, de jó hallani Hetty néni zsörtölődését vagy Felix jópofa beszólásait.

Most lehet azt gondolod, egyedül vagy ezzel a Váratlan utazás-imádatoddal. Esetleg egy régebbi barátnőddel nagy rajongók voltatok sok évvel ezelőtt, de vele már nem nagyon beszéltek mostanában, főleg nem a sorozatról. Tegnap láttad a tévében az egyik részt és de jó is lenne valakivel beszélgetni róla? Nagy vágyad, hogy egyszer eljuss a Prince Edward-szigetre? Ezért jó lenne olyanokkal beszélgetni, akik már jártak ott. Szereted a századforduló világát, az öltözködést, az emberek hozzáállását és jó lenne erről másokkal is beszélgetni, akik hasonlóan gondolkoznak…

Nem vagy egyedül! Nagyon is sokan szeretjük a Váratlan utazást, sokan nőttünk fel rajta. Sokunk a gyerekkora alatt ismerkedett meg Hetty nénivel, Sarával és a csibész Felixszel. Sokan szeretik azt a kort, azt a világot, az öltözködést, a hangulatot, a századfordulót. Nem vagy egyedül és hála az internetnek kapcsolatba is tudsz lépni más sorozatrajongókkal.

A King család

A King család

Létezik Facebookon egy zárt csoport, a neve: Váratlan utazás-rajongók csoport. Bárki csatlakozhat, aki szereti a sorozatot és szívesen beszélgetne róla rokonlelkekkel, más rajongókkal. A csoportot azért hoztam létre 2019. februárjában, hogy olyan platformot biztosítsak a magyar rajongóknak, ahol kicsit elmélyültebb beszélgetést lehet folytatni, mint amit egy egyszerű Facebook-oldal tud nyújtani.

Olyan helyet, ahol egymásra tudnak találni a rajongók, és meg tudják osztani a sorozattal kapcsolatos gondolataikat, érzéseiket. Én kifejezetten szeretem az elmélyültebb posztokat, amikből akár tanulni is lehet. Nagyon pozitív csalódás, hogy a több mint 1 éves fennállása alatt mennyi értelmes, izgalmas beszélgetés alakult ki, hogy mennyi minden újdonságot lehetett megtudni a sorozattal kapcsolatban nem csak tőlem, de sok más csoporttagtól is.

A csoport az elmúlt hónapok során egy igazi aranybánya lett a sorozat rajongói számára. Több, mint 1900 tagja van már, hetente több érdekes poszt is születik.

A csoport moderált, a semmitmondó posztok törlésre kerülnek. A csoportnak nem a sorozat képeinek cserélgetése a célja vagy az olyan posztok, hogy „jó reggelt, szép napunk van”, „sziasztok, én is szeretem a sorozatot”. A célja, hogy virtuális teret biztosítson a magyar rajongóknak, tartalmas, értelmes eszmecserék helyszíne lehessen, összehozza egymással a sorozat rajongóit. A csoport fő fókusza a Váratlan utazás és az azzal kapcsolatos egyéb témakörök: Prince Edward-sziget, Kanada, L. M. Montgomery, Anne Shirley.

Hetty, Sara és Louisa dadus

Hetty, Sara és Louisa dadus

2019. februárja óta 1643 poszt született a csoportban, amikre közel 20 ezer megjegyzés, közel 110 ezer reakció (lájk, szív, stb.) érkezett 2 év alatt (megj. 2021. február 11-ei adat). A posztok nagy része összesen 60 ún. bejegyzés témába van sorolva, így a posztok nagy része könnyen kereshető téma szerint. Milyen témák vannak, amiket a csoportba lépés után vissza tudsz keresni vagy amikről beszélgetni szoktunk?
  • van epizódkibeszélő, sok epizódról született saját poszt, elemzés
  • a Prince Edward-szigetről képek, beszámolók
  • forgatási helyekről érdekességek
  • kulisszák mögötti információk
  • a sorozatban szereplő a színészekről, színésznőkről született posztok külön témába vannak sorolva
  • Lucy Maud Montgomery
  • Anne Shirley – a könyvek és a film is
  • 2019-ben Torontóban jártam, képek, videók a forgatási helyszínekről
  • szoktunk játszani is mindenféle jópofa játékot

Érdekel a Váratlan utazásaim című könyvem? A könyvvel kapcsolatban is posztoltam olyan kulisszák mögötti információkat, amiket máshol nem osztottam meg.

Egy szó, mint száz: ha szereted a sorozatot, szeretnél még többet megtudni róla vagy csak szeretnél beszélgetni róla más rajongókkal, a Várat utazás-rajongók csoport neked lett kitalálva.

Hogy tudsz csatlakozni?

Először is Facebook hozzáférésre van szükséged. Anélkül nem fog menni. Ha nem vagy a Facebookon regisztrálva, akkor regisztrálj. Ha nem szereted a Facebookot, megértem, de sajnos akkor nem tudsz csatlakozni.

A csoport egy úgynevezett zárt csoport, jelentkezni kell a bejutáshoz. 3 egyszerű kérdésre kell válaszolnod ahhoz, hogy a csoportba beengedjelek. A Facebook sajnos nem tökéletes, előfordul, hogy mobilról jelentkezve vagy a Facebook applikációt használva nem mutatja meg a kérdéseket. Ez esetben próbálkozz asztali böngészővel. A 3 kérdésre muszáj válaszolnod, válaszadás nélkül sajnos nem tudlak beengedni. Az is fontos, hogy értelmesen, helyesen válaszolj. A 3. kérdés az, hogy miért szeretnél csatlakozni a csoporthoz. 1-2 mondatban írd meg. Nincs szükség regényre, de kérlek, annál többet írj, hogy „mert szeretem a sorozatot”.

Belépéskor látni fogod a csoport szabályzatát. Néhány egyszerű szabályt kell mindössze betartanod, de azok betartására megkérlek.

És hogy hol tudsz csatlakozni?

Ezen a linken keresztül már el is jutsz a Váratlan utazás-rajongók csoporthoz.

A kérdés már csak az, mire vársz, mikor csatlakozol?

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Ismét kapható a Váratlan utazásaim című kiadvány e-könyv formátumban!

A Váratlan utazásaim című könyv e-könyv formátumban

Rendeld meg még ma!