Ez volt az Avonlea Média borítóképe Facebookon

10 éves lett az Avonlea Média Kft.! Talán nem egészen tiszta neked, hogy mi is az Avonlea Média, hogyan kapcsolódik a magyar rajongói közösséghez. A cégnek köszönhető az Anna és a Váratlan utazás első évadának DVD-kiadása. Kulisszák mögötti fotók a posztban a DVD-kiadásokról!

A 2004-es nemzetközi Váratlan utazás-találkozó, az Avonlea Convention 2004 után, miután személyesen is megismertem Kevin Sullivant, próbáltam elérni a Sullivan Entertaimentnél, hogy első körben az Annát (Anne of Green Gables), aztán a Váratlan utazás 7 évadát is adják ki magyar nyelvű DVD-n. Évekig egyeztettem, tárgyaltam velük, a relatíve kicsi magyar piac magas költségei és a szinkron nehézkes beszerzése miatt évekig nem jött össze a kezdeményezésem.

Az utolsó, a 2009-es Avonlea Convention után kicsit felgyorsultak az események. Megtudtam, hogy más cégek is érdeklődnek a DVD-kiadás iránt, így kézbe vettem az irányítást. Először próbáltam egy a DVD-kiadásban, terjesztésben tapasztalt magyar céget találni. Aztán amikor ez nem jött össze, a megoldás egy saját cég alapítása lett: megalakult az Avonlea Média Kft. Ekkor 2010. február 26-át írtunk.

Nem egyedül vágtam bele az üzletbe, üzlettársamat, Patrikot akkor ismertem meg, amikor magyar cégpartnert kerestem. Évekig csináltuk együtt az üzletet, sikerült először az Annát, majd a Váratlan utazás első évadát is behozni a magyar piacra magyar nyelven. Sajnos talán túl későn jelent meg a sorozat, az első évad kiadását nem övezte a rajongók részéről olyan szintű érdeklődés, hogy bele merjünk vágni a többi évad forgalmazásába is. Így a Váratlan utazásból több évad nem tudott megjelenni magyarul.

Szerettem volna a sorozat mind a 7 évadát elhozni a magyar rajongóknak, de így is büszke vagyok, hogy legalább egy évad meg tudott jelenni, illetve az Anna elérhető volt a magyar rajongóknak magyar nyelven. (Egyik DVD-kiadás sem kapható már, elfogytak a készletek.)

A DVD-üzlet befejezése után elváltak útjaink üzlettársamtól, Patriktól. 2015 nyarától az Avonlea Média Kft. egyszemélyes kft-vé alakult, én lettem az ügyvezető és a tulajdonos is egy személyben. A céget azért nem szüntettem meg, mert úgy döntöttem, írok egy könyvet az elmúlt 15-20 év során gyűjtött élményeimből, utazásaimból, kalandjaimból, amik a Váratlan utazással, Avonlea világával kapcsolatosak. A könyv kiadójának az Avonlea Médiát szántam.

Az Avonlea Médiának a könyv kiadásán túl is van szerepe a magyar rajongói közösség életében.

A Váratlan utazással kapcsolatos híreket, információkat egy modern levelezőrendszer segítségéve küldöm ki a magyar rajongóknak, amit még az Avonlea Média kezdett használni a DVD-értékesítéseknél. Az Avonlea Média weboldala mögött modernebb technológia üzemel, mint az Avonlea.hu weboldal mögött. Előbbi mobilról is használható, míg az utóbbi modernizálására a könyvem írása és kiadása mellett egyelőre nem jutott időm. Így jelenleg az Avonlea Média oldalát használom a Váratlan utazással kapcsolatos blogolásra. Az Avonlea Média által használt technológiák tehát jelenleg megtámogatják az Avonlea.hu kicsit elavult megoldásait.

Kulisszák mögötti fotók a DVD-kiadásokról

Az Anna és a Váratlan utazás első évadának DVD-kiadása is Kanadában készült. A lemezeket pedig a Sony ausztriai gyárában gyártatták le Sullivanék. Az Avonlea Média csak a terjesztést, forgalmazást végezte. A DVD-csomagokért el kellett menni Ausztriába. Több körben rendeltünk a DVD-kből, több út során hoztuk be a DVD-ket az országba. Ezekből az utazásokból töltöttem fel pár képet érdekességképpen.

A galéria teljes képernyős módba rakható asztali böngészőn és mobil nézetben is az átlós nyilak ikonra kattintva. Mobiltelefonon a képek között „söpréssel” is lehet váltani, nem csak a nyilakat tapogatva. Több képhez felirat is tartozik, ami viszont mobiltelefonon alap esetben ki van kapcsolva. A feliratot az idézőjellel lehet bekapcsolni. A középső nyíl gombbal a slideshow indítható el, vagyis a képek pár másodpercenként váltakoznak.

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Ismét kapható a Váratlan utazásaim című kiadvány e-könyv formátumban!

A Váratlan utazásaim című könyv e-könyv formátumban

Rendeld meg még ma!