Gilbert és Anne csókolóznak a hídon

Fontos megtalálni a tökéletes helyszínt.

A kosztümös filmek, köztük az Anna, a Váratlan utazás és a Szelek szárnyán, olyan helyszíneket igényelnek, amelyek régi, történelmi korokba jól illenek. Noha sok tájképet a Prince Edward-szigeten vettek fel, a történetmesélés szempontjából más kanadai helyek jobban megfeleltek. Íme a 10 legismertebb ikonikus forgatási helyszín az Anna-filmekből.

Butternut Farm

Scarborough, Ontario

A Zöld Oromhoz használt forgatási helyszín ház

Ez az ikonikus zöld-fehér tanyaház, mely az 1850-es években épült, az összes Anna-filmben és a Váratlan utazásban szerepelt. A verandakorlátot és a fehér léckerítést a Sullivan Entertainment építette a filmforgatásokhoz.

Westfield Heritage Village

Rockton, Ontario

Jelenet: Matthew meglátja az állomáson Anne-t és megijed ettől

A jerseyville-i vasútállomást használták Sullivanék a Bright River-i állomásként, ahova Anne megérkezik a történet elején. Az állomás szerepel a Váratlan utazásban is, amikor Sara Stanley megérkezik Avonlea-ba dadusával és Andrew Kinggel. Ez az állomás eredetileg Jerseyville-ben állt, de később a Westfield falumúzeumba költöztették, ahol ez volt az első épület. A Westfield falumúzeumban jelenleg több mint 30 történelmi épület található; közülük több is szerepelt díszletként az Annában. A Hammond fűrészmalom, ahol Mr. Hammond meghalt, az árvaház hálószobája és a Lawson vegyesbolt belső jelenetei mind ebben a falumúzeumban lettek felvéve.

Pickering Museum Village

Greenwood, Ontario

Jelenet: Anne Moody konyhájának tetején sétál

A Pickering falumúzeum a legnagyobb, élő történelmi falu a Durham régióban. 19 történelmi épület található itt, köztük a Cole-ház, amelynek tetejére felmászik Anne. Az Oddfellows Hall szerepelt a Carmody városháza belsejeként, amikor Anne először bálba megy, és a kovácsműhely volt a Spurgeon-farm, amely Mr. Philips távozásakor látható a háttérben.

Seacow Head Lighthouse

Prince Edward-sziget

A Seacow Head világítótorony

A Seacow Head Világítótorony az Anna és a Váratlan utazás egyik legismertebb jelképe. Ez az egyik legrégebbi épület a Prince Edward-szigeten, magassága 18,3 méter. Nevét a közeli vizekben élő, korábban elterjedt rozmárpopulációról kapta. A világítótoronyt 1959. november 12-én automatizálták, és az őr lakását 1960. március 7-én eladták és elvitték a helyről.

Dalvay by the Sea

Dalvay, Prince Edward-sziget

A Dalvay by the Sea Hotel vagyis a Fehér Homok Szálló

Ez a pazar Prince Edward-szigeti fogadó szolgált a Fehér Homok Szálló külsejeként az Annában. 1896 és 1899 között építtette Alexander McDonald amerikai olajmágnás családja számára nyári rezidenciának. Jelenleg a Dalvay by the Sea a Parks Canada tulajdona, szálloda és étterem működik benne, és a Prince Edward-szigeti Nemzeti Park keleti végén található a dalvay-i tengerparton.

Spadina Museum

Toronto, Ontario

A Spadina House a híres kocsibeállóval

Az 1984-ben megnyílt Spadina Múzeum a Toronto város által üzemeltetett 10 történelmi hely egyike. Az Austin család otthona volt három generáción át. Ebben a házban megtekinthető a stílusok fejlődése a viktoriánus kortól az 1930-as évekig. A ház külseje és belseje volt Beechwood, Josephine Barry néni otthona az Annában.

North Rustico

Prince Edward-sziget

Jelenet: egy autó halad a tenger felé

Az 1790-ben alapított North Rustico falu a Szent Lőrinc-öböl partján található, egy kis természetes kikötő körül. A régió a hétéves háború során a brit fogságból menekülő akádiai francia telepesek otthona volt. A 19. és 20. századra a lakosságot már főként angolok, skótok és írek alkották, de az akádiai francia kultúra is részben fennmaradt.

Emmanuel International Centre

Gormley, Ontario

A híd, ahol Anne és Gilbert csókolóztak

Ezt a rozoga fahidat sokszor használták az Annában, abban a jelenetben is, amelyikben Anne az astolati liliom szerepét játszva majdnem vízbe fullad. Az eredeti híd idővel balesetveszélyessé vált, így le kellett cserélni, de az új híd külsőre teljesen megegyezik a filmben használt híddal.

De La Salle College „Oaklands”

Toronto, Ontario

A De La Salle College épülete

Ez a kúria szerepelt Maplehurstként az Annában. 1860-ban építtette John Macdonald szenátor, és jelenleg egy koedukált magániskola működik benne. A viktoriánus építészet és berendezés tökéletesen illett az Anna és A szívtipró zenész (The Piano Man’s Daughter) című filmekhez.

Simcoe County Museum

Minesing, Ontario

Jelenet: Anne és gyerekek jönnek kifelé az iskolaépületből

A Simcoe County falumúzeumban található az avonlea-i iskola épülete. Ezenkívül itt forgatták azt a jelenetet, amelyben Anne-t és Dianát fenyőtobozokkal dobálják meg, és azt, amelyben Anne Mr. Sadler farmján birtokháborítást követ el. Ebben a nagy vidéki múzeumban régi telepesek épületei és egy modern látogatóközpont található.

A forgatási helyszínekről további érdekes információkat tudhatsz meg a „Finding Green Gables, A Comprehensive Guide to all of the Filming Locations” című összeállításunkból, amely az Anne of Green Gables Blu-ray csomagban található. Nézd meg az Anna forgatási helyszíneit az alábbi videón!

A cikk a Sullivan Entertainment cikkének magyar fordítása, a Sullivan Entertainment engedélyével lett publikálva. Az eredeti cikk itt olvasható angolul.

A posztban említett forgatási helyszínek közül többet személyesen is meglátogattam. Az Anne-filmek helyszíneiről is írtam a hamarosan megjelenő könyvemben, amely elsősorban a Váratlan utazás hátteréről, a színészekről, forgatási helyszínekről szól.

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Ismét kapható a Váratlan utazásaim című kiadvány e-könyv formátumban!

A Váratlan utazásaim című könyv e-könyv formátumban

Rendeld meg még ma!