Jelenet a Váratlan utazásból, gyerekek futnak a mezőn.

Jelenet a Váratlan utazásból

Kozák Zsolt vagyok, 20 éve szerkesztem a Váratlan utazás rajongói oldalát, az Avonlea.hu weboldalt. Jártam forgatási helyszíneken, találkoztam színészekkel, sőt a sorozat atyját, Kevin Sullivant is személyesen ismerem. Még évekkel ezelőtt úgy döntöttem, hogy élményeimből, kalandjaimból egy könyvet írok, melyben a forgatásokról, a színészekről, a sorozat hátteréről mesélem el tapasztalataimat. Egy könyv egy Váratlan utazás-rajongótól a többi rajongónak. ;)

Ez a könyv hamarosan meg is fog jelenni, a nyomdai előkészítése zajlik jelenleg. A könyvem 2020. augusztus 13-án megjelent, ide kattintva rendelhető meg.

Eddig is adtam hírt a könyv állapotáról az Avonlea.hu fórumában, hírlevelében, illetve a Váratlan utazás Facebook oldalán, de ezentúl ebben a blogban is szeretnék információkat, híreket, érdekességeket megosztani a kiadással kapcsolatban.

Hadd kezdjem rögtön azzal, hogy miért épp most kezdtem el blogot írni! (Illetve csak a könyvről kezdtem most blogolni, mivel már van 3 cikk az oldal blogrészében, de azok nem a könyvemről szólnak.)

Korábban is felmerült már bennem, hogy valami szervezettebb formában kellene tudósítanom a könyv kiadásával kapcsolatban. Azonban egyrészt az Avonlea.hu weboldalon ilyen blogszekció nincs (azon most elegánsan libbenjünk túl, hogy az Avonlea.hu évek óta elavultnak számít, és már csak emiatt sem alkalmas jelenleg ilyen célokra, tervbe van véve a weboldal komolyabb frissítése), másrészt az egész könyvkiadós dolog nagyon elhúzódott, jóval több időt vett igénybe, mint ahogy korábban terveztem, és hát voltak időszakok, amikor hosszú hónapokig semmi nem történt… nem is tudtam volna miről írni. Azért az tervben volt, hogy kellene blogolni, marketing szempontból (a könyvet nem elég megírni, el is kell adni, ahhoz meg hirdetni kell, tudatni kell a rajongókkal, hogy van, létezik) is jó ötlet egy blog, úgyhogy terveztem, hogy fogok blogolni, de valahogy mindig volt fontosabb feladat. Akkor miért pont most…?

A könyvbe sok fénykép is kerül, ezeket meg kell szerkeszteni, be kell tördelni. Összegyűjtöttem a képeket, megjelöltem, hogy a szövegben hova tegye azokat a tördelő, de ő nem ismeri a sztorit, a fényképeket sem, nem tudja, melyik kép fontosabb, melyik legyen nagyobb méretű, mely képet lehet esetleg kihagyni, mert nem annyira érdekes, kell neki segíteni. Ez úgy néz ki, hogy volt egy első körös szerkesztés, aztán visszakaptam a részben betördelt könyvet, hogy nézzem át a képeket. A képek nézegetése, ellenőrzése közben jött az ötlet, hogy megoszthatnék pár fotót a tördelés alatt álló könyvről. Ehhez viszont kellett egy cikk, egy blogposzt, így hát kénytelen voltam elkezdeni a blogolást. ;)  Nekem most a képeket kellene ellenőriznem, mert a tördelő rám vár… de közben a marketinggel is kell foglalkozni, ezt neki is meg kell értenie. ;)

Szóval így alakult, hogy elkezdtem ezt a blogot.

Akkor tehát jöjjön néhány kép a tördelés alatt álló könyvből. Lehetséges, hogy később fognak még érkezni képek. ;)

A tartalomjegyzék eleje

A tartalomjegyzék eleje

A városháza egy eredeti fotón a felső képen, alatta a sorozatból jelenetek.

A városháza egy eredeti fotón a felső képen, alatta a sorozatból jelenetek

Egy másik fotós oldal, ahol szépen látszik az Avonlea templom eredeti képe, jártam a helyszínen, alatta pedig a sorozatból egy jelenet.

Egy másik fotós oldal, ahol szépen látszik az Avonlea templom eredeti képe, jártam a helyszínen, alatta pedig a sorozatból egy jelenet

Egy oldal az Érdekességek fejezetből.

Egy oldal az Érdekességek fejezetből

Tetszett ez a blogbejegyzés? Oszd meg a barátaiddal!

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Ismét kapható a Váratlan utazásaim című kiadvány e-könyv formátumban!

A Váratlan utazásaim című könyv e-könyv formátumban

Rendeld meg még ma!

Érdekel a könyv, megnézem!