Izzy és Sara

Már 1995-ben megjósolta az Ottawa Citizen napilap, hogy a Váratlan utazás a hatodik évaddal véget ér. Ez részben annak köszönhető, hogy a Sarah Polley kiszállt az állandó főszereplők közül, és a hatodik évadban csak az Érkezések, távozások című epizódban látható vendégszereplőként.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a sorozat végét jósolták. Ahogy korábban írtuk, Kevin Sullivan és Trudy Grant komolyan fontolóra vette a sorozat befejezését a harmadik évad után.

A kiemelkedő nézettség ellenére az újságok úgy hitték, ideje lenne méltósággal lezárni a népszerű sorozatot.

Az előző évben a Váratlan utazás átlagosan 1,5 millió nézőt ültetett a tévék elé minden epizód minden másodpercében, és ezzel könnyen az év legmagasabbra értékelt kanadai filmje lett, de mindig is benne volt a top 10-ben.

Ennek ellenére érezhető volt az elkerülhetetlen, még ha a CBC vasárnap este 7-kor dupla epizódos premierrel indította is a hatodik évadot. Az Avonlea-ba vezető út lassan zsákutcába torkollik. Macskakövei meg vannak számlálva.

A hatodik évad végén időszerűnek tűnt Kevin Sullivan producer számára, hogy elbúcsúzzon a sorozattól. Ez volt az utolsó évad, amelyben az eredeti főszereplő megjelent. Sarah Polley, Avonlea angyalhajú Sara Stanley-je még egy utolsó epizódban szerepelt. Az előző évadban is csak négy epizódban láthattuk, ami előre vetítette, hogy otthagyja Avonlea-t…

Az akkor tizenöt éves Sarah Polley sosem tervezte komolyan, hogy főállású színész lesz. Mellette írással és főként politikával foglalkozott. A Mulroney-kormány alatt szókimondó természete miatt néha összetűzésbe került a sorozat promóciós csapatával.

Emellett az a hír járta, hogy Sullivan más irányba mozdul, és nem folytatja Montgomery műveinek megfilmesítését. Nagy sikert aratott a Butterbox Babies című új tévéfilmje, amely egy a nagy gazdasági világválság idején működött új-skóciai szülőotthonról szól.

Sullivan azonban nem fordult el teljesen L. M. Montgomery műveitől.

A Váratlan utazás rajongók évekig követelték a folytatást az 1998-as Boldog karácsonyt, Miss King után. A rajongói támogatás és számos Avonlea-találkozó (AvCon) után Sullivan mégsem vállalkozott újabb folytatásra.

Az Ottawa Citizen egyik cikkében azonban volt egy utalás arra, hogy Sullivan már a hatodik évad alatt tervezte a folytatást!

A titokzatos folytatás címe „The Blythes of Ingleside” lett volna!

Sullivan egy tényeken alapuló „a hét filmje” típusú műsoron dolgozik az ABC-vel, és egy minisorozatot készít a CBS-szel közösen. És már fontolóra vette a Váratlan utazás folytatását, egy sorozatot „The Blythes of Ingleside” címmel. Más szóval, több vasat is tart a tűzben.1

Ez a cím igen meglepő, tekintve, hogy Anne nem jelenik meg a Váratlan utazásban, és Gilbert Blythe is csak egyszer, a harmadik évad „Régi barátok, régi sérelmek” című utolsó epizódjában.

Talán a cím arra utalt, hogy a tervezett sorozat inkább az Anna spin-offja lett volna, és nem a Váratlan utazás folytatása.

A sorozat valószínűleg Anne és Gilbert családjáról szólt volna, és a King család a mellékszerepekben tűnt volna fel. (Bár azt nehéz elképzelni, hogy Hetty King mellékszerepbe vonul vissza huzamosabb időre!) Ha a sorozat Montgomery könyveit követi, akkor Anne jóval idősebben, hatgyerekes anyukaként szerepelt volna.

Sajnos a sorozatról több említést nem tettek, és 1998 decembere óta egyetlen Avonlea-folytatás nem készült.

1 Road to Avonlea may take final exit; TONY ATHERTON. The Ottawa Citizen. Ottawa, Ont.: Jan 14, 1995. pg. D.6

A cikk az Avonlea Guide cikkének magyar fordítása, az AvonleaGuide.com szerkesztőjének, Timnek az engedélyével lett publikálva. Az eredeti cikk itt olvasható angolul.

Amit mindig is tudni szerettél volna a Váratlan utazás és Anne Shirley világáról: kulisszatitkok, érdekességek, sztorik a színészekről, a forgatásokról egy egyedülálló könyvben egy olyan rajongó tolmácsolásában, aki személyesen járt a forgatási helyszíneken, beszélt a sorozat színészeivel.

A Váratlan utazásaim című könyv egy halomba rakva

Rendeld meg kedvezményes áron!

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!

Kérlek, add meg a keresztneved!
Kérlek, add meg az e-mail-címed!
Igazolja, hogy Ön nem robot.
Megismertem az az Adatkezelési tájékoztatót, és hozzájárulok az abban részletezett jogszerű adatkezeléshez.