Látkép Avonlea városáról

Váratlan utazás-rajongóként te is mindig arra vágytál, hogy ellátogathass a festménybe illő Avonlea városába?

Bár a kitalált városka a történet szerint a Prince Edward-sziget szívében van, kedvenc filmsorozatunk forgatási helyszínei nagyrészt Kanada Ontario tartományában találhatóak, és remek utazási célpontok lehetnek, ha a környéken jársz.

Íme néhány különleges helyszín.

Westfield Heritage Village (falumúzeum)

Jelenet a Váratlan utazásból, Sara és a dadus a vonatállomáson várakozik

A Váratlan utazás ikonikus jelenetei közé tartozik, amikor Az utazás elkezdődik című legelső epizódban Sara Stanley és dadusa az avonlea-i vasútállomáson várakozik, hogy elvigyék őket a King-tanyára. Ennek a jelenetnek a forgatásánál a jerseyville-i vasútállomást használták, amely a Westfield falumúzeumban található Rocktonban, Ontario tartományban. Ha az Anne a Zöld Oromból rajongója is vagy, akkor ismerős lehet az állomásépület, mert itt ült Anne is Matthew-ra várva, hogy elvigye őt a Zöld Oromba.

Tannenbaum-farm

Jelenet a Váratlan utazásból, Sara megérkezik a King-tanyára

A Váratlan utazás hét évada során sok emlékezetes jelenetet forgattak a Kingék otthonában. A ház a Tannenbaum-farmon található Coppins Cornerben, Ontarióban. Ugyanezt a házat használták az Anne-filmekben a Zöld Orom hátsó bejárataként is.

A szeszfőzdés városrész

Jelenet a VU-ból, Gus és Sara kikötőben

Az egyetlen nagyvárosi helyszín a sorozatban Toronto szeszfőző kerülete. Eredeti neve „The Gooderham & Warts Distillery”, és a De ha rossz volt, olyan rossz nincs 1-2. és a Gus Pike visszatér című epizódokat forgatták itt. Sullivan Szelek szárnyán (By Way of the Stars) című hatrészes minisorozatában is használták ezt a helyszínt, továbbá az Anna – A történet folytatódik (Anne of Green Gables: The Continuing Story) című filmben a háború sújtotta Franciaország és Anglia utcáinak forgatási helyszíneként.

Uxbridge, Ontario

Rózsalak

Avonlea város központja elsősorban Uxbridge, Ontario. Nyolc éven keresztül ez a város adott otthont a színészeknek és a stábnak. Mezői és történelmi épületei mind a 91 epizódban szerepelnek, és a Prince Edward-szigetre emlékeztető tájat biztosítottak a forgatáshoz. A díszletek nagy részét Uxbridge-ben építették meg, az egykori Robert Nesbit-farmon. Ezeket az épületeket, köztük a Rózsa-portát, a sorozat végén lebontották, de a környék látogatható, és ott áll még a pajta, amely a King-farm pajtája volt mind a hét évadban. (szerk. A King-farm privát terület, így magára a farmra idegeneknek elvileg nem lehet bemenni, gyakorlatilag a rajongók be szoktak. 2016-ban le volt zárva a bérlők elköltöztek. A farmról frissebb információ nincs jelenleg.)

Avonlea-i világítótorony

Jelenet a VU-ból a világítótoronnyal

A Váratlan utazás egyik legismertebb és legjellegzetesebb helyszíne az avonlea-i világítótorony volt. Ez volt Gus Pike otthona, és mindig úgy filmezték, mintha a tengerre nézne. A valóságban azonban ez az épület nem a tengerre nézett. Az avonlea-i világítótorony valójában egy dombtetőn állt az Avonlea díszletfalu mellett egy mezőn, az ontariói Uxbridge közelében, és tenger nem volt a láthatáron. A díszletet a Prince Edward-szigeti Seacow Head világítótoronyról mintázták, és kétségtelenül ez volt a legmeggyőzőbb tengerparti díszlet. A világítótoronyról további érdekességeket olvashatsz az alábbi linken.

Ha a környéken jársz, feltétlenül keresd fel ezeket a helyszíneket!

A cikk a Sullivan Entertainment cikkének magyar fordítása, a Sullivan Entertainment engedélyével lett publikálva. Az eredeti cikk itt olvasható angolul.

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

Ismét kapható a Váratlan utazásaim című kiadvány e-könyv formátumban!

A Váratlan utazásaim című könyv e-könyv formátumban

Rendeld meg még ma!