A magyar Váratlan utazásos oldalak egy montázson

Nem érted, hogy jön a képbe az Avonlea.hu weboldal mellett az Avonlea Média? Szeretnéd tudni, ki áll a legnagyobb magyar Váratlan utazás FB-oldal mögött? Jó lenne a magyar VU-közösség tagja lenni? A legjobb helyen jársz, csak olvass tovább! 

Többen követik a tevékenységemet akár már 10-15-20 éve, sokan viszont csak az utóbbi években fedezték fel maguknak a Váratlan utazás online világát a magyar interneten. Szeretném itt tisztába tenni, hogy az általam üzemeltetett, adminisztrált oldalak között milyen kapcsolat van.

A legrégibb felületem a Váratlan utazással kapcsolatban az Avonlea.hu rajongói weboldal. Még 1998-ban indítottam el, először csak angolul, aztán 1999-től már magyar szöveg is került rá. A weboldal tehát 20 évnél is idősebb! A rengeteg fotó és tartalom miatt az egyik legnagyobb oldalnak számít Váratlan utazás témában. Magyarországon mindenképpen egyedülálló, de világ viszonylatban is nagy és régi weboldalnak számít.

Fénykorát a 2000-es évek elején élte. Az Avonlea.hu-n elindult fórum számos magyar rajongó online találkahelye volt, a fórumból nőtte ki magát egy magyar rajongói közösség, akikkel Váratlan utazás-találkozókat, -maratonokat vagyis közös sorozatnézéseket tartottunk. A kanadai utazásaimmal, a nemzetközi VU-összejövetellel, az Avonlea Conventionnel kapcsolatos beszámolóimat, fotóimat is az Avonlea.hu-n tettem korábban közzé.

Sajnos az utóbbi években kicsit elhanyagoltam a weboldalt, megragadt egy évekkel ezelőtti technológiai szinten, így mobil eszközökről nehezen is böngészhető. Az Avonlea.hu felújítása tervbe lett véve, a következő hónapokban várható, hogy modernizálva lesz.

A magyar nyelvű Anna- és Váratlan utazás DVD-csomagok forgalmazása miatt 2010-ben alapítottam egy céget, ez lett az Avonlea Média Kft-t. Kezdetben egy üzlettárs, Patrik segítségével ketten vittük a céget, később kivásároltam őt, 2015 óta egyedül vagyok a cég tulajdonosa és ügyvezetője. A cégnek saját weboldala van, ez az AvonleaMedia.com.

Az Avonlea Média weboldal a DVD-értékesítések miatt lett létrehozva, illetve a sorozatról szóló könyvem is az oldalon keresztül lesz megvásárolható. Mivel a weboldal mögött modern technológia működik, mobilról is használható, a könyvem megjelenéséhez kapcsolódó blogot inkább az Avonlea Média oldalán indítottam el, nem az Avonlea.hu-n.

A kész Váratlan utazás-DVD-kkel pózolok egy kombi autó csomagtartójában ülve.

A kész Váratlan utazás első évad DVD-kkel. A Sony ausztriai gyárából kellett elhozni a DVD-ket

Az Avonlea.hu egy rajongói weboldal, ami Kozák Zsolt (ez én lennék :) ) magánszemély tulajdona. Az AvonleaMedia.com pedig egy üzleti weboldal, ami az Avonlea Média Kft. tulajdona. Mivel az Avonlea Média Kft-ben egyedüli tulajdonos vagyok, így végeredményben mindkét oldal mögött egyedül én állok, de jogi értelemben az AvonleaMedia.com egy gazdasági társaság weboldala.

Az Avonlea.hu weboldalon regisztrált látogatóknak rendszeresen küldök hírlevelet a sorozattal kapcsolatban. Ez az Avonlea.hu hírlevél. Az AvonleaMedia.com-on keresztül is küldtem régebben hírlevelet, de az már megszűnt. Helyette egyelőre a könyvem megjelenésével kapcsolatos értesítőre lehet feliratkozni. A jövőben lehet, hogy lesz még hírlevél, amire az Avonlea Média oldalán lehet feliratkozni.

Az Avonlea.hu hírlevelet egy saját fejlesztésű, egyszerű levélküldő küldi ki. Ezzel szemben az Avonlea Média leveleit egy SalesAutopilot nevű szolgáltatás küldi. Ez egy professzionálisabb megoldás. Ahogy a weboldalak mögött Kozák Zsolt áll, úgy mindkét oldal leveleit Kozák Zsolt fogalmazza és írja. :) (Ehhez kapcsolódik, hogy akár a @avonlea.hu-s címemre küldesz e-mailt, akár a @avonleamedia.com-os címeim egyikére, megkapom az e-maileket, mindkét domain e-mailjei hozzám futnak be.)

A weboldalakkal tehát ez a helyzet, egy másik láb a közösségi média. Itt is több felület létezik, előre szólok, hogy ezeket is én adminisztrálom egy személyben. :)

A legnagyobb felület több, mint 21 ezer követővel a Váratlan utazás Facebook-oldal. Érdemes követni, a sorozattal kapcsolatos híreket ott is meg szoktam osztani. A Facebook Messengeren érkező üzenetekre is én szoktam válaszolni. Pár hónapja elindítottam egy Instagram fiókot is, ez a Váratlan utazás Insta-oldal (@varatlanutazas). Ott már kevésbé vagyok aktív, de a fotókat én osztom meg, én állok az Insta-fiók mögött is.

2019 februárjában elindítottam egy zárt csoportot, a Váratlan utazás-rajongók Facebook-csoportot. Kicsit az Avonlea.hu fórumának mintájára indult. Más rajongókkal lehet ismerkedni, beszélgetni ott, illetve olyan híreket, információkat is megosztok ott a sorozattal kapcsolatban, amiket a FB-oldalra nem teszek ki vagy az Avonlea.hu hírlevélben sem küldöm ki.

Exkluzív anyagok is vannak már a csoportban, olyan anyagok, amiket csak ott lehet elérni. Bátorítalak, hogy csatlakozz! Ha szereted Avonlea világát, a Váratlan utazást, a csoportban a helyed!

 
Váratlan utazás-rajongók
Zárt csoport · 1800 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ez a csoport a Váratlan utazás című kanadai sorozat magyar rajongóinak találkahelye. A csoport célja, hogy virtuális teret biztosítson a sorozat magyar rajongóinak, tartalmas, értelmes eszmecserék helyszíne lehessen, összehozza egymással a sorozat rajongóit.
 

Anna-fronton is vannak érdekeltségeim. ;) A több,  mint 10 ezer követővel rendelkező Anne a Zöld Oromból Facebook-oldalt is én adminisztrálom, ahogy az Anne a Zöld Oromból Insta-fiókot (@anneazoldorombol) is.

Szeretnél többet megtudni a Váratlan utazás és az Anna hátteréről? Megjelent egy könyvem magyarul a filmekről, a nemzetközi Váratlan utazás-találkozókról, a színészekről, forgatási helyszínekről. Itt olvashatsz a könyvről részletesebben!

Iratkozz fel az INGYENES Avonlea világával kapcsolatos tájékoztató leveleimre (híreket, érdekességeket, cikkeket, blogposztokat küldök a Váratlan utazással, Anne Shirley és Avonlea világával kapcsolatban)!